Artikel top billede

Teleselskab ramt af gigantisk data-skandale: 15 millioner kunders data er stjålet

Telekoncernen T-Mobile er havnet i fedtefadet, efter at underleverandøren Experian er blevet ramt af et angreb, der påvirker 15 millioner tele-kunder. T-Mobiles direktør er "ekstremt vred."

Telekæmpen T-Mobile befinder sig i øjeblikket i en yderst presset situation, efter op imod 15 millioner af selskabets kunder kan være påvirket at et databrud.

Det er underleverandøren Experian, der står for T-Mobiles kreditvurderinger, er der er ramt af hackerangrebet, men T-Mobiles administrerende direktør må nu selv i et åbent brev informere tele-kunderne:

"Experian, der tager sig af vores kredit-ansøgninger, har givet os besked om, at man er blevet ramt af et databrud."

"Efterforskningen er stadig i gang, men vi ved nu, at hackeren fik fat i data på cirka 15 millioner mennesker, inklusiv nye ansøgere af et kredittjek eller finansiering af et device fra den 1. september 2013 til 16. september 2015," skriver John Legere fra T-Mobile.

Kan have brudt kryptering

"Disse data inkluderer informationer som navne, adresser, fødselsdatoer og krypterede felter med 'social security'-numre og andet ID (som kørekort eller pas-numre)," forklarer CEO'en fra T-Mobile videre.

"Experian har slået fast, at denne kryptering kan være blevet kompromitteret. Vi arbejder sammen med Experian for at tage skridt til at beskytte alle disse kunder så hurtigt som muligt."

"Ekstremt vred"

Mens T-Mobile altså i øjeblikket arbejder sammen med underleverandøren om at få styr på data-skandalen, så lægger T-Mobiles direktør ikke skjul på, at samarbejdet vil skulle genovervejes, når der igen er faldet lidt ro på.

"Jeg er selvfølgelig ekstremt vred over dette datalæk, og vi vil foretage et gennemgribende eftersyn af vores forhold til Experian, men lige nu er min største bekymring og vigtigste fokus at hjælpe alle de ramte kunder," skriver John Legere.

T-Mobile er et af USA's absolut største teleselskaber med over 293 millioner kunder. Selskabets har 45.000 ansatte og ejes primært af Deutsche Telekom.

Experian, der har hovedkontor i Dublin, opererer i 40 lande, heriblandt Danmark.

Experian skriver i øjeblikket på sin hjemmeside, at hackeren trængte ind på en Experian-server, der indeholdt dataene fra T-Mobile.

"Den uautoriserede adgang var et isoleret tilfælde, der fandt sted i en afgrænset tidsperiode," lyder det blandt andet fra Experian, der skriver, at der nu samarbejdes med nationale og internationale myndigheder om at afdække angrebets konsekvenser.

Læs også:

Danmark ramt af hundredvis af alvorlige hackerangreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere