Artikel top billede

Danske kreditkort kan være kompromitteret af Hilton-kæden

De mange tvangslukninger af danske kreditkort i de seneste par uger skyldes højst sandsynligt et stort datalæk på hotel-kæden Hilton.

Har du været gæst på et af Hilton-kædens hoteller i de seneste måneder, er du højst sandsynligt blandt de tusindvis af danskere, der i de seneste uger pludselig har fået spærret deres kreditkort med den begrundelse, at der er 'mistanke om misbrug.'

Computerworld beskrev for en uge siden bølgen af tvangslukninger af kreditkort i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Stort antal danske betalingskort tvangslukket: Kan være blevet misbrugt på bestemt forretningssted

Dengang ville Nets ikke fortælle andet, end at tvangslukningen af de mange kreditkort skyldtes, at de var blevet anvendt på et 'forretningssted,' som ikke havde opbevaret kreditkort-oplysningerne forsvarligt.

Nu har en sikkerhedsekspert imidlertid fundet ud af, at et meget stort antal kompromiterede Visa-kort ser ud at være blevet anvendt på Hilton-hoteller i USA.

Det sker efter, at Visa i august i al fortrolighed sendte besked til en række finansielle institutioner - herunder angiveligt danske Nets - med advarsel om en sikkerhedsbrist i perioden fra 21. april til 27. juli.

Advarlsen indeholdte desuden en liste over de kort-numre, som ifølge Visa var i risiko for at være blevet kompromiteret.

Visa nævnte vanen tro dog ikke noget om kilden.

Sikkerheds-eksperten Brian Krebs skriver imidlertid i et blog-indlæg, at fem kilder i store banker uafhængigt af hinanden overfor ham peger på Hilton-hoteller som fællesnævner i kompromiterings-sagen.

"Kilder siger, at svindlen ser ud til at stamme fra komprommiterede salgs-steder i franchise-baserede restauranter, kaffe-barer og gave-butikker, som befinder sig i Hilton-hotellerne," skriver han.

Hilton er chokeret over oplysningerne og meddeler, at kæden har 'investeret massivt' i data-sikkerhed.

"Desværre er muligheden for svigagtig kredit-kort-aktivitet alt for udbredt for alle virksomheder i nutidens markeder," lyder det fra kæden.

Læs også: Stort antal danske betalingskort tvangslukket: Kan være blevet misbrugt på bestemt forretningssted
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere