Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Efter afsløring af software-fusk: VW-direktør får gigantisk gyldent håndtryk

Volkwagens direktør er færdig efter stor software-skandale og tager flere hundrede millioner kroner med sig i et gigantisk gyldent håndtryk. Samtidig breder skandalen sig til andre bilfabrikanter.

Ovenpå den seneste uges afsløringer af, hvordan den tyske bilgigant Volkswagen har fusket med sine forureningstal via en software-løsning, er Volkswagen-direktøren røget på porten.

Med sig tager den nu forhenværende Volkswagen-direktør Martin Winterkorn et gyldent håndtryk i den tunge ende.

Knap 215 millioner kroner hiver Martin Winterkorn med sig, hvortil der givetvis kommer et større millionbeløb i fratrædelsesopgørelse.

Det skriver Bloomberg.

Lægger man de summer oveni Martin Winterkorns løn som direktør for bilgiganten, der sidste år lød på 110 millioner kroner, går han ikke ligefrem på pension med helt tomme lommer.

Heller ikke selvom Volkswagen-vanæren menes at være blandt de største erhvervsskandaler nogensinde.

Måske er andre også ramt

Faktisk har skandalen bredt sig til spekulationer om, hvorvidt andre bilfabrikanter har benyttet sig af lignende metoder.

Alene spekulationerne har blandt andet sendt Porsche-aktien nedad, mens alle holder vejret over, om der skulle være mere at komme efter i andre køretøjer.

Læs også: Volkswagens software-skandale breder sig til Danmark

Indtil videre er det ukendt, hvor mange biler med fusker-softwaren installeret, der kører rundt i Danmark.

Volkswagen Danmark oplyser til Computerworld, at man stadig afventer meldinger fra det tyske hovedkontor om, hvordan Danmark er berørt af sagen.

Volkswagen Danmark kan derfor heller ikke kommentere på, om andre af Volkswagens bil-brands som Audi, Skoda og SEAT skulle have installeret den software, der under tests ligner det store, grønne modsvar på forureningen, men som ude på vejen udleder langt mere skidt end lovet.

Computerworld har også kontaktet bilist-foreningen FDM, som ikke har andre kommentarer til sagen end, at foreningen spændt følger udviklingen.

Læs også: VW risikerer bøde på 118 milliarder kroner efter software-fusk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere