Artikel top billede

(Foto: Foto: StoreDot)

Microsoft og Tesla i samarbejde: Ny metode vil kunne øge batteri-levetid markant

Microsoft og Tesla vil med ny, enkel metode forsøge at få ekstra meget krudt ud af forskellige enheders batterier. Metoden er ret enkelt - men helt ny. Se den her.

Microsoft, Tesla og en stribe andre teknologi-selskaber vil sammen forsøge at angribe udviklingen af fremtidens batterier med en helt ny vinkel.

Fremfor at satse alene på at udvikle hardwaren vil selskaberne forsøge at optimere de nuværende batteri-teknologier med software.

Parterne kalder det for 'software-defined batteries."

Ideen er, at en batteri-enhed egentlig vil skulle bestå af en hel stribe af forskellige batterier, som skal styres af et styresystem, som hele tiden skal sørge for, at den samlede enhed fungerer optimalt efter de givne forhold.

Dette skal forlænge batterilevetiden markant, hedder det.

Tesla og Microsoft har allerede gennemført flere test.

De viser, at det kan lade sig gøre at forbedre batterilevetiden på en almindelig smartphone eller en bærbar computer med op til en time alene ved bedre (software-baseret) styring af batteriet.

Ifølge selskaberne er hele ideen at personificere batteri-brugen.

I dag fokuserer udviklingen af batteri-teknologierne nærmest alene på teknisk forbedring af lagerkapaciteten, der hele tiden skal øges.

Når det gælder de software-baserede batterier (eller 'SDB'er) handler det om at optimere selve brugen af batteri-enheden.

Det betyder, at softwaren hele tiden vil optimere batteri-forbruget til et minimum for den enkelte bruger.

Hertil kommer, at softwaren vil udnytte, at der findes forskellige batteri-typer, der hver især har deres egne karakteristika inden for opladning og afladning.

Der findes for eksempel højkapacitets-batterier, som det tager lang tid at oplade, mens batterier, der kan oplades hurtigt, typisk har mindre kapacitet.

Ud fra ideerne skal en enheds batteri-pakke således bestå af flere forskellige batteri-typer med hver deres karakteristika, som softwaren vil være i stand til at udnytte optimalt ud fra de skiftende omstændigheder og bruger-mønstre.

Parterne - der foruden Microsoft og Tesla tæller to amerikanske teknologi-universiteter - beskriver ideerne nærmere i denne rapport.

Her skriver de blandt andet, at der er behov for at et batteri og et system kan kommunikere fremfor som i dag, hvor batteriet kort og godt oplades, og hvor enheden så fra tid til anden 'forhører sig' om batteriets status.

Her er ideen, at Windows eller et andet styresystem bliver gjort i stand til at håndtere batteriet ud fra resten af enhedens behov, som styresystemet jo ligeledes har kontrol over.

Parterne giver i rapporten et eksempel, hvor du har brug for at komme akut afsted med rutefly til en destination, der ligger fem timers flyvning væk.

Normalt vil du her sætte din bærbare til opladning, så den er opladet, når du afgår. Men du skal afsted om 20 minutter.

Her har du brug for at kunne oplade din computer hurtigt.

Ifølge eksemplet ville dit styresystem selv kunne udregne dette ud fra den aftale, som du skriver ind i din kalender. Den ville dermed straks igangsætte en lynladning af computeren.

Microsoft er for alvor slået ind på en kurs, hvor selskabet vil forsøge at udnytte sammenhængen mellem de mange forskellige it-systemer, som vi i dag anvender.

Det kan du læse mere om her: Microsoft: Nu kommer de intelligente it-systemer, hvor alting smelter sammen

Tesla har netop lanceret selskabets allernyeste bil, Tesla Model X.

Den kan du læse mere om her: Her er Teslas Model X - men det mest interessante er stadig softwaren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital