Artikel top billede

Intel klar med helt ny superchip og gratis styresystem til Internet of Things

Intel er klar med to nye styresystemer, tre chip, ny cloud-tjeneste og ny værktøjskasse til udviklere, som altsammen sigter direkte mod det spirende 'Internet of Things.'

Som mange andre it-virksomheder ser Intel store muligheder i Internet of Things, hvor hundredevis af millioner af devices og maskiner vil blive koblet sammen på internettet.

Det vil i løbet af de kommende år øge behovet voldsomt for systemer og teknologier, der med meget lille eller ingen strømforbrug kan monteres og indsamle specifikke data som kan analyseres ud fra en række skiftende parametre.

Det er noget, som Intel for alvor har kig på, og selskabet er nu klar med en hel serie af løsninger, som tilsammen dækker en række forskellige behov på området, så virksomheder og udviklere kan komme i gang med at sætte udviklingen af løsninger i gang.

I viften af løsninger fra Intel finder vi tre ny-udviklere chip, en ny cloud-tjeneste, en ny værktøjskasse og to nye open source-baserede styresystemer, som alle er særligt designet til 'Internet of Things.

Chip-designet kalder Intel for Quark, og der er tale om små processorer med et minimum af energi-forbrug.

Quark-designet indeholder blandt andet den lille Quark SE SoC ('system on a chip') samt to såkaldte micro-controllere, der er bittesmå chip med meget lille kapacitet, som hedder D1000 og D2000.

Quarck SE SoC kan programmeres til at selv at detektere forskellige parametre i sine omgivelser og så sende disse data til analyse - eksempelvis den frekvens, som en maskine, som Quark er monteret i, ryster med.

Sideløbende er Intels datterselskab Wind River på banen med to open source-baserede styresystemer designet specielt til udviklere, som bygger systemer til enheder, som skal indgå i 'Internet of Things.'

Det ene hedder Rocket og er ifølge Intel et 'tiny footprint'-system, som kører på 32-bit microcontrollers. Det andet nye styresystem hedder Pulsar Linux. Her er der tale om et mere normalt styresystem, der kan køre på større maskiner og op til 64-bit CPU'er.

Ny cloud-tjeneste

Hertil kommer en ny cloud-tjeneste, som Intel lancerer under navnet Helix.

Den indeholder blandt andet et fuldt sæt applikations-værktøjer samt muligheden for at håndtere både enheder og deres data.

Intel lancerer også et open source-baseret værktøjssæt til udvikling af analyse-tjenester under navnet Trusted Analytics Platform.

Intel er langt fra det eneste it-selskab, der arbejder på løsninger tilrettet det spirende og stadig frugtsommelige 'Internet of Things,' hvor mange af it-industriens spillere ser guld og grønne skove.

Således ventes eksempelvis Intel-rivalen ARM at annoncere en række lignende tjenester inden for få dage.

Læs også:

Internet of things er på trapperne: Fem skridt mod bedre sikkerhed

Gør det selv-IoT: Sådan bygger du et smartere hjem med billig hardware

Internet of Things vil forandre dit arbejdsliv hurtigere end du tror

Samsung vil brygge din kaffe, trække dine gardiner fra og tænde din radio.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere