Artikel top billede

Apples design-chef om kursskifte: Derfor har vi besluttet af genindføre en stylus

For otte år siden påstod Apple, at ingen havde brug for en stylus. I dag bygger virksomheden selv en.

"Ingen har brug for en stylus". Sådan sagde Steve Jobs, da han i 2007 præsenterede den første iPhone.

Som altid var han krystalklar i mælet, da han afviste behovet for en stylus.

Men hov, hvad er nu det. 

For i dag - otte år senere - kan du pludselig købe en iPad Pro med noget, der grangiveligt ligner en officiel Apple-stylus.

I vanlig Apple-stil bliver den dog kaldt en "pencil". En Apple Pencil.

Men hvorfor det pludselige kursskifte?

Det forklarer Apples designchef Jonathan Ive i et nyt interview med designmagasinet Wallpaper.

Her forklarer han, at Apple Pencil blev udviklet for at skabe et produkt, der gør det muligt at tegne og skrive ting, som du ikke kan tegne eller skrive med din finger.

Dermed er den nye stylus meget mere avanceret end de tidligere styluser, der var nødvendige, fordi usofistikeret touch-teknologi betød, at det ikke var muligt at betjene enhederne på optimal vis med en finger.

Jonathan Ive understreger derfor også, at det aldrig har været hensigten, at Apple Pencil skulle erstatte fingeren som navigationsredskab i styresystemet, selv om han erkender, at der er en mulighed for at nogle vil misforstå Pencils funktion.

"Men i praksis tror jeg, at det står meget klart, at Pencil er et værktøj, du skal bruge, når du skal tegne eller notere, mens du skal bruge din finger, når du navigerer i styresystemet. Jeg tror ikke, at nogen vil være uenige i, at den er et langt bedre værktøj end din finger, når du udelukkende er fokuseret på at tegne og notere," siger han. 

Virker kun med iPad Pro

Apple Pencil kan indtil videre kun anvendes med den nye iPad Pro, og ifølge Apple modtager iPaden dobbelt så mange datapunkter, når du bruger Apple Pencil fremfor din finger. 

Det betyder, at du bør få en mere naturlig og responsiv oplevelse, når du tegner og skriver med Apples digitale blyant.  

Derudover kan Apples Pencil registrere, hvor hårdt du trykker, og hvordan du holder den. Det gør det muligt at tegne streger af forskellige tykkelse ligesom, at du også kan tegne skygger, når du tilter pennen.

Men er det virkeligt et stort marked for et avanceret tegneredskab? Det mener Jonathan Ive. 

"Vi har fundet ud af, at der i dag findes en gruppe af mennesker, der sætter pris på et instrument, som gør det muligt at tegne eller male på måder, som det ikke er muligt at tegne og male på med din finger. Det er min formodning, at det ikke bare er en lille gruppe af mennesker. Jeg tror ikke, at det er blot er afgrænset til folk, der går på kunstskole," siger han til Wallpaper.

Læs også: 
En iPad Pro kommer til at koste dig 10.000 kroner: Er den pengene værd? 

For at forstå iPad Pro må du forstå denne ting om fremtidens computer-bruger 

Her er Apples helt nye gigant-iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere