Artikel top billede

Tor er klar med politi- og spion-sikker chat

Tor-netværket, der anonymiserer internetbrugerne på godt og ondt, har nu Tor Messenger klar til test.

Tor er en internet tjeneste, der kan gøre dig anonym på nettet.

Netværket anonymiserer brugeren blandt andet ved at sende trafikken gennem et verdensomspændende netværk af klienter, så den er umulig at følge for andre.

Da Tor er yderst anvendelig til at holde på hemmeligheder anvendes netværket i stor stil af kriminelle, som forsvinder under politiradaren gennem Tor.

Du kan læse meget mere om Tor-netværket her: Tag med på en rejse ned i det dybe, sorte net hvor kriminelle og aktivister holder hof

Nu arbejder Tor-folkene så på at udvikle deres helt egen messenger-tjeneste.

På projektets blog skriver udviklerne, at den nye tjeneste er blevet døbt noget så sigende som Tor Messenger, og at den nu er klar til betatest.

Den skal være grundlaget for brugervenlig og usynlig udveksling af meddelelser på nettet.

Bygget på Instantbird

Tor Messenger er bygget på den eksisterende platform fra chat-programmet Instantbird tilføjet de egenskaber, der benyttes af Tor til at skjule kommunikationen.

Ideen med en messenger med indbygget Tor-teknologi er at gøre adgangen mere tilgængelig og brugervenlig samt at udvikle en sikker klient ved at kombinere off-the-record messaging med Tor-løsningen.

Tor dækker over brugerens placering, mens off-the-record messaging tilføjer kryptering til chatten.

Endnu fungerer programmet kun i en beta-version, og derfor kan man endnu ikke stole på, at der er fuld anonymitet i denne form.

Tilbagemeldinger fra brugerne skal nu skærpe sikkerheden.

I Danmark er der omkring 7.000 daglige brugere af Tor.

Du kan læse mere om Tor Messenger på denne blog.

Læs også:
Tag med på en rejse ned i det dybe, sorte net hvor kriminelle og aktivister holder hof

Han var med til at afsløre Stuxnet: "Der er tonsvis af spionageprogrammer"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere