Artikel top billede

Apples design-chef om kursskifte: Derfor har vi besluttet af genindføre en stylus

For otte år siden påstod Apple, at ingen havde brug for en stylus. I dag bygger virksomheden selv en.

"Ingen har brug for en stylus". Sådan sagde Steve Jobs, da han i 2007 præsenterede den første iPhone.

Som altid var han krystalklar i mælet, da han afviste behovet for en stylus.

Men hov, hvad er nu det. 

For i dag - otte år senere - kan du pludselig købe en iPad Pro med noget, der grangiveligt ligner en officiel Apple-stylus.

I vanlig Apple-stil bliver den dog kaldt en "pencil". En Apple Pencil.

Men hvorfor det pludselige kursskifte?

Det forklarer Apples designchef Jonathan Ive i et nyt interview med designmagasinet Wallpaper.

Her forklarer han, at Apple Pencil blev udviklet for at skabe et produkt, der gør det muligt at tegne og skrive ting, som du ikke kan tegne eller skrive med din finger.

Dermed er den nye stylus meget mere avanceret end de tidligere styluser, der var nødvendige, fordi usofistikeret touch-teknologi betød, at det ikke var muligt at betjene enhederne på optimal vis med en finger.

Jonathan Ive understreger derfor også, at det aldrig har været hensigten, at Apple Pencil skulle erstatte fingeren som navigationsredskab i styresystemet, selv om han erkender, at der er en mulighed for at nogle vil misforstå Pencils funktion.

"Men i praksis tror jeg, at det står meget klart, at Pencil er et værktøj, du skal bruge, når du skal tegne eller notere, mens du skal bruge din finger, når du navigerer i styresystemet. Jeg tror ikke, at nogen vil være uenige i, at den er et langt bedre værktøj end din finger, når du udelukkende er fokuseret på at tegne og notere," siger han. 

Virker kun med iPad Pro

Apple Pencil kan indtil videre kun anvendes med den nye iPad Pro, og ifølge Apple modtager iPaden dobbelt så mange datapunkter, når du bruger Apple Pencil fremfor din finger. 

Det betyder, at du bør få en mere naturlig og responsiv oplevelse, når du tegner og skriver med Apples digitale blyant.  

Derudover kan Apples Pencil registrere, hvor hårdt du trykker, og hvordan du holder den. Det gør det muligt at tegne streger af forskellige tykkelse ligesom, at du også kan tegne skygger, når du tilter pennen.

Men er det virkeligt et stort marked for et avanceret tegneredskab? Det mener Jonathan Ive. 

"Vi har fundet ud af, at der i dag findes en gruppe af mennesker, der sætter pris på et instrument, som gør det muligt at tegne eller male på måder, som det ikke er muligt at tegne og male på med din finger. Det er min formodning, at det ikke bare er en lille gruppe af mennesker. Jeg tror ikke, at det er blot er afgrænset til folk, der går på kunstskole," siger han til Wallpaper.

Læs også: 
En iPad Pro kommer til at koste dig 10.000 kroner: Er den pengene værd? 

For at forstå iPad Pro må du forstå denne ting om fremtidens computer-bruger 

Her er Apples helt nye gigant-iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere