Artikel top billede

Efter mange års nedtur kryber BlackBerry til korset: Lancerer Android-telefon

Salget styrtdykker for kriseramte BlackBerry: Nu lancerer selskabet en Android-telefon, som skal pumpe gang i salget igen.

Efter mange års nedtur er BlackBerry klar med den Android-baserede Priv-smartphone, som kommer til at indeholde en række funktioner fra det gamle BlackBerry. Men er det nok?

Kriseramte BlackBerrys næste telefon bliver en Android-telefon udstyret med BlackBerrys egne sikkerheds- og produktivitets-værktøjer.

Den nye telefon kommer til at hedde 'Priv,' og den bliver endnu et forsøg fra BlackBerry på igen at få fat i markedet for smartphones.

BlackBerry var i smartphonens barndom blandt de absolut mest populære mærker til ikke mindst erhvervslivet, men har siden mistet sin position til ikke mindst Apples iPhone.

Siden har BlackBerry vaklet mellem at skulle satse på det store konsummarked, der gerne vil have relativt prisbillige telefoner, eller det langt mere profitable erhvervsmarked.

Den vaklen er ikke væk, viser BlackBerrys beslutning om at bygge en Android-telefon. For i erhvervslivet har man aldrig været begejstret for Android, der har ry for at være usikker, mens BlackBerry altid har haft ry for at være blandt de mest sikre telefoner i markedet.

Solgt blot 800.000 telefoner på et kvartal

Under alle omstændigheder er der indtil videre ingen tegn på, at krisen er ved at løje af for BlackBerry.

I seneste kvartal landede selskabet en omsætning på knap 3,3 milliarder kroner, hvilket er næsten en halvering i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Dog er der også lyspunkter: Selskabets omsætning inden for software-licensiering - salg af licenser til BlackBerrys sikkerhedsløsninger til andre mobil-producenter - steg med 33 procent.

Til gengæld er salget af BlackBerrys egne telefoner faldet dramatisk. Der er i kvartalet blevet solgt blot 800.000 telefoner med BlackBerry OS. I det tilsvarende kvartal i fjor blev der solgt 2,1 millioner BlackBerry-telefoner.

Også Microsoft har haft meget svært ved at få skubbet gang i salget af Windows-telefoner, og det indikerer, at markedet måske slet ikke vil vide af 'små' systemer, men alene hælder til de to store familier, iOS og Android.

I det lys giver BlackBerrys satsning på Android god mening.

BlackBerry har i øvrigt flirtet med Android tidligere. Det skete med BlackBerry OS 10, der indeholdte et kompatibilitets-lag, som BlackBerry uden det store held sendte ud til udviklerne med opfordring til at indsende BlackBerry-apps til test.

Der har gennem de seneste år gentagne gange været rygter fremme om, at BlackBerry er ved at blive solgt. Både Samsung og Lenovo er blevet nævt som købere.

BlackBerry forventer, at den nye Android-telefon vil være klar i handelen inden nytår.

Læs også:

Planen er klar: Sådan vil BlackBerry gøre comeback

Derfor satser Novo Nordisk fortsat på 4.000 BlackBerry-smartphones

BlackBerry: Udviklere skal tvinges til også at udvikle apps til os - og ikke kun iOS og Android

Samsung kan være ved at købe BlackBerry

Ny rapport: BlackBerry er færdig - skynd dig at finde en anden leverandør
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere