Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Efter afsløring af software-fusk: VW-direktør får gigantisk gyldent håndtryk

Volkwagens direktør er færdig efter stor software-skandale og tager flere hundrede millioner kroner med sig i et gigantisk gyldent håndtryk. Samtidig breder skandalen sig til andre bilfabrikanter.

Ovenpå den seneste uges afsløringer af, hvordan den tyske bilgigant Volkswagen har fusket med sine forureningstal via en software-løsning, er Volkswagen-direktøren røget på porten.

Med sig tager den nu forhenværende Volkswagen-direktør Martin Winterkorn et gyldent håndtryk i den tunge ende.

Knap 215 millioner kroner hiver Martin Winterkorn med sig, hvortil der givetvis kommer et større millionbeløb i fratrædelsesopgørelse.

Det skriver Bloomberg.

Lægger man de summer oveni Martin Winterkorns løn som direktør for bilgiganten, der sidste år lød på 110 millioner kroner, går han ikke ligefrem på pension med helt tomme lommer.

Heller ikke selvom Volkswagen-vanæren menes at være blandt de største erhvervsskandaler nogensinde.

Måske er andre også ramt

Faktisk har skandalen bredt sig til spekulationer om, hvorvidt andre bilfabrikanter har benyttet sig af lignende metoder.

Alene spekulationerne har blandt andet sendt Porsche-aktien nedad, mens alle holder vejret over, om der skulle være mere at komme efter i andre køretøjer.

Læs også: Volkswagens software-skandale breder sig til Danmark

Indtil videre er det ukendt, hvor mange biler med fusker-softwaren installeret, der kører rundt i Danmark.

Volkswagen Danmark oplyser til Computerworld, at man stadig afventer meldinger fra det tyske hovedkontor om, hvordan Danmark er berørt af sagen.

Volkswagen Danmark kan derfor heller ikke kommentere på, om andre af Volkswagens bil-brands som Audi, Skoda og SEAT skulle have installeret den software, der under tests ligner det store, grønne modsvar på forureningen, men som ude på vejen udleder langt mere skidt end lovet.

Computerworld har også kontaktet bilist-foreningen FDM, som ikke har andre kommentarer til sagen end, at foreningen spændt følger udviklingen.

Læs også: VW risikerer bøde på 118 milliarder kroner efter software-fusk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere