Artikel top billede

Efter omfattende it-outsourcing: Dansk CIO færdig i international topstilling

Tidligere it-direktør i Berlingske-koncernen fik for to år siden en international topstilling som CIO i britisk koncern. Nu stopper han efter en omfattende it-outsourcing.

Torben Lundberg, tidligere CIO i Berlingske-koncernen og i Mecom, blev i 2013 udnævnt til international CIO i den britiske mediekoncern Local World.

Her skulle han skulle stå i spidsen for 150 medarbejdere og en gennemgribende digitalisering af virksomheden.

Nu stopper Torben Lundberg imidlertid i den stilling, meddeler Local World.

Mediawatch skriver, at Torben Lundberg stopper, fordi Local World har foretaget en succesfuld outsourcing af selskabets it, og at den outsourcing nu har gjort Torben Lundbergs CIO-rolle overflødig.

"Torben har bidraget markant til de fremskridt, vi har taget i at etablere en strømlinet og effektiv it-organisation, og vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden," skriver Local World desuden i en meddelelse ifølge Mediawatch.

God til at skære i it-omkostningerne

Local Worlds websider har samlet set omkring 10 millioner unikke brugere om måneden, og koncernen udgiver omkring 100 forskellige titler.

Da Torben Lundberg fik den CIO-posten hos Local World i 2013, fortalte han til Computerworld, at han blandt andet ville få til opgave vedligeholde og forbedre den tekniske infrastruktur og herunder levere de systemer, der kunne understøtte digitaliseringen af virksomheden.

Samtidig ville en af hans vigtige opgaver blive omkostningsreduceringer hos Local World.

"Det er klart, at de har kigget på, at jeg er meget god til at få cuttet it-omkostninger og generelle bygningsomkostninger ned, ligesom jeg også har erfaring med forskellige andre outsourcing-aktiviteter. Det kommer de til at kunne trække på," fortalte Torben Lundberg, der altså nu selv forlader Local World.

Læs også:

Dansker til tops som CIO i britisk koncern
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.