Artikel top billede

Langt om længe: Facebook bygger 'dislike'-knappen

Facebook er gået i gang med at teste en 'dislike'-funktion på sit sociale medie. Facebook-boss Mark Zuckerberg understreger, at der ikke er tale om en hade-knap, men en mulighed for at tilkendegive andre følelser end de positive.

På verdens største sociale medie Facebook med omkring en milliard aktive brugere har folk i et årtis tid kunnet hæve tommeltotten til et 'like' over en statusopdatering, der vakte glæde.

I årevis har Facebook-brugerne også efterlyst et modstykke, hvor man kunne udtrykke misbehag over en vens brækkede ben eller bare give sin utilfredshed til kende.

Facebook har dog ikke ønsket at introducere en dislike-knap, hvor tomlen vender nedad, da det har været vurderet, at det ville skabe en negativ stemning på sitet.

Men nu har piben fået en anden lyd, og Facebook er vendt rundt på en tallerken, skriver CNBC blandt flere medier.

"Folk har spurgt om 'dislike'-knappen i flere år, og formentlig har hundredvis spurgt om dette. I dag er en speciel dag, fordi det er dagen, hvor jeg rent faktisk kan sige, at vi arbejder på sagen, og vi er meget tæt på at teste funktionen," lød det fra Facebook-boss Mark Zuckerberg i går tirsdag ifølge CNBC.

Ikke en hade-knap

Facebook-stifteren og chefen for det store sociale medie understregede samtidig, at Facebook ikke er interesseret i at indføre et pointsystem, hvor folk kan stemme statusopdateringer op eller ned med de virtuelle tommelfingre.

"Du ønsker jo ikke at dele et vigtigt øjeblik for dig, og så blive mødt af nogen, der nedstemmer det," forklarede Mark Zuckerberg.

Han fortalte, at dislike-funktionen skal bruges til at udtrykke følelser, der ikke kun er positive.

"Hvis du deler noget, der er sørgeligt, så føles det måske ikke så rart for folk at 'like' den opdatering," forklarede Mark Zuckerberg.

Hvornår du kan sende et dislike til en af dine venners mere triste opdateringer, afslørede Facebook-stifteren ikke.

Han sagde dog, at funktionen var overraskende kompleks at udvikle, hvilket er årsagen til, at den først bliver rullet ud på det store sociale medie efter solid gennemtestning.

Læs også:
Psykolog: Derfor har vi så travlt med at Facebook-opdatere om flygtninge

Domstol tvinger Facebook til at acceptere skøre brugernavne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere