Artikel top billede

Sitecores CEO, Michael Seifert, kan glæde sig over voldsom vækst i forretningen. Men prisen har været et voldsom fald i selskabets overskud. (Foto: Erik Refner)

Ved at kvæles i succes: Vild vækst har ædt Sitecores overskud

Det danske CMS-firma Sitecore er ved at blive kvalt i sin egen succes. Kunderne er vilde med selskabets web-løsninger, men den voldsomme vækst presser omkostningerne i vejret og har nu ædt hele overskuddet. Det har tvunget det danske software-firma til at sadle om.

Det kan være svært at få de økonomiske ender til at mødes, hvis man vil være med til at definere et helt nyt it-marked.

Den sandhed mærker det danske software-firma Sitecore, som trods voldsom vækst, må indkassere et reelt nulresultat i sit regnskab for 2014/15.

Sitecore firma har i en årrække været globalt førende inden content management (CMS) og er helt i front med udvikling af personaliserede marketing-løsninger til store globale kunder.

Successen understreges af, at Sitecore to gange har snuppet titlen som bedste danske it-virksomhed i Computerworlds Top 100.

I løbet af det seneste regnskabsår sprintede Sitecores omsætning langt forbi milliarden fra 838 millioner til 1.136 millioner kroner - en stigning på 36 procent.

Boom i omkostninger

Men den imponerende vækst har udløst et voldsomt boost i omkostningerne på især personalesiden, hvor antallet af ansatte er steget fra 755 til 938.

Det har ikke været godt for indtjeningen, og på bundlinien skrumper overskuddet før skat fra 54 millioner til mere beskedne fem millioner kroner.

Udviklingen har fået alarmklokkerne til at ringe hos Sitecore, som i regnskabet beretter om en større omkalfatring af virksomheden og reduktion i bemandingen. Det skal ifølge Sitecores CEO og stifter Michael Seifert sætte virksomheden i stand til at skabe profitabel vækst i fremtiden.

"Vi er i flere år vokset i et forrygende tempo, og vi kan ikke altid have vild vækst og samtidig have en høj bundlinie. Vi er skiftet fra en meget lokal forretningsmodel, hvor alt var styret på landebasis til, at vi i dag har en globaliseret model, hvor vi har centraliseret HR, finans, marketing og salg. Det er et større skift, som gør det lettere at skalere vores forretning og investere i udvikling," siger Michael Seifert til Computerworld.

Han dog ønsker ikke at sætte tal på sine forventninger til Sitecorese næste regnskab.

Satser på helt nyt marked

Sitecores CMS-løsninger har høstet stor anerkendelse fra analysefirmaer som Forrester og Gartner, og de seneste år har man især satset stærkt på udvikling af løsninger til såkaldt context marketing.

Det er et nyt marked, som ifølge Michael Seifert er langt fra færdigudviklet, og hvor potentialet er "mange gange større" end traditionel CMS.

"Context marketing er den næste store ting indenfor marketing, hvor indholdet i dine budskaber til passes til den sammenhæng - context - det optræder i. Alle marketing-folk vil gerne personalisere deres budskaber. Men for at få det rigtige indhold ud til modtageren, skal du kende historikken for det enkelte individ," fortæller Michael Seifert.

"Med vores teknologi bliver den enkelte virksomhed mere relevant for sine kunder. Virksomheder konkurrerer på kundernes oplevelse af deres brand. Derfor bliver det endnu mere afgørende at kunne ramme kunderne på den rigtige måde," siger han.

Læs også:
Her er Sitecores guldrandede vinderopskrift: Forretning, salg, opfølgning

Ny Gartner rapport om Web Content Management - hvad skal man vælge ?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere