Artikel top billede

Windows 10 og Raspberry Pi skal sælges sammen i startpakke

Microsoft står nu klar med en internet of things in a box-løsning - en startpakke med Windows 10, Raspberry Pi 2 og masser af dimser.

Hvis du er en af dem, der godt kan lide at nørkle med den populære mini-pc med navnet Raspberry Pi, og har du samtidig ønsket om at benytte det nyeste styresystem fra Redmond-farbrikken, så er der svar på dine bønner.

Microsofts Windows-blog kan man nemlig nu læse, at der er kommet en startpakke til selvbyggeren, som netop kombinerer de to.

Microsoft har tidligere prøvet sig med en mini-pc.

Læs den historie her: Mini-pc fra Microsoft skal knække Raspberry Pi

Denne pakkeløsning er udviklet sammen med elektroniksiden Adafruit, og den består af en et Raspberry 2-enhed og et sæt sensorer, elektriske dele samt kabler, som gør det muligt at bygge sine helt egne computerenheder.

Softwaren er baseret på Windows 10 IoT Core-versionen af operativsystemet, der altså også er en del af indholdet i papkassen.

Som navnet mere end antyder, er Windows 10 IoT Core internet of things-udgaven af styresystemet, der blev lanceret tidligere på året.

Det er en let version af systemet, der er beregnet til de små enheder med begrænset hadware-kapacitet.

Læs også: Sådan afløser internet of things-løsninger vores tunge it-systemer

Operativsystemet ligger på et SD-kort på 8 gigabyte, der følger med i startpakken.

For at få sparket tingene i gang er der både instruktioner til, hvordan du kommer ud over stepperne og eksempler på forskellige projekter, du kan springe ud i.

Klar, parat, byg!

Bland det øvrige ting du kan finde i kassen, er et Raspberry Pi-kabinett fra Adafruit, en strømforsyning med mikro-USB-kabel, USB-WiFi-modul samt afbrydere, modstande og kondensatorer.

Alle dele er naturligvis afprøvet til at fungerer sammen med både Windows 10 og Raspberry Pi.

Prisen er på 115 dollar eller cirka 770 kroner.

Du kan finde flere detaljer her.

Læs også:
Raspberry Pi får sin helt egen touch-skærm

Ny Raspberry Pi 2 på markedet: Bedre processor og dobbelt ram

Raspberry Pi får nu et helt officielt kabinet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere