Skatteminister: Næsten alle Skats it-systemer skal udskiftes

Skat skal have udskiftet helt op mod 200 it-systemer i løbet af den kommende generation. Skat skal have 'ny digital dna,' lyder det fra skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Næsten alle Skats 200 it-systemer skal udskiftes over de kommende år, fastslår skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Skat skal over de kommende 15-20 år have udskiftes langt størstedelen af sine omkring 200 it-systemer.

Sådan lyder det fredag fra skatteminister Karsten Lauritzen (V), som bebuder stor oprydning i Skat efter den seneste tids store skandaler - blandt andet på it-siden, hvor det dyre EFI-system har vist sig uanvendeligt.

Det kan du læse mere om her: Skat: EFI virker ikke, og nu lukker vi det ned

Problemet begrænser sig imidlertid ikke kun til inddrivelsessystemet EFI, lyder det fra ministeren.

"Skats it-systemer er så forældede, så komplekse og så dårligt dokumenterede, at Skat over de næste 15-20 år står foran at skulle udskifte størstedelen af sine 200 it-systemer. Vi skal simpelthen give Skat en ny digital dna. Og dermed tager vi de første skridt til at bygge et helt nyt skattevæsen," lyder det fra Karsten Lauritzen.

Det skal blandt andet ske med etableringen af en helt ny enhed i Skat, der får navnet 'ImplementeringsCenter for Inddrivelse.'

Det skal stå i spidsen for udviklingen af EFI's afløser, som skal udvikles langt mere organisk end EFI-systemet, ligesom gruppen får til opgave at udarbejde forslag til lov-ændringer, så skattelovgivningen kommer til at passe til den nye teknologiske virkelighed.

Ifølge skatteministeren deles de seneste mange års skiftende regeringers om ansvaret for den kritiske situation i Skat.

"Derfor har vi også et fælles politisk ansvar for at begrave stridsøksen om Skats organisation og i stedet blive enige om nogle fælles rammer, der kan få Skat tilbage på sporet," siger ministeren.

Han understreger, at Skats 'svære og grundlæggende' udfordringer ikke forsvinder på kort tid.
"Jeg må ærligt sige, at de ikke forsvinder efter i dag," siger han.


Læs også:

Skats it-problem kan ikke løses ved at fyre chefer - det stikker langt dybere

Avis: Skats it-direktør fyret på grund af EFI-ballade

Fem vilde tal om Skats gigantiske it-havari: Vidste du det om EFI?

Computerworld-læsere: Derfor plages det offentlige stadig af ekstremt dyre it-skandaler

Hvordan kan det blive ved? Få nu stoppet de offentlige it-skandaler

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.