Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Ny LTE-standard på vej til fremtidens sensorer og internet-maskiner

Ny LTE-standard skal gøre det nemmere og billigere at koble sensorer og andre apparater sammen via internettet.

Den internationale LTE-organisation, 3GPP, er blevet enig om en fælles LTE-standard, som 3GPP foreslår skal anvendes til den kommende eksplosion af internet-baserede sensorer og lignende, som alle venter vil komme, når 'Internet of Things' for alvor begynder at tage fart.

Den nye standard kommer til at hedde 'NarrowBand IoT' ('NB-IoT'), og den skal ifølge 3GPP eksempelvis anvendes til parkometre, industrielle sensorer og lignende apparater, som kan køre i årevis på et enkelt batteri.

NB-IoT vil blive baseret på den kendte LTE-standard, der er verdens mest udbredte mobil-standard, men vil blive specielt tilrettet disse små sensorer med begrænset output.

Det er ideen, at NB-IoT skal kunne danne grundlag for bedre indendørs-dækning, lav latency, lave produktionsomkostninger og - ikke mindst - et meget stort antal devices, som alle er forbundne via den nye standard.

En af fiduserne er, at service-leverandørerne vil kunne udrulle sensorer og lignende på det nuværende LTE-bånd.

Der findes i dag en række teknologier, der er særligt designet til mange IoT-sensorers kernebehov for lave hastigheder, stor rækkevide og minimal service.

Intel, Ericsson og Nokia - der alle ventes at blive storproducenter af LTE-produkter til IoT - besluttede tidligere på måneden at forene kræfterne om LTE-standarden Narrow-Band LTE.

Den nye 3GPP-standard bygger på netop Narrow-Band LTE samt en anden standard, der har været undervejs, med navnet Narrowband CioT.

Læs også:

Jagten på 5G-frekvenser er gået ind: Derfor bliver nye frekvensbånd afgørende

5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet

Sådan står det til med 4G i Danmark lige nu: Mange steder bedre end både 2G og 3G
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere