Artikel top billede

Apples design-chef om kursskifte: Derfor har vi besluttet af genindføre en stylus

For otte år siden påstod Apple, at ingen havde brug for en stylus. I dag bygger virksomheden selv en.

"Ingen har brug for en stylus". Sådan sagde Steve Jobs, da han i 2007 præsenterede den første iPhone.

Som altid var han krystalklar i mælet, da han afviste behovet for en stylus.

Men hov, hvad er nu det. 

For i dag - otte år senere - kan du pludselig købe en iPad Pro med noget, der grangiveligt ligner en officiel Apple-stylus.

I vanlig Apple-stil bliver den dog kaldt en "pencil". En Apple Pencil.

Men hvorfor det pludselige kursskifte?

Det forklarer Apples designchef Jonathan Ive i et nyt interview med designmagasinet Wallpaper.

Her forklarer han, at Apple Pencil blev udviklet for at skabe et produkt, der gør det muligt at tegne og skrive ting, som du ikke kan tegne eller skrive med din finger.

Dermed er den nye stylus meget mere avanceret end de tidligere styluser, der var nødvendige, fordi usofistikeret touch-teknologi betød, at det ikke var muligt at betjene enhederne på optimal vis med en finger.

Jonathan Ive understreger derfor også, at det aldrig har været hensigten, at Apple Pencil skulle erstatte fingeren som navigationsredskab i styresystemet, selv om han erkender, at der er en mulighed for at nogle vil misforstå Pencils funktion.

"Men i praksis tror jeg, at det står meget klart, at Pencil er et værktøj, du skal bruge, når du skal tegne eller notere, mens du skal bruge din finger, når du navigerer i styresystemet. Jeg tror ikke, at nogen vil være uenige i, at den er et langt bedre værktøj end din finger, når du udelukkende er fokuseret på at tegne og notere," siger han. 

Virker kun med iPad Pro

Apple Pencil kan indtil videre kun anvendes med den nye iPad Pro, og ifølge Apple modtager iPaden dobbelt så mange datapunkter, når du bruger Apple Pencil fremfor din finger. 

Det betyder, at du bør få en mere naturlig og responsiv oplevelse, når du tegner og skriver med Apples digitale blyant.  

Derudover kan Apples Pencil registrere, hvor hårdt du trykker, og hvordan du holder den. Det gør det muligt at tegne streger af forskellige tykkelse ligesom, at du også kan tegne skygger, når du tilter pennen.

Men er det virkeligt et stort marked for et avanceret tegneredskab? Det mener Jonathan Ive. 

"Vi har fundet ud af, at der i dag findes en gruppe af mennesker, der sætter pris på et instrument, som gør det muligt at tegne eller male på måder, som det ikke er muligt at tegne og male på med din finger. Det er min formodning, at det ikke bare er en lille gruppe af mennesker. Jeg tror ikke, at det er blot er afgrænset til folk, der går på kunstskole," siger han til Wallpaper.

Læs også: 
En iPad Pro kommer til at koste dig 10.000 kroner: Er den pengene værd? 

For at forstå iPad Pro må du forstå denne ting om fremtidens computer-bruger 

Her er Apples helt nye gigant-iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere