Artikel top billede

John McAfee: "De vil slå mig ihjel"

McAfee-stifteren er på flugt fra politiet i Belize. Han nægter sig skyldig i mord.

Sagen om antivirus-milliardæren John McAfee har taget en ny drejning. Han har nu selv taget kontakt til Wired for at forklare sin side af historien. Flere medier skriver nu, at han ikke blot skal afhøres i sagen om mordet på sin nabo Gregory Faull i Belize, men også er eftersøgt som hovedmistænkt i sagen. Der havde længe været en strid mellem de to naboer, som kulminerede i sidste uge. Søndag blev Faull fundet skudt på sin ejendom.

McAfee, der tjente en formue på antivirus-firmaet med samme navn, har tidligere været anholdt for ulovlig våbenbesiddelse i Belize. Men han afviser, at han er indblandet i mordet. I en serie af opringninger til en Wired-journalist fortæller han, hvordan han gemte sig på sin ejendom, da politiet kom for at finde ham søndag. Han gravede sig ned i sandet med en papboks over hovedet.

"Det var meget ubehageligt. Men de vil slå mig ihjel, hvis de finder mig," siger han til Wired.

Den 67-årige er overbevist om, at politiet vil dræbe ham, hvis de får fat i ham. Han skjuler sig nu et sted i det mellemamerikanske land, hvor han har boet siden 2008.

McAfee siger til Wired, at han ikke ved andet om mordet end det, han har hørt i medierne. Men han tror, at Faull blev dræbt ved en fejl. McAfee mener nemlig, at det var ham selv, som morderne ville have ram på.

"Jeg tror, at de måske gik efter mig. De har taget fejl af os. De fik det forkerte hus. Han er død. De har dræbt ham. De skræmmer mig," siger han.

Men sagens kerne kan være en helt anden. Der har tidligere været problemer med de mange hunde, som McAfee holder på sin ejendom. En af dem blev dræbt under politiets ransagning efter ulovlige våben tidligere i år.

Faull og de andre naboer har klaget over larm fra hundene. McAfee hævder, at hundene blev forgiftet fredag aften. Han mener selv, at myndighederne står bag. Men det kan også have været en af naboerne.

Wired rejser spørgsmålet, om McAfee har hævnet sig for hundenes død, men han afviser selv, at hans naboer var indblandet.

McAfee siger til Wired, at han under ingen omstændigheder vil overgive sig til politiet, men han afviser også at forlade landet, som han stadig betegner som "det bedste sted på jorden".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere