Artikel top billede

Danske kreditkort kan være kompromitteret af Hilton-kæden

De mange tvangslukninger af danske kreditkort i de seneste par uger skyldes højst sandsynligt et stort datalæk på hotel-kæden Hilton.

Har du været gæst på et af Hilton-kædens hoteller i de seneste måneder, er du højst sandsynligt blandt de tusindvis af danskere, der i de seneste uger pludselig har fået spærret deres kreditkort med den begrundelse, at der er 'mistanke om misbrug.'

Computerworld beskrev for en uge siden bølgen af tvangslukninger af kreditkort i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Stort antal danske betalingskort tvangslukket: Kan være blevet misbrugt på bestemt forretningssted

Dengang ville Nets ikke fortælle andet, end at tvangslukningen af de mange kreditkort skyldtes, at de var blevet anvendt på et 'forretningssted,' som ikke havde opbevaret kreditkort-oplysningerne forsvarligt.

Nu har en sikkerhedsekspert imidlertid fundet ud af, at et meget stort antal kompromiterede Visa-kort ser ud at være blevet anvendt på Hilton-hoteller i USA.

Det sker efter, at Visa i august i al fortrolighed sendte besked til en række finansielle institutioner - herunder angiveligt danske Nets - med advarsel om en sikkerhedsbrist i perioden fra 21. april til 27. juli.

Advarlsen indeholdte desuden en liste over de kort-numre, som ifølge Visa var i risiko for at være blevet kompromiteret.

Visa nævnte vanen tro dog ikke noget om kilden.

Sikkerheds-eksperten Brian Krebs skriver imidlertid i et blog-indlæg, at fem kilder i store banker uafhængigt af hinanden overfor ham peger på Hilton-hoteller som fællesnævner i kompromiterings-sagen.

"Kilder siger, at svindlen ser ud til at stamme fra komprommiterede salgs-steder i franchise-baserede restauranter, kaffe-barer og gave-butikker, som befinder sig i Hilton-hotellerne," skriver han.

Hilton er chokeret over oplysningerne og meddeler, at kæden har 'investeret massivt' i data-sikkerhed.

"Desværre er muligheden for svigagtig kredit-kort-aktivitet alt for udbredt for alle virksomheder i nutidens markeder," lyder det fra kæden.

Læs også: Stort antal danske betalingskort tvangslukket: Kan være blevet misbrugt på bestemt forretningssted
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere