Artikel top billede

Sitecores CEO, Michael Seifert, kan glæde sig over voldsom vækst i forretningen. Men prisen har været et voldsom fald i selskabets overskud.

Ved at kvæles i succes: Vild vækst har ædt Sitecores overskud

Det danske CMS-firma Sitecore er ved at blive kvalt i sin egen succes. Kunderne er vilde med selskabets web-løsninger, men den voldsomme vækst presser omkostningerne i vejret og har nu ædt hele overskuddet. Det har tvunget det danske software-firma til at sadle om.

Det kan være svært at få de økonomiske ender til at mødes, hvis man vil være med til at definere et helt nyt it-marked.

Den sandhed mærker det danske software-firma Sitecore, som trods voldsom vækst, må indkassere et reelt nulresultat i sit regnskab for 2014/15.

Sitecore firma har i en årrække været globalt førende inden content management (CMS) og er helt i front med udvikling af personaliserede marketing-løsninger til store globale kunder.

Successen understreges af, at Sitecore to gange har snuppet titlen som bedste danske it-virksomhed i Computerworlds Top 100.

I løbet af det seneste regnskabsår sprintede Sitecores omsætning langt forbi milliarden fra 838 millioner til 1.136 millioner kroner - en stigning på 36 procent.

Boom i omkostninger

Men den imponerende vækst har udløst et voldsomt boost i omkostningerne på især personalesiden, hvor antallet af ansatte er steget fra 755 til 938.

Det har ikke været godt for indtjeningen, og på bundlinien skrumper overskuddet før skat fra 54 millioner til mere beskedne fem millioner kroner.

Udviklingen har fået alarmklokkerne til at ringe hos Sitecore, som i regnskabet beretter om en større omkalfatring af virksomheden og reduktion i bemandingen. Det skal ifølge Sitecores CEO og stifter Michael Seifert sætte virksomheden i stand til at skabe profitabel vækst i fremtiden.

"Vi er i flere år vokset i et forrygende tempo, og vi kan ikke altid have vild vækst og samtidig have en høj bundlinie. Vi er skiftet fra en meget lokal forretningsmodel, hvor alt var styret på landebasis til, at vi i dag har en globaliseret model, hvor vi har centraliseret HR, finans, marketing og salg. Det er et større skift, som gør det lettere at skalere vores forretning og investere i udvikling," siger Michael Seifert til Computerworld.

Han dog ønsker ikke at sætte tal på sine forventninger til Sitecorese næste regnskab.

Satser på helt nyt marked

Sitecores CMS-løsninger har høstet stor anerkendelse fra analysefirmaer som Forrester og Gartner, og de seneste år har man især satset stærkt på udvikling af løsninger til såkaldt context marketing.

Det er et nyt marked, som ifølge Michael Seifert er langt fra færdigudviklet, og hvor potentialet er "mange gange større" end traditionel CMS.

"Context marketing er den næste store ting indenfor marketing, hvor indholdet i dine budskaber til passes til den sammenhæng - context - det optræder i. Alle marketing-folk vil gerne personalisere deres budskaber. Men for at få det rigtige indhold ud til modtageren, skal du kende historikken for det enkelte individ," fortæller Michael Seifert.

"Med vores teknologi bliver den enkelte virksomhed mere relevant for sine kunder. Virksomheder konkurrerer på kundernes oplevelse af deres brand. Derfor bliver det endnu mere afgørende at kunne ramme kunderne på den rigtige måde," siger han.

Læs også:
Her er Sitecores guldrandede vinderopskrift: Forretning, salg, opfølgning

Ny Gartner rapport om Web Content Management - hvad skal man vælge ?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.