Artikel top billede

Apple-programmer udgør en risiko på din Windows-pc - og du er selv ude om det

Rigtigt mange Windows-pc'er indeholder Apple-applikationer, som udgør en stor sikkerheds-risiko.

Rigtigt mange Windows-brugere forsømmer at opdatere Apple-applikationer på deres computere.

Det betyder, at netop Apple-programmer hører blandt de mest udsatte på Windows-maskinerne, viser en ny stor sikkerhedsundersøgelse fra sikkerhedsselskabet Secunia.

Mange Windows-brugere enten har anvendt eller anvender i dag iPhone-telefoner.

Det har været medvirkende til, at de har installeret især iTunes og QuickTime på deres Windows-maskiner.

Problemet er så alvorligt, at Secunia faktisk placerer iTunes blandt de mest udsatte applikationer overhovedet på Windows-baserede computere.

Ifølge Secunia er helt op til 54 procent af QuickTime-installationerne på danske Windows-maskiner ikke seneste version, mens 46 procent af iTunes-installationerne på danske maskiner er ældre versioner.

Tallene er blevet indsamlet via den såkaldte Personal Software Inspector, der er installeret på omkring otte millioner computere og løbende tjekker, om installationerne på computerne er fuldt opdaterede eller ej.

Sikkerhedniveau falder markant

Software-leverandørerne udsender som bekendt med jævne mellemrum opdateringer til deres software, som primært består af løsninger på sikkerhedstrusler samt - i mindre målestok - nye funktionaliteter og forbedringer.

Manglende opdateringer fører derfor hurtigt til, at sikkerhedsniveauet falder ganske markant og at hackere og andre får betydeligt nemmere ved at trænge ind via de pågældende applikationer.

Der er således blevet fundet - og lappet -18 sikkerhedshuller i QuickTime alene i det seneste år.

Disse 18 huller står dermed fuldt åbne, hvis ikke QuickTime i løbet af denne periode er blevet opdateret.

Du kan læse mere om den store undersøgelse her: Ny undersøgelse udpeger de mest usikre programmer hos danske pc-brugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere