Artikel top billede

Skruer vældigt op for prisen: Apple-computer sat til salg for flere millioner kroner

Er denne gamle computer virkeligt op til fem millioner kroner værd? Det tror stort auktionshus.

De første Apple-computer - de åbne 'Apple-1' - er flere gange blevet solgt for mindre formuer.

Nu tager auktions-huset Christies chancen og skruer helt op for prisen for en 39 år gammel Apple-1, som netop er blevet sat til salg på auktions-husets website.

Her åbner buddene ved 240.000 pund - godt 2,4 millioner kroner.

Christies vurderer, at den gamle computer vil blive solgt for mellem 300.000 og 500.000 pund - mellem tre og fem millioner kroner.

Det er en del over de tidligere solgte eksemplarer. I december i fjor blev der således solgt en Apple-1 med hammerslag på 1,8  millioner kroner, hvilket da også skuffede sælgeren.

Det kan du læse mere om her.

Christies ved faktisk ikke engang, om den dyre Apple-1-computer virker, da den ikke har været tændt siden 2005.

"Men vi formoder, at den kan gøres funktionsdygtig igen, da den sidst var tændt i 2005," lyder det fra huset.

De første Apple-1 blev solgt i 1976 for 666,66 dollar. Der findes i dag omkring 60 eksemplarer ud af de omkring 200, som man med sikkerhed ved blev bygget.

Det pågældende eksemplar blev oprindeligt købt i 1977 af en amerikaner ved navn Joe Torzewski, der i 2004 solgte den til den nuværende ejer.

Apple-1 bestod grundlæggende af en printplade, og der fulgte således hverken chassis, tastatur, skærm eller strømforsyning med.

Der følger imidlertid et chassis med indbygget tastatur med til det pågældende eksemplar sammen med diverse manualer og data-kassetter, hvilket gør eksemplaret 'ekstremt sjældent,' ifølge Christies.

Manualerne til Apple-1 blev i øvrigt skrevet af den relativt ukendte tredje stifter af Apple, Ron Wayne, der sammen med Steve Jobs og Steve Wozniak skrev under på etablerings-papirerne af selskabet.

Ron Wayne var noget ældre end de to andre, og han solgte efter ganske kort tid sin andel til Steve Jobs og Steve Wozniak for 800 dollar.

Det kan du læse mere om her: Glemt Apple-stifter: Derfor gik jeg efter blot 12 dage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere