Artikel top billede

Skruer vældigt op for prisen: Apple-computer sat til salg for flere millioner kroner

Er denne gamle computer virkeligt op til fem millioner kroner værd? Det tror stort auktionshus.

De første Apple-computer - de åbne 'Apple-1' - er flere gange blevet solgt for mindre formuer.

Nu tager auktions-huset Christies chancen og skruer helt op for prisen for en 39 år gammel Apple-1, som netop er blevet sat til salg på auktions-husets website.

Her åbner buddene ved 240.000 pund - godt 2,4 millioner kroner.

Christies vurderer, at den gamle computer vil blive solgt for mellem 300.000 og 500.000 pund - mellem tre og fem millioner kroner.

Det er en del over de tidligere solgte eksemplarer. I december i fjor blev der således solgt en Apple-1 med hammerslag på 1,8  millioner kroner, hvilket da også skuffede sælgeren.

Det kan du læse mere om her.

Christies ved faktisk ikke engang, om den dyre Apple-1-computer virker, da den ikke har været tændt siden 2005.

"Men vi formoder, at den kan gøres funktionsdygtig igen, da den sidst var tændt i 2005," lyder det fra huset.

De første Apple-1 blev solgt i 1976 for 666,66 dollar. Der findes i dag omkring 60 eksemplarer ud af de omkring 200, som man med sikkerhed ved blev bygget.

Det pågældende eksemplar blev oprindeligt købt i 1977 af en amerikaner ved navn Joe Torzewski, der i 2004 solgte den til den nuværende ejer.

Apple-1 bestod grundlæggende af en printplade, og der fulgte således hverken chassis, tastatur, skærm eller strømforsyning med.

Der følger imidlertid et chassis med indbygget tastatur med til det pågældende eksemplar sammen med diverse manualer og data-kassetter, hvilket gør eksemplaret 'ekstremt sjældent,' ifølge Christies.

Manualerne til Apple-1 blev i øvrigt skrevet af den relativt ukendte tredje stifter af Apple, Ron Wayne, der sammen med Steve Jobs og Steve Wozniak skrev under på etablerings-papirerne af selskabet.

Ron Wayne var noget ældre end de to andre, og han solgte efter ganske kort tid sin andel til Steve Jobs og Steve Wozniak for 800 dollar.

Det kan du læse mere om her: Glemt Apple-stifter: Derfor gik jeg efter blot 12 dage
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.