Kæmpe test af antivirus til Android: Her er de bedste programmer

Der er rigtig mange gode antivirus-programmer til din Android-telefon. Her kan du se hvilke, der klarer sig bedst i test og samtidig få seks gode råd til mobilsikkerhed.

AV-Comparatives er en uafhængig organisation, der har specialiseret sig i at teste sikkerhedsprogrammer fra de kendte leverandører for at se, om programmerne holder, hvad de lover.

Ifølge analysehuset IDC er der cirka 1,6 milliarder smarte Android-mobiler i brug i verden og for at holde malware og andet skidt fra døren, har AV-Comparatives i løbet af juli og august testet 16 programmer på en LG Nexus 5 med Android 5.1.1.

Den hurtige konklusion er, at antivirusprogrammer generelt leverer solid beskyttelse til din Android-mobil, uanset om det er et gratis- eller et betalingsprogram.

2.365 malware-eksemplarer er røget igennem testmaskineriet, og alle programmerne var opdateret med de nyeste koderettelser, inden testen startede.

På grafikken kan du se, hvordan de forskellige programmer har formået at holde ondsindet kode fra døren.

Er antivirus på mobilos nødvendig?
AV-Comparatives peger på en geografisk fordel for os i Europa.

Hvis du overholder nogle simple sikkerhedsregler, og bor i den vestlige verden, er risikoen for malware på din Android-telefon nemlig meget lille.

Det er primært i Asien og specielt i Kina, der er problemer med malware til telefoner. Ikke mindst fordi der er mange uofficielle app-butikker.

Rejser du i denne del af verden, så skal du være opmærksom på opdateringer og downloads til telefonen.

Læs også: Er advarslerne om mobilvirus fis i en hornlygte?

Risikoen for at miste telefonen eller få den stjålet er langt større end risikoen for malware, og mange af de testede antivirusprogrammer har da også en sporings- og slettefunktion indbygget.

Så kan du finde telefonen eller lukke den ned fra distancen, hvis uheldet er ude.

Du bør ligeledes overveje sikkerhedssoftware, hvis du anvender din telefon til eksempelvis bankadgang.

Læs også: Afstemning: Er du ligeglad med antivirus på mobilen?

Testen gør desuden op med myten om, at sikkerhedssoftware sluger batteriet. Det er ikke tilfældet, hvilket du kan se på grafikken.

Hold mobilen klar
De malware-typer, der er rettet mod Android, bliver mere og mere sofistikerede.

Der er dog stadig langt til det trusselsniveau, som vi ser på computeren, og det er relativt enkelt at holde uvedkommende fra døren.

De gode råd fra AV-Comparatives er - ud over at benytte antivirussoftware - følgende:

Brug altid en officiel app-butik som Google Play.

Undgå tredjepartsbutikker og sideloading - altså at installere programmer, der ikke kommer fra en officiel udbyder.

Ligeledes skal du være opmærksom på apps, der forsøger at få adgang til oplysninger om dig og din færden. Du skal ikke acceptere apps, der vil have adgang til oplysninger, som ikke falder ind under programmets opgave.

En app, der måler din hastighed på løbeturen, skal eksempelvis ikke have adgang til din adressebog.

Ligeledes bør du se efter andres erfaringer, før du installerer en app. Får den dårlige anmeldelse, så er der nok noget om snakken.

Antivirus-specialisterne anbefaler også, at du ikke rooter din telefon. Når man rooter sin smartphone, får man adgang til filer i Android-arkitekturen, der ellers ikke er tilgængelige, hvilket giver flere funktioner men altså også dårligere sikkerhed i forbindelse med malware.

Du kan læse mere om begrebet her.

AV-Comparatives har udarbejdet 70 siders testmateriale, hvor hvert enkelt program bliver gennemgået minutiøst.

Du kan finde hele materialet her: Mobile Security Review 2015 (PDF).

Læs også:

Kæmpetest af 20 antivirusprogrammer: Her er markedets hurtigste antivirus

Her er verdens mest populære antivirus-program

Så meget sladrer dine apps om dig - og sådan undgår du at de gør det
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Her er Visma Enterprise-topchefens største udfordring under corona: "Når jeg går planken ud, så gør min organisation det også"
Interview: Coronakrisen har kastet nyt lys over lederrollen, og nye unikke muligheder har vist sig. Det har skabt bedre ledere, men også skilt bukkene fra fårene. Sådan lyder det fra Monika Juul Henriksen, topchef i Visma Enterprise. Se hendes største ledelesesmæssige udfordringer under krisen.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.