Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Efter mange års nedtur kryber BlackBerry til korset: Lancerer Android-telefon

Salget styrtdykker for kriseramte BlackBerry: Nu lancerer selskabet en Android-telefon, som skal pumpe gang i salget igen.

Efter mange års nedtur er BlackBerry klar med den Android-baserede Priv-smartphone, som kommer til at indeholde en række funktioner fra det gamle BlackBerry. Men er det nok?

Kriseramte BlackBerrys næste telefon bliver en Android-telefon udstyret med BlackBerrys egne sikkerheds- og produktivitets-værktøjer.

Den nye telefon kommer til at hedde 'Priv,' og den bliver endnu et forsøg fra BlackBerry på igen at få fat i markedet for smartphones.

BlackBerry var i smartphonens barndom blandt de absolut mest populære mærker til ikke mindst erhvervslivet, men har siden mistet sin position til ikke mindst Apples iPhone.

Siden har BlackBerry vaklet mellem at skulle satse på det store konsummarked, der gerne vil have relativt prisbillige telefoner, eller det langt mere profitable erhvervsmarked.

Den vaklen er ikke væk, viser BlackBerrys beslutning om at bygge en Android-telefon. For i erhvervslivet har man aldrig været begejstret for Android, der har ry for at være usikker, mens BlackBerry altid har haft ry for at være blandt de mest sikre telefoner i markedet.

Solgt blot 800.000 telefoner på et kvartal

Under alle omstændigheder er der indtil videre ingen tegn på, at krisen er ved at løje af for BlackBerry.

I seneste kvartal landede selskabet en omsætning på knap 3,3 milliarder kroner, hvilket er næsten en halvering i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Dog er der også lyspunkter: Selskabets omsætning inden for software-licensiering - salg af licenser til BlackBerrys sikkerhedsløsninger til andre mobil-producenter - steg med 33 procent.

Til gengæld er salget af BlackBerrys egne telefoner faldet dramatisk. Der er i kvartalet blevet solgt blot 800.000 telefoner med BlackBerry OS. I det tilsvarende kvartal i fjor blev der solgt 2,1 millioner BlackBerry-telefoner.

Også Microsoft har haft meget svært ved at få skubbet gang i salget af Windows-telefoner, og det indikerer, at markedet måske slet ikke vil vide af 'små' systemer, men alene hælder til de to store familier, iOS og Android.

I det lys giver BlackBerrys satsning på Android god mening.

BlackBerry har i øvrigt flirtet med Android tidligere. Det skete med BlackBerry OS 10, der indeholdte et kompatibilitets-lag, som BlackBerry uden det store held sendte ud til udviklerne med opfordring til at indsende BlackBerry-apps til test.

Der har gennem de seneste år gentagne gange været rygter fremme om, at BlackBerry er ved at blive solgt. Både Samsung og Lenovo er blevet nævt som købere.

BlackBerry forventer, at den nye Android-telefon vil være klar i handelen inden nytår.

Læs også:

Planen er klar: Sådan vil BlackBerry gøre comeback

Derfor satser Novo Nordisk fortsat på 4.000 BlackBerry-smartphones

BlackBerry: Udviklere skal tvinges til også at udvikle apps til os - og ikke kun iOS og Android

Samsung kan være ved at købe BlackBerry

Ny rapport: BlackBerry er færdig - skynd dig at finde en anden leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere