Artikel top billede

Sergey Brin og Larry Page har i årenes løb haft verdens største søgemaskine, det største videosite og det største mobilsystem under vingerne. Nu er tiden kommet til at stifte selskabet Alphabet, der kan huse det hele. (Foto: Google)

Google forandrer hele organisationen - 'Alphabet' bliver det nye hovedselskab og Google får ny topdirektør

Google er ikke længere bare Google. Det verdenskendte it-brand bliver et datterselskab i den nye virksomhed Alphabet, der har de to Google-stiftere Larry Page og Sergey Brin ved roret.

Online-giganten Google har i går meddelt, at selskabet ændrer sin nuværende organisation.

Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin bliver henholdsvis administrerende direktør og præsident for det nye selskab, der er døbt Alphabet.

Alphabet bliver således hovedselskabet i den nye konstruktion, der huser en masse datterselskaber, hvor Google bliver det største af slagsen.

Det skriver Larry Page på Googles finansblog, hvor han blandt andet begrunder strukturændring på følgende måde:

"Vi har længe haft den tro, at selskaber bliver mere komfortable med at gøre det samme over tid, hvor der kun foretages små ændringer. Men i teknologi-industrien, hvor revolutionære ideer driver de næste vækstområder, har du brug for at være en smule ukomfortabel, hvis du skal forblive relevant."

Ny Google-boss

Larry Page forklarer, at hvert selskab under Alphabet skal køres som sit eget selskab med sin egen direktør.

Derfor får det nye og lettere trimmede Google således også en ny topdirektør i skikkelse af Sundar Pichai, der kom til selskabet i 2004.

Han overtog allerede i efteråret en stor del af Googles produktportefølje, og bliver nu den første chef for 'det nye Google'.

I sit blogindlæg fortæller Larry Page blandt andet, at Sundar Pichai står for en stærk innovationsånd, og der kan forventes nye produkter i kølvandet på Google Photos og Now, som gør brug af machine-learning.

Også Googles eksperimentarium af skøre ideer som ballon-internet og deslige vil fortsætte som X Lab under Alphabet i lighed med eksempelvis stærke brands som Youtube og Android, som fortsætter under Google-navnet. 

Derfor lige Alphabet

Med den nye struktur vil Alphabet overtage Googles navn på børsen, ligesom Google-aktierne automatisk bliver overdraget til det nye alfabet.

Årsagen til, at de to Google-stiftere i starten af 40'erne har valgt at kalde deres nye hovedselskab for Alphabet, forklarer Larry Page i sit blogindlæg på denne måde:

"Vi kunne lide navnet Alphabet, fordi det betyder en samling af bogstaver, der repræsenterer sprog, som er en af menneskehedens største opfindelser. Og det er kernen i, hvordan vi indekserer i Googles søgemaskine!"

Han understreger samtidig, at selvom navnet også kan læses som alpha-bet, hvor alpha er en finansiel term for investeringer med tilbagebetalinger over det nuværende niveau, skal Alphabet ikke være et stort, kendt forbruger-brand med en masse individuelle produkter.

Læs også: Google sender sit sociale medie mod slagtebænken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?