Artikel top billede

Derfor gik Google Docs helt i sort i flere timer

Flere af Googles online-services bragede ned lige op til weekenden. Her forklarer Google, hvad der fik systemerne til at gå i sort i flere timer.

I fredags gik flere af Googles online-programmer i sort i op mod tre timer.

Nedbruddet ramte tilsyneladende Google Drive, Google Docs og selskabets Sheets- og Slides-services.

I løbet af ingen tid ramte nyheden om nedbruddet også det sociale medie Twitter, hvor Google senere var ude at kvidre om, at Google Docs var brudt sammen.

Det skriver The Wall Street Journal

"Det ser ud til, at der er noget galt med Docs - men fortvivl ej, vi er på sagen, så du kan redigere i løbet af ingen tid," lød det i tweetet fra Google Docs.


Fejlramt kodeudrulning
Googles nye hovedselskab, Alphabet, var ikke ligefrem rundhåndet med informationer om nedbruddet.

Senere meldte Google sig på banen i en mail til The Wall Street Journal, hvor selskabet forklarede sammenbruddet på følgende måde:

"Vores foreløbige diagnose lyder på, at dette (nedbrud, red) skyldtes en kode-udrulning, som opførte sig anderledes, end den gjorde under vores tests".

Flere Twitter-brugere udtrykte glæde over nedbruddet, da der deres weekend dermed startede noget tidligere, end de havde forventet.

Tidligere har Google været ramt af nedbrud, som har vist, hvor meget selskabet egentlig betyder for den samlede trafikmængder på nettet.

Det skete eksempelvis i 2013, som du kan læse mere om her.

Læs også:
Ups: Office 2016 får splinternyt Mac-styresystem til at crashe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere