Artikel top billede

Falske online-anmeldelser et kæmpe problem - men nu sagsøges svindlerne

Når et produkt får topkarakter på nettet, kan der være falske anmeldelser blandt bruger-anmeldelserne. Nu sagsøger online-giganten Amazon svindlerne.

Enhver forbruger, der holder af at handle på nettet, kan nikke genkendende til, hvordan andre kunders anmeldelser af produktet og brandet er en vigtig del af researchen, før der trykkes 'køb'.

Dels er antallet af stjerner, som produktet eller brandet har opnået en vigtig indikator, dels er de konkrete anmeldelser, som andre har skrevet, med til at sætte fokus på fordele og ulemper.

Desværre er der stadig alt for meget fusk med denne type brugeranmeldelser - blandt andet fordi virksomheden, der står bag produktet, også kan skrive anmeldelser, og fordi man visse steder på nettet kan bestille positive anmeldelser af ens produkter.

Problemet findes også hos en af verdens største onlinebutikker, Amazon, der derfor vil sagsøge op mod 1114 personer, der har skrevet falske anmeldelser mod en betaling på ned til blot fem dollars per anmeldelse.

Det skriver BBC, der kan fortælle, at søgsmålet er indgivet i Seattle.

Derfor giver det Amazon problemer

Sagens kerne er, at Amazon føler, at virksomhedens brand skades af de falske anmeldelser - og Amazon gik da også allerede i april i gang med at sagsøge nogle af de websider, hvor man kan bestille falske anmeldelser af ens produkter.

Det er blandt andet personerne, der står bag de falske anmeldelser, der nu også sagsøges af
Amazon ifølge BBC.

Det fremgår ikke helt, hvor mange reelle personer, der står bag de falske anmeldelser, men Amazons mission er ganske klar:

"Selvom det stadig er et lille antal, kan disse anmeldelser underminere den tillid forbrugere og de fleste virksomheder har til Amazon, hvilket skader Amazons brand," lyder det blandt andet i søgsmålet.

Herhjemme har også Trustpilot tidligere haft problemer med falske og tvivlsomme anmeldelser - læs mere om det her.

For nylig har Trustpilot også været i vælten, fordi virksomheden har en service, hvor anmeldte virksomheder kan betale sig til, at de dårlige anmeldelser holdes skjult, når de viser Trustpilot-stjernerne på deres egne hjemmesider.

Kun ved at klikke ind på selve Trustpilot-siden kan forbrugerne således få det reelle overblik over anmeldelserne.

Læs også:

Fup med anmeldelser på Trustpilot

Anklage: Trustpilot lader betalende kunder skjule dårlige anmeldelser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere