BREAKING:Preben Damgaard er død

Artikel top billede

Windows 10 og Raspberry Pi skal sælges sammen i startpakke

Microsoft står nu klar med en internet of things in a box-løsning - en startpakke med Windows 10, Raspberry Pi 2 og masser af dimser.

Hvis du er en af dem, der godt kan lide at nørkle med den populære mini-pc med navnet Raspberry Pi, og har du samtidig ønsket om at benytte det nyeste styresystem fra Redmond-farbrikken, så er der svar på dine bønner.

Microsofts Windows-blog kan man nemlig nu læse, at der er kommet en startpakke til selvbyggeren, som netop kombinerer de to.

Microsoft har tidligere prøvet sig med en mini-pc.

Læs den historie her: Mini-pc fra Microsoft skal knække Raspberry Pi

Denne pakkeløsning er udviklet sammen med elektroniksiden Adafruit, og den består af en et Raspberry 2-enhed og et sæt sensorer, elektriske dele samt kabler, som gør det muligt at bygge sine helt egne computerenheder.

Softwaren er baseret på Windows 10 IoT Core-versionen af operativsystemet, der altså også er en del af indholdet i papkassen.

Som navnet mere end antyder, er Windows 10 IoT Core internet of things-udgaven af styresystemet, der blev lanceret tidligere på året.

Det er en let version af systemet, der er beregnet til de små enheder med begrænset hadware-kapacitet.

Læs også: Sådan afløser internet of things-løsninger vores tunge it-systemer

Operativsystemet ligger på et SD-kort på 8 gigabyte, der følger med i startpakken.

For at få sparket tingene i gang er der både instruktioner til, hvordan du kommer ud over stepperne og eksempler på forskellige projekter, du kan springe ud i.

Klar, parat, byg!

Bland det øvrige ting du kan finde i kassen, er et Raspberry Pi-kabinett fra Adafruit, en strømforsyning med mikro-USB-kabel, USB-WiFi-modul samt afbrydere, modstande og kondensatorer.

Alle dele er naturligvis afprøvet til at fungerer sammen med både Windows 10 og Raspberry Pi.

Prisen er på 115 dollar eller cirka 770 kroner.

Du kan finde flere detaljer her.

Læs også:
Raspberry Pi får sin helt egen touch-skærm

Ny Raspberry Pi 2 på markedet: Bedre processor og dobbelt ram

Raspberry Pi får nu et helt officielt kabinet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere