Artikel top billede

Google dropper 'don't be evil'-slogan i nyt hovedselskab

Googles berømte 'don't be evil'-slogan er forsvundet i selskabets nye selskabskonstruktion, der i denne uge officielt er blevet til Alphabet.

Fredag blev Google til Alphabet, som er navnet på Googles nye hovedselskab, som Computerworld tidligere har berettet.

Samtidig med Alphabets opblomstring på børserne mandag morgen har det nystiftede selskab udarbejdet sit eget kodeks, hvor selskabet blandt andet angiver retningslinjer for at følge loven, sikre ansvarlighed og undgåelse af interessekonflikter.

Det skriver Fortune.

Opfør dig hæderligt

Nok så interessant er det, at selskabet i sit nye kodeks har droppet referencerne til sit ellers ikonisk berømte slogan 'don't be evil'.

Det slogan blev tilføjet i 2004 af Google-stifterne Sergey Brin og Larry Page - lige før søgeselskabet blev børsnoteret.

Alphabets nye kodeks bliver derimod indledt således:

"Ansatte hos Alphabet og i dets datterselskaber skal gøre det rette, følge loven, opføre sig hæderligt og behandle hinanden med respekt." 

Selskabet over dem alle

Det er ikke kun på slogan-fronten, at det nye Google hovedselskab har rykket sig.

I selve konstruktionen af Alphabet er Google, som vi kender det, blevet splittet op en række mindre enheder.

Udover søgemaskineselskabet Google som den store indtjeningskilde igennem Googles reklame-maskine, Youtube og Android, indeholder Alphabet også en lang række datterselskaber såsom Life Sciences (kontakt-linser med indbyggede glukose-sensorer) og Nest (intelligente termostater).

Det store Google-selskab i konstruktionen indleder forsat sit kodeks med 'Don't be evil'.

Googles beslutning om at ændre strukturen i selskabet blev offentliggjort i august, hvilket du kan læse mere om her

Læs også: 

Microsofts cloud-forretning driller: Hvor er Google blevet af?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere