Artikel top billede

Sergey Brin og Larry Page har i årenes løb haft verdens største søgemaskine, det største videosite og det største mobilsystem under vingerne. Nu er tiden kommet til at stifte selskabet Alphabet, der kan huse det hele.

Google forandrer hele organisationen - 'Alphabet' bliver det nye hovedselskab og Google får ny topdirektør

Google er ikke længere bare Google. Det verdenskendte it-brand bliver et datterselskab i den nye virksomhed Alphabet, der har de to Google-stiftere Larry Page og Sergey Brin ved roret.

Online-giganten Google har i går meddelt, at selskabet ændrer sin nuværende organisation.

Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin bliver henholdsvis administrerende direktør og præsident for det nye selskab, der er døbt Alphabet.

Alphabet bliver således hovedselskabet i den nye konstruktion, der huser en masse datterselskaber, hvor Google bliver det største af slagsen.

Det skriver Larry Page på Googles finansblog, hvor han blandt andet begrunder strukturændring på følgende måde:

"Vi har længe haft den tro, at selskaber bliver mere komfortable med at gøre det samme over tid, hvor der kun foretages små ændringer. Men i teknologi-industrien, hvor revolutionære ideer driver de næste vækstområder, har du brug for at være en smule ukomfortabel, hvis du skal forblive relevant."

Ny Google-boss

Larry Page forklarer, at hvert selskab under Alphabet skal køres som sit eget selskab med sin egen direktør.

Derfor får det nye og lettere trimmede Google således også en ny topdirektør i skikkelse af Sundar Pichai, der kom til selskabet i 2004.

Han overtog allerede i efteråret en stor del af Googles produktportefølje, og bliver nu den første chef for 'det nye Google'.

I sit blogindlæg fortæller Larry Page blandt andet, at Sundar Pichai står for en stærk innovationsånd, og der kan forventes nye produkter i kølvandet på Google Photos og Now, som gør brug af machine-learning.

Også Googles eksperimentarium af skøre ideer som ballon-internet og deslige vil fortsætte som X Lab under Alphabet i lighed med eksempelvis stærke brands som Youtube og Android, som fortsætter under Google-navnet. 

Derfor lige Alphabet

Med den nye struktur vil Alphabet overtage Googles navn på børsen, ligesom Google-aktierne automatisk bliver overdraget til det nye alfabet.

Årsagen til, at de to Google-stiftere i starten af 40'erne har valgt at kalde deres nye hovedselskab for Alphabet, forklarer Larry Page i sit blogindlæg på denne måde:

"Vi kunne lide navnet Alphabet, fordi det betyder en samling af bogstaver, der repræsenterer sprog, som er en af menneskehedens største opfindelser. Og det er kernen i, hvordan vi indekserer i Googles søgemaskine!"

Han understreger samtidig, at selvom navnet også kan læses som alpha-bet, hvor alpha er en finansiel term for investeringer med tilbagebetalinger over det nuværende niveau, skal Alphabet ikke være et stort, kendt forbruger-brand med en masse individuelle produkter.

Læs også: Google sender sit sociale medie mod slagtebænken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Cybersikkerhedsprofessoren har ét ønske til sit arbejdsliv - I over 20 år er det lykkedes: "Dér besluttede jeg mig for, at den afhængighed ville jeg forsøge at undgå"
Der er én ting, som professor i cybersikkerhed Jens Myrup Pedersen ikke vil have skal overtage sit arbejdsliv. I mere end 20 år er det lykkedes ham at holde fast i sin beslutning, som han tog allerede før, han begyndte sin karriere i it-verdenen.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.