Artikel top billede

Efter afsløring af software-fusk: VW-direktør får gigantisk gyldent håndtryk

Volkwagens direktør er færdig efter stor software-skandale og tager flere hundrede millioner kroner med sig i et gigantisk gyldent håndtryk. Samtidig breder skandalen sig til andre bilfabrikanter.

Ovenpå den seneste uges afsløringer af, hvordan den tyske bilgigant Volkswagen har fusket med sine forureningstal via en software-løsning, er Volkswagen-direktøren røget på porten.

Med sig tager den nu forhenværende Volkswagen-direktør Martin Winterkorn et gyldent håndtryk i den tunge ende.

Knap 215 millioner kroner hiver Martin Winterkorn med sig, hvortil der givetvis kommer et større millionbeløb i fratrædelsesopgørelse.

Det skriver Bloomberg.

Lægger man de summer oveni Martin Winterkorns løn som direktør for bilgiganten, der sidste år lød på 110 millioner kroner, går han ikke ligefrem på pension med helt tomme lommer.

Heller ikke selvom Volkswagen-vanæren menes at være blandt de største erhvervsskandaler nogensinde.

Måske er andre også ramt

Faktisk har skandalen bredt sig til spekulationer om, hvorvidt andre bilfabrikanter har benyttet sig af lignende metoder.

Alene spekulationerne har blandt andet sendt Porsche-aktien nedad, mens alle holder vejret over, om der skulle være mere at komme efter i andre køretøjer.

Læs også: Volkswagens software-skandale breder sig til Danmark

Indtil videre er det ukendt, hvor mange biler med fusker-softwaren installeret, der kører rundt i Danmark.

Volkswagen Danmark oplyser til Computerworld, at man stadig afventer meldinger fra det tyske hovedkontor om, hvordan Danmark er berørt af sagen.

Volkswagen Danmark kan derfor heller ikke kommentere på, om andre af Volkswagens bil-brands som Audi, Skoda og SEAT skulle have installeret den software, der under tests ligner det store, grønne modsvar på forureningen, men som ude på vejen udleder langt mere skidt end lovet.

Computerworld har også kontaktet bilist-foreningen FDM, som ikke har andre kommentarer til sagen end, at foreningen spændt følger udviklingen.

Læs også: VW risikerer bøde på 118 milliarder kroner efter software-fusk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.