Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Mordmistænkt antivirus-millionær er vendt tilbage til USA

John McAfee undgik udlevering til Belize. Nu er han tilbage i USA og sat på fri fod.

Den lange saga om antivirus-millionæren John McAfee er foreløbig endt med, at den 67-årige er blevet deporteret fra Guatemala til sit hjemland USA. Efter næsten en måned på flugt fra politiet blev McAfee anholdt på et hotel i Guatemala City i starten af december.  

Den 67-årige stifter af McAfee har været på flugt efter skuddrabet på hans nabo Gregory Faull i nabolandet Belize. Samtidig har han blogget og givet interviews til journalister i den bizarre sag.

Der er ikke udstedt en international arrestordre på McAfee, og Guatemala valgte at deportere ham til USA onsdag i stedet for at sende ham tilbage til Belize. Han landede i Miami onsdag aften lokal tid, hvor han omgående blev sat på fri fod og nu er indkvarteret på et hotel i South Beach kvarteret.

"Jeg har ingen telefon, ingen penge, ingen kontakt-informationer," skriver McAfee i et blog-indlæg fra hotellet.

Ifølge New York Times er McAfee ikke blevet afhørt af politiet i USA, selv om hans dræbte nabo i Belize også var en amerikansk statsborger.

McAfee, der tjente en formue på antivirus-firmaet med samme navn, har tidligere været anholdt for ulovlig våbenbesiddelse i Belize. Men han afviser, at han er indblandet i naboens mord.

Den 67-årige har tidligere udtalt, at politiet i Belize vil dræbe ham, hvis de får fat i ham. Han mener selv, at han er offer for en politisk sammensværgelse i det mellemamerikanske land, hvor han har boet siden 2008.

I sin blog har han blandt andet hævdet, at hans venner og bekendte i Belize nu bliver tilbageholdt og chikaneret af politiet. Han har været på flugt med en 20-årig pige, der har hjulpet med at skjule ham.

Efter et par dage vendte han tilbage til sit hus i en forklædning, som han beskriver i sin blog, og ingen har åbenbart været i stand til at genkende ham.

McAfees blogindlæg er fyldt med bizarre detaljer og påstande - herunder at politiet har gravet hans døde vagthunde op - og han fortæller, at han har gennemført sin egen efterforskning for at finde morderen.

McAfees flugt til Guatemala blev afsløret af EXIF meta-data i et billede, der blev lagt ud hos et online-magasin. Det sendte politiet på sporet af den 67-årige, som blev anholdt få dage efter for rejse ind i landet ulovligt.

Det anslås, at McAfee har tjent mere end en halv milliard kroner på sit antivirus-firma, der senere blev solgt til Intel, men han har tabt de fleste af pengene i uheldige investeringer, og hans formue skulle være tæt på nul i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.