Artikel top billede

Danske kreditkort kan være kompromitteret af Hilton-kæden

De mange tvangslukninger af danske kreditkort i de seneste par uger skyldes højst sandsynligt et stort datalæk på hotel-kæden Hilton.

Har du været gæst på et af Hilton-kædens hoteller i de seneste måneder, er du højst sandsynligt blandt de tusindvis af danskere, der i de seneste uger pludselig har fået spærret deres kreditkort med den begrundelse, at der er 'mistanke om misbrug.'

Computerworld beskrev for en uge siden bølgen af tvangslukninger af kreditkort i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Stort antal danske betalingskort tvangslukket: Kan være blevet misbrugt på bestemt forretningssted

Dengang ville Nets ikke fortælle andet, end at tvangslukningen af de mange kreditkort skyldtes, at de var blevet anvendt på et 'forretningssted,' som ikke havde opbevaret kreditkort-oplysningerne forsvarligt.

Nu har en sikkerhedsekspert imidlertid fundet ud af, at et meget stort antal kompromiterede Visa-kort ser ud at være blevet anvendt på Hilton-hoteller i USA.

Det sker efter, at Visa i august i al fortrolighed sendte besked til en række finansielle institutioner - herunder angiveligt danske Nets - med advarsel om en sikkerhedsbrist i perioden fra 21. april til 27. juli.

Advarlsen indeholdte desuden en liste over de kort-numre, som ifølge Visa var i risiko for at være blevet kompromiteret.

Visa nævnte vanen tro dog ikke noget om kilden.

Sikkerheds-eksperten Brian Krebs skriver imidlertid i et blog-indlæg, at fem kilder i store banker uafhængigt af hinanden overfor ham peger på Hilton-hoteller som fællesnævner i kompromiterings-sagen.

"Kilder siger, at svindlen ser ud til at stamme fra komprommiterede salgs-steder i franchise-baserede restauranter, kaffe-barer og gave-butikker, som befinder sig i Hilton-hotellerne," skriver han.

Hilton er chokeret over oplysningerne og meddeler, at kæden har 'investeret massivt' i data-sikkerhed.

"Desværre er muligheden for svigagtig kredit-kort-aktivitet alt for udbredt for alle virksomheder i nutidens markeder," lyder det fra kæden.

Læs også: Stort antal danske betalingskort tvangslukket: Kan være blevet misbrugt på bestemt forretningssted
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere