Artikel top billede

Adware-browser kidnapper dine filendelser og efterligner Googles Chrome-browser. Dump: pcrisk.com

Ondsindet kode kidnapper din Chrome-browser og erstatter den med identisk tvillingebror

Ondsindet adware udskifter din browser med sig selv. Den snylter på Chromes design og overdynger dig med reklamer. Læs hvordan den virker, og hvordan du fjerner den igen.

En ny type adware, der hedder eFast Browser, har set dagens lys.

eFast Browser er en aggressiv snyde-applikation, hvor reklamer vises, mens applikationen afvikles.

I stedet for at lede efter sikkerhedshuller i Google Chrome for at snige sig igennem til brugeren, forsøger koden i stedet at udskifte søgegigantens browser med sig selv. 

Der er altså tale om adware, som forsøger at fjerne Chrome fra din maskine og i stedet udgiver sig for at være din Google-webbrowser.

Programmet erstatter alle genveje til Chrome med genveje til eFast Browseren og logoet, der skal klikkes på, ligner til forveksling det, som Googles designere har valgt til Chrome.

Når programmet er installeret på din maskine sender det pop-op-reklamer, placerer reklamer på din internet-vej og sender dig i retning af andre websider med endnu mere malware og reklame.

Ved at bruge de samme grafiske virkemidler som Chrome er det sandsynligt, at denne browser vil være i stand til at arbejde på computeren uden at blive bemærket.

Programmet kan korrumpere startsiden og søgemaskinen, installere værktøjslinjer, vise annoncer og iværksætte så mange irriterende aktiviteter, at det efter noget tid vil være umuligt ikke at lægge mærke til eksistensen.

Det skriver sikkerhedsfirmaet Malwarebytes.

Desuden associerer eFast Browser sig som standardprogram til et hav af filendelser som jpg, gif, pdf og html.

Når du åbner et foto, vil det altså åbnes i eFast Browser i stedet for dit normale fotogengivelsesprogram.

Nemt at få - nemt at fjerne

Browser-delen af eFast fungerer, som en browser skal.

På overfladen ligner det en Chrome-klon, men hvis du bruger den til at surfe med, bliver dine aktiviteter solgt til tredjepart, og du bliver overdænget med reklamer.

Bag eFast stå Clara Labs, der er et foretagende, som har udgivet flere 'browsere', som du helt sikkert ikke ønsker på din maskine.

De hedder blandt andet Bobrowser, Tortuga og Uniko og arbejder efter samme principper som eFast, altså ved at fodre ofret med reklamer.

Den irriterende adware kommer sammen med andre freeware-programmer, som du henter fra tvivlsomme kilder.

Det kan være sammen med en download-manager, PDF-programmer, medieafspillere eller spil.

Heldigvis er det også nemt at fjerne det irriterende program igen via kontrolpanelet i Windows eller ved at fjerne ikonet fra applikationsmappen på Mac.

Læs mere på PCRisk, hvor du også finder en guide til at fjerne programmet igen.

Læs også:
Din mobil angribes af nye aggressive reklamer

Lenovo går bodsgang efter Superfish: Giver et halvt års gratis antivirus til alle kunder

Microsoft klar med nye regler: Vil blokere for denne software
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere