Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Fup med anmeldelser på Trustpilot

Kan man stole på forbrugersitet Trustpilot.dk? Tilsyneladende ikke altid, viste DR-programmet Kontant i går. En virksomhed fik tilbud fra en privat person, der mod betaling ville fabrikere 50 falske anmeldelser.

Det er nemt at svindle med anmeldelserne på forbrugersiden Trustpilot, hvor kunder kan give anmeldelser af de virksomheder, som de handler hos. Det påviste DR-programmet Kontant i går.

Trustpilots IT-systemer er ikke gode nok til at opdage, at firmaerne snyder, og det irriterer ejeren af netbutikken hjem.dk, Stig Johansen. Det skriver dr.dk.

"Det er jo lidt rystende, og man bliver noget tvivl om, hvor troværdig og seriøs Trustpilot egentlig er, hvis det her kan lade sig gøre," siger han til Kontant.

For nylig fik Stig Johansen en mail fra en person, der blot præsenterede sig som "Christian". Han tilbød at fabrikere 50 falske anmeldelser af hjem.dk med topkarakter på Trustpilot, således at firmaet ville opnå topkarakteren 5 stjerner.

"Christian" fortalte, at han har hjulpet to andre firmaer med at forbedre deres kundevurderinger. Han ville have 5.000 kroner for de 50 falske anmeldelser, som han ville lave ved hjælp af 50 falske Facebook-profiler, fortalte han. Stig Johansen bestemte sig for - sammen med Kontant - at tage imod tilbuddet.

Herefter væltede det ind med falske anmeldelser af hjem.dk. på Trustpilot, uden at Trustpilot reagerede. Efter tre uger fik firmaet ændret karakter til "Perfekt".

Hos Trustpilot er man ikke stolt af, at sikkerhedssystemerne ikke fangede de falske anmeldelser.

"Desværre vil der altid være nogen, der prøver at snyde. Vores opgave er at sørge for, at det forekommer så sjældent som muligt, men nogle gange lykkes det nogen at snyde alligevel. Nu har vi set, hvordan denne mand gør det, så nu har vi sikret gennem vores systemer, at den metode ikke kan bruges igen," siger Trustpilots direktør, Peter Holten Muhlmann, til ekstrabladet.dk.

Han understreger, at anmeldelserne bliver sikkerhedstjekket løbende.

"Vores systemer kigger blandt andet på datamønstre, så hvis der for eksempel dukker mange anmeldelser op fra Facebookprofiler, der ikke har ret mange venner, så kigger vi nærmere på dem. Det er bare en af de metoder, vi bruger. Og så får vi mange henvendelser fra brugere, der har mistanke om snyd. Dem tjekker vi også," siger han til ekstrabladet.dk.

Peter Holten Muhlmann indrømmer, at det er umuligt at sikre sig helt mod snyd.

"Vi kan ikke lave et perfekt system, men vi prøver. Vi bliver hele tiden klogere," siger han.

Du kan i dette blogindlæg læse mere om, hvordan Trustpilot forsøger at bremse falske anmeldelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere