Artikel top billede

Storbank tester den password-fri mobiltelefon

Storbank knokler på at udvikle teknologi til mobiltelefonen, så du slipper for at indtaste passwords til netbanken. Til gengæld vil telefonen være spækket med op mod 50 andre teknologier, der kan genkende telefonens ejermand.

Der har længe været en række alternativer til en firecifrede pinkode, når folk skal åbne deres smartphones.

Læs også: Syv løsninger: Sådan slipper du i fremtiden for at huske passwords

Nu vil en af verdens største banker, Deutsche Bank med 100.000 medarbejdere på verdensplan, afprøve at benytte smartphone-brugernes bevægelser fremfor password til at genkende sine brugere.

Samtidig skal brugerbevægelserne sikre, at det reelt også er den rigtige bruger, der står med telefon og dermed bankkonto i hånden.

I alt ønsker Deutsche Bank, at teknologien skal analyse på op mod 50 forskellige parametre fra eksempelvis ansigtsgenkendelse til trykmønstre på skærmen over brugernes bevægelser med telefonen og deres geografiske placering.

Det skriver Financial Times.

Backup med dit ansigt

I dag har blandt andre Mastercard introduceret ansigts- og stemmegenkendelse, hvis der skal betales med et kreditkort indlejret i en smartphone.

Den tendens følger Deutsche Bank op på i alliance med sin teknologiske samarbejdspartner Callsign, som ser frem til at integrere mere end en håndfuld genkendelsesteknologier til sikker benyttelse af Deutsche Banks software på telefonen.

"Hvis jeg stjal din mobiltelefon, og jeg fik fat i din pinkode og fingeraftryk, og jeg forsøgte at efterligne dig på en eller anden måde, så betyder det jo ikke, at jeg er dig, bare fordi kan forsøge at være det," forklarer direktør og Callsign-stifter, Zia Hayat, til Financial Times.

Samtidig skal systemet være fleksibelt, så det samtidig lukker de rette brugere ind.

"Hvis du har brækket din højre arm, og du er derhjemme, hvor du nu benytter venstre hånd, kan softwaren finde ud af, at lokationen er god, pinkoden er fin, biometriske data er også godkendt, men der er noget underligt ved den måde, telefonen bliver holdt på. Derpå kan ansigtsgodkendelsen træde til," forklarer Nick Doddy, som er Deutsche Banks regionaldirektør, til Financial Times.

Ingen kan bryde ind

Banken bedyrer, at tests indtil videre har vist, at ingen har kunnet score mere end et 15 procent match, hvis de har forsøgt sig med at logge ind på en anden persons telefon med bevægelser, ansigtsgenkendelse, pinkode og andre kombinationer.

Og når sikkerheden er øget, kan funktionaliteten på Deutsche Banks telefon-software også strækkes, så der eksempelvis kan overføres store pengebeløb over mobilen.

Udover Deutsche Bank har andre banker også gang i eksperimenter og konkrete produkter som britiske Barclays Bank, der sidste år introducerede en aflæser af blodstrømmen i deres fingerspidser.

Denne løsning er dog endnu kun rullet ud til forretningskunderne.

Læs også: 
Firmware på din pc og din telefon fyldt med sikkerheds-huller: Så dårligt står det til

Ny funktion fra dansk politi: Kontroller selv om bilen er stjålet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere