Artikel top billede

Glad for Windows 10? Så husk at få slettet "Windows.old" på den rigtige måde

Du kan frigøre meget plads på din pc ved at slette den gamle Windows-version, når du har opgraderet til Windows 10. Se her, hvordan du gør.

Hvis du er en af dem, som er blevet glad og fortrolig med Windows 10, kan du frigive en stor mængde plads på din harddisk. Nemlig ved at slette det gamle Windows på computeren.

Windows 10-installationen gemmer en version af dit gamle Windows, så du under Indstillinger kan komme tilbage til Windows 7 eller 8,1, hvis du ikke er helt glad for det nye system.

Dette kan du læse mere om i denne artikel.

Hvis du er glad for Windows 10, og ikke ønsker at kunne gå tilbage til Windows 7 eller 8,1 (du kan stadig installere det via et USB-image, som du har lavet), kan du slette mappen Windows.old.

Det er den mappe, som dit gamle system ligger i. Mappen fylder ofte over 25 GB, hvilket er meget på nutidens bærbare, som ofte kun har 120 GB lagerplads på sin SSD.

Du kan dog ikke "bare" gå ind og slette mappen. I stedet skal du ind og slette det via Diskoprydning. Følg nedenstående guide til hvordan du fjerner Windows.old-mappen.

HUSK: når du har slettet Windows.old, så forsvinder muligheden for, at du inden for en måned nemt kan gå tilbage til Windows 7 eller 8.1 på en nem måde via indstillinger.

Læs også: 10 ting du skal gøre, når du har installeret Windows 10