Danske kreditkort kan være kompromitteret af Hilton-kæden

De mange tvangslukninger af danske kreditkort i de seneste par uger skyldes højst sandsynligt et stort datalæk på hotel-kæden Hilton.

Har du været gæst på et af Hilton-kædens hoteller i de seneste måneder, er du højst sandsynligt blandt de tusindvis af danskere, der i de seneste uger pludselig har fået spærret deres kreditkort med den begrundelse, at der er 'mistanke om misbrug.'

Computerworld beskrev for en uge siden bølgen af tvangslukninger af kreditkort i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Stort antal danske betalingskort tvangslukket: Kan være blevet misbrugt på bestemt forretningssted

Dengang ville Nets ikke fortælle andet, end at tvangslukningen af de mange kreditkort skyldtes, at de var blevet anvendt på et 'forretningssted,' som ikke havde opbevaret kreditkort-oplysningerne forsvarligt.

Nu har en sikkerhedsekspert imidlertid fundet ud af, at et meget stort antal kompromiterede Visa-kort ser ud at være blevet anvendt på Hilton-hoteller i USA.

Det sker efter, at Visa i august i al fortrolighed sendte besked til en række finansielle institutioner - herunder angiveligt danske Nets - med advarsel om en sikkerhedsbrist i perioden fra 21. april til 27. juli.

Advarlsen indeholdte desuden en liste over de kort-numre, som ifølge Visa var i risiko for at være blevet kompromiteret.

Visa nævnte vanen tro dog ikke noget om kilden.

Sikkerheds-eksperten Brian Krebs skriver imidlertid i et blog-indlæg, at fem kilder i store banker uafhængigt af hinanden overfor ham peger på Hilton-hoteller som fællesnævner i kompromiterings-sagen.

"Kilder siger, at svindlen ser ud til at stamme fra komprommiterede salgs-steder i franchise-baserede restauranter, kaffe-barer og gave-butikker, som befinder sig i Hilton-hotellerne," skriver han.

Hilton er chokeret over oplysningerne og meddeler, at kæden har 'investeret massivt' i data-sikkerhed.

"Desværre er muligheden for svigagtig kredit-kort-aktivitet alt for udbredt for alle virksomheder i nutidens markeder," lyder det fra kæden.

Læs også: Stort antal danske betalingskort tvangslukket: Kan være blevet misbrugt på bestemt forretningssted
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.