Artikel top billede

Dansker til tops som CIO i britisk koncern

Torben Lundberg, tidligere CIO i Berlingske-koncernen og nu international CIO i Mecom, har fået en ny stilling, hvor han skal stå i spidsen for 150 medarbejdere og en gennemgribende digitalisering.

Torben Lundberg har prøvet det før, og det er formentlig forklaringen på, at han nu har fået en ny international CIO-stilling med præcis samme mission: At digitalisere den britiske mediekoncern Local World.

"Den engelske mediebranche er på samme stadie som den danske forstået på den måde, at man står lige over for den store digitalisering," fortæller han til Computerworld.

Local Worlds websider har samlet set omkring 10 millioner unikke brugere om måneden og udgiver omkring 100 forskellige titler i England.

"Inden for en ret kort tidshorisont på en tre-fire år skal alt det journalistiske arbejde og alle kunderne og det hele køre digitalt med nye forretningsmodeller og nye produkter, og min rolle bliver at hjælpe hele butikken med at få det til at ske rent teknisk."

Sparerede 30 procent på it-budgettet

Som CIO i Mecom har han arbejdet med både e-commerce, web- og mobil-løsninger.

"Det er det, jeg vil trække på, men jeg vil få det gennemført i langt mere omfangsrig grad end hos Mecom," siger Torben Lundberg.

"Min opgave hos Mecom var at sørge for at få omkostningsreduceret it-budgettet med 30 procent - fra 70 til 50 millioner euro. Det gjorde vi primært ved at outsource alle it-folkene til Indien, og det lykkedes," fortæller han. 

Nu føler han imidlertid, at tiden er inde til at præve noget nyt. 

"Mecom er jo i en meget speciel situation, hvor vi forsøger at sælge de forskellige delselskaber, og derfor er opgaven for mig, som primært har været at samle tingene og at optimere, ikke så relevant længere."

Sådan sparede han på budgettet

Torben Lundberg, der før den internationale toppost hos Mecom var it-direktør i Berlingske-koncernen, outsourcede tilbage i 2007 koncernens it til CSC

Et par år efter skrottede han Microsofts kontorpakke og skiftede til Google Apps.

Mens han var CIO i Berlingske Media var han med i ejeren Mecoms outsourcing-samarbejde, hvor han var med til at lave en samlet outsourcing for Mecom-koncernen i Norge, Holland og Danmark.

Mecom skrev i sommeren 2011 kontrakt med indiske HCL på al it og forlod dermed CSC Danmark som leverandør.

I marts 2012 blev han udnævnt til international CIO i Mecom.

Besparelser i vente

Som ny CIO i Local World - der i øvrigt har Mecom-ejeren David Montgomery som bestyrelsesformand - får Torben Lundberg ansvaret for 150 medarbejdere.

Hans opgave bliver at vedligeholde og forbedre den tekniske infrastruktur og herunder levere de systemer, der kan understøtte digitaliseringen af virksomheden.

Samtidig vil omkostningsreduceringer også være en væsentlig del af jobbet hos Local World.

"Det er klart, at de har kigget på, at jeg er meget god til at få cuttet it-omkostninger og generelle bygningsomkostninger ned, ligesom jeg også har erfaring med forskellige andre outsourcing-aktiviteter. Det kommer de til at kunne trække på."

Torben Lundberg tiltræder i sin nye stilling den 30. september.

Følg @kimstensdal på Twitter

Læs også:

Dansk top-CIO efter nedbrud: Vores outsourcing er stadig et hit

It-direktør fra Berlingske får international toppost




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere