Apple-programmer udgør en risiko på din Windows-pc - og du er selv ude om det

Rigtigt mange Windows-pc'er indeholder Apple-applikationer, som udgør en stor sikkerheds-risiko.

Rigtigt mange Windows-brugere forsømmer at opdatere Apple-applikationer på deres computere.

Det betyder, at netop Apple-programmer hører blandt de mest udsatte på Windows-maskinerne, viser en ny stor sikkerhedsundersøgelse fra sikkerhedsselskabet Secunia.

Mange Windows-brugere enten har anvendt eller anvender i dag iPhone-telefoner.

Det har været medvirkende til, at de har installeret især iTunes og QuickTime på deres Windows-maskiner.

Problemet er så alvorligt, at Secunia faktisk placerer iTunes blandt de mest udsatte applikationer overhovedet på Windows-baserede computere.

Ifølge Secunia er helt op til 54 procent af QuickTime-installationerne på danske Windows-maskiner ikke seneste version, mens 46 procent af iTunes-installationerne på danske maskiner er ældre versioner.

Tallene er blevet indsamlet via den såkaldte Personal Software Inspector, der er installeret på omkring otte millioner computere og løbende tjekker, om installationerne på computerne er fuldt opdaterede eller ej.

Sikkerhedniveau falder markant
Software-leverandørerne udsender som bekendt med jævne mellemrum opdateringer til deres software, som primært består af løsninger på sikkerhedstrusler samt - i mindre målestok - nye funktionaliteter og forbedringer.

Manglende opdateringer fører derfor hurtigt til, at sikkerhedsniveauet falder ganske markant og at hackere og andre får betydeligt nemmere ved at trænge ind via de pågældende applikationer.

Der er således blevet fundet - og lappet -18 sikkerhedshuller i QuickTime alene i det seneste år.

Disse 18 huller står dermed fuldt åbne, hvis ikke QuickTime i løbet af denne periode er blevet opdateret.

Du kan læse mere om den store undersøgelse her: Ny undersøgelse udpeger de mest usikre programmer hos danske pc-brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.