Artikel top billede

Teleselskab ramt af gigantisk data-skandale: 15 millioner kunders data er stjålet

Telekoncernen T-Mobile er havnet i fedtefadet, efter at underleverandøren Experian er blevet ramt af et angreb, der påvirker 15 millioner tele-kunder. T-Mobiles direktør er "ekstremt vred."

Telekæmpen T-Mobile befinder sig i øjeblikket i en yderst presset situation, efter op imod 15 millioner af selskabets kunder kan være påvirket at et databrud.

Det er underleverandøren Experian, der står for T-Mobiles kreditvurderinger, er der er ramt af hackerangrebet, men T-Mobiles administrerende direktør må nu selv i et åbent brev informere tele-kunderne:

"Experian, der tager sig af vores kredit-ansøgninger, har givet os besked om, at man er blevet ramt af et databrud."

"Efterforskningen er stadig i gang, men vi ved nu, at hackeren fik fat i data på cirka 15 millioner mennesker, inklusiv nye ansøgere af et kredittjek eller finansiering af et device fra den 1. september 2013 til 16. september 2015," skriver John Legere fra T-Mobile.

Kan have brudt kryptering

"Disse data inkluderer informationer som navne, adresser, fødselsdatoer og krypterede felter med 'social security'-numre og andet ID (som kørekort eller pas-numre)," forklarer CEO'en fra T-Mobile videre.

"Experian har slået fast, at denne kryptering kan være blevet kompromitteret. Vi arbejder sammen med Experian for at tage skridt til at beskytte alle disse kunder så hurtigt som muligt."

"Ekstremt vred"

Mens T-Mobile altså i øjeblikket arbejder sammen med underleverandøren om at få styr på data-skandalen, så lægger T-Mobiles direktør ikke skjul på, at samarbejdet vil skulle genovervejes, når der igen er faldet lidt ro på.

"Jeg er selvfølgelig ekstremt vred over dette datalæk, og vi vil foretage et gennemgribende eftersyn af vores forhold til Experian, men lige nu er min største bekymring og vigtigste fokus at hjælpe alle de ramte kunder," skriver John Legere.

T-Mobile er et af USA's absolut største teleselskaber med over 293 millioner kunder. Selskabets har 45.000 ansatte og ejes primært af Deutsche Telekom.

Experian, der har hovedkontor i Dublin, opererer i 40 lande, heriblandt Danmark.

Experian skriver i øjeblikket på sin hjemmeside, at hackeren trængte ind på en Experian-server, der indeholdt dataene fra T-Mobile.

"Den uautoriserede adgang var et isoleret tilfælde, der fandt sted i en afgrænset tidsperiode," lyder det blandt andet fra Experian, der skriver, at der nu samarbejdes med nationale og internationale myndigheder om at afdække angrebets konsekvenser.

Læs også:

Danmark ramt af hundredvis af alvorlige hackerangreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere