Glad for Windows 10? Så husk at få slettet "Windows.old" på den rigtige måde

Du kan frigøre meget plads på din pc ved at slette den gamle Windows-version, når du har opgraderet til Windows 10. Se her, hvordan du gør.

Hvis du er en af dem, som er blevet glad og fortrolig med Windows 10, kan du frigive en stor mængde plads på din harddisk. Nemlig ved at slette det gamle Windows på computeren.

Windows 10-installationen gemmer en version af dit gamle Windows, så du under Indstillinger kan komme tilbage til Windows 7 eller 8,1, hvis du ikke er helt glad for det nye system.

Dette kan du læse mere om i denne artikel.

Hvis du er glad for Windows 10, og ikke ønsker at kunne gå tilbage til Windows 7 eller 8,1 (du kan stadig installere det via et USB-image, som du har lavet), kan du slette mappen Windows.old.

Det er den mappe, som dit gamle system ligger i. Mappen fylder ofte over 25 GB, hvilket er meget på nutidens bærbare, som ofte kun har 120 GB lagerplads på sin SSD.

Du kan dog ikke "bare" gå ind og slette mappen. I stedet skal du ind og slette det via Diskoprydning. Følg nedenstående guide til hvordan du fjerner Windows.old-mappen.

HUSK: når du har slettet Windows.old, så forsvinder muligheden for, at du inden for en måned nemt kan gå tilbage til Windows 7 eller 8.1 på en nem måde via indstillinger. Læs også: 10 ting du skal gøre, når du har installeret Windows 10



Premium
Test: Beosound Level er et retro-vidunder, der tør tænke nyt og gammelt
Test: Det er både nye tanker og klassiske dyder, der forenes i den nyeste kreation fra Struer. Resultatet er overbevisende og dyrt.
Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.