Artikel top billede

Derfor gik Google Docs helt i sort i flere timer

Flere af Googles online-services bragede ned lige op til weekenden. Her forklarer Google, hvad der fik systemerne til at gå i sort i flere timer.

I fredags gik flere af Googles online-programmer i sort i op mod tre timer.

Nedbruddet ramte tilsyneladende Google Drive, Google Docs og selskabets Sheets- og Slides-services.

I løbet af ingen tid ramte nyheden om nedbruddet også det sociale medie Twitter, hvor Google senere var ude at kvidre om, at Google Docs var brudt sammen.

Det skriver The Wall Street Journal

"Det ser ud til, at der er noget galt med Docs - men fortvivl ej, vi er på sagen, så du kan redigere i løbet af ingen tid," lød det i tweetet fra Google Docs.


Fejlramt kodeudrulning
Googles nye hovedselskab, Alphabet, var ikke ligefrem rundhåndet med informationer om nedbruddet.

Senere meldte Google sig på banen i en mail til The Wall Street Journal, hvor selskabet forklarede sammenbruddet på følgende måde:

"Vores foreløbige diagnose lyder på, at dette (nedbrud, red) skyldtes en kode-udrulning, som opførte sig anderledes, end den gjorde under vores tests".

Flere Twitter-brugere udtrykte glæde over nedbruddet, da der deres weekend dermed startede noget tidligere, end de havde forventet.

Tidligere har Google været ramt af nedbrud, som har vist, hvor meget selskabet egentlig betyder for den samlede trafikmængder på nettet.

Det skete eksempelvis i 2013, som du kan læse mere om her.

Læs også:
Ups: Office 2016 får splinternyt Mac-styresystem til at crashe
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere