Artikel top billede

Apple-programmer udgør en risiko på din Windows-pc - og du er selv ude om det

Rigtigt mange Windows-pc'er indeholder Apple-applikationer, som udgør en stor sikkerheds-risiko.

Rigtigt mange Windows-brugere forsømmer at opdatere Apple-applikationer på deres computere.

Det betyder, at netop Apple-programmer hører blandt de mest udsatte på Windows-maskinerne, viser en ny stor sikkerhedsundersøgelse fra sikkerhedsselskabet Secunia.

Mange Windows-brugere enten har anvendt eller anvender i dag iPhone-telefoner.

Det har været medvirkende til, at de har installeret især iTunes og QuickTime på deres Windows-maskiner.

Problemet er så alvorligt, at Secunia faktisk placerer iTunes blandt de mest udsatte applikationer overhovedet på Windows-baserede computere.

Ifølge Secunia er helt op til 54 procent af QuickTime-installationerne på danske Windows-maskiner ikke seneste version, mens 46 procent af iTunes-installationerne på danske maskiner er ældre versioner.

Tallene er blevet indsamlet via den såkaldte Personal Software Inspector, der er installeret på omkring otte millioner computere og løbende tjekker, om installationerne på computerne er fuldt opdaterede eller ej.

Sikkerhedniveau falder markant

Software-leverandørerne udsender som bekendt med jævne mellemrum opdateringer til deres software, som primært består af løsninger på sikkerhedstrusler samt - i mindre målestok - nye funktionaliteter og forbedringer.

Manglende opdateringer fører derfor hurtigt til, at sikkerhedsniveauet falder ganske markant og at hackere og andre får betydeligt nemmere ved at trænge ind via de pågældende applikationer.

Der er således blevet fundet - og lappet -18 sikkerhedshuller i QuickTime alene i det seneste år.

Disse 18 huller står dermed fuldt åbne, hvis ikke QuickTime i løbet af denne periode er blevet opdateret.

Du kan læse mere om den store undersøgelse her: Ny undersøgelse udpeger de mest usikre programmer hos danske pc-brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere