Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

Ny LTE-standard på vej til fremtidens sensorer og internet-maskiner

Ny LTE-standard skal gøre det nemmere og billigere at koble sensorer og andre apparater sammen via internettet.

Den internationale LTE-organisation, 3GPP, er blevet enig om en fælles LTE-standard, som 3GPP foreslår skal anvendes til den kommende eksplosion af internet-baserede sensorer og lignende, som alle venter vil komme, når 'Internet of Things' for alvor begynder at tage fart.

Den nye standard kommer til at hedde 'NarrowBand IoT' ('NB-IoT'), og den skal ifølge 3GPP eksempelvis anvendes til parkometre, industrielle sensorer og lignende apparater, som kan køre i årevis på et enkelt batteri.

NB-IoT vil blive baseret på den kendte LTE-standard, der er verdens mest udbredte mobil-standard, men vil blive specielt tilrettet disse små sensorer med begrænset output.

Det er ideen, at NB-IoT skal kunne danne grundlag for bedre indendørs-dækning, lav latency, lave produktionsomkostninger og - ikke mindst - et meget stort antal devices, som alle er forbundne via den nye standard.

En af fiduserne er, at service-leverandørerne vil kunne udrulle sensorer og lignende på det nuværende LTE-bånd.

Der findes i dag en række teknologier, der er særligt designet til mange IoT-sensorers kernebehov for lave hastigheder, stor rækkevide og minimal service.

Intel, Ericsson og Nokia - der alle ventes at blive storproducenter af LTE-produkter til IoT - besluttede tidligere på måneden at forene kræfterne om LTE-standarden Narrow-Band LTE.

Den nye 3GPP-standard bygger på netop Narrow-Band LTE samt en anden standard, der har været undervejs, med navnet Narrowband CioT.

Læs også:

Jagten på 5G-frekvenser er gået ind: Derfor bliver nye frekvensbånd afgørende

5G forandrer alt: Sådan arbejder telegiganterne med det lynhurtige internet

Sådan står det til med 4G i Danmark lige nu: Mange steder bedre end både 2G og 3G
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere