Artikel top billede

Storbank tester den password-fri mobiltelefon

Storbank knokler på at udvikle teknologi til mobiltelefonen, så du slipper for at indtaste passwords til netbanken. Til gengæld vil telefonen være spækket med op mod 50 andre teknologier, der kan genkende telefonens ejermand.

Der har længe været en række alternativer til en firecifrede pinkode, når folk skal åbne deres smartphones.

Læs også: Syv løsninger: Sådan slipper du i fremtiden for at huske passwords

Nu vil en af verdens største banker, Deutsche Bank med 100.000 medarbejdere på verdensplan, afprøve at benytte smartphone-brugernes bevægelser fremfor password til at genkende sine brugere.

Samtidig skal brugerbevægelserne sikre, at det reelt også er den rigtige bruger, der står med telefon og dermed bankkonto i hånden.

I alt ønsker Deutsche Bank, at teknologien skal analyse på op mod 50 forskellige parametre fra eksempelvis ansigtsgenkendelse til trykmønstre på skærmen over brugernes bevægelser med telefonen og deres geografiske placering.

Det skriver Financial Times.

Backup med dit ansigt

I dag har blandt andre Mastercard introduceret ansigts- og stemmegenkendelse, hvis der skal betales med et kreditkort indlejret i en smartphone.

Den tendens følger Deutsche Bank op på i alliance med sin teknologiske samarbejdspartner Callsign, som ser frem til at integrere mere end en håndfuld genkendelsesteknologier til sikker benyttelse af Deutsche Banks software på telefonen.

"Hvis jeg stjal din mobiltelefon, og jeg fik fat i din pinkode og fingeraftryk, og jeg forsøgte at efterligne dig på en eller anden måde, så betyder det jo ikke, at jeg er dig, bare fordi kan forsøge at være det," forklarer direktør og Callsign-stifter, Zia Hayat, til Financial Times.

Samtidig skal systemet være fleksibelt, så det samtidig lukker de rette brugere ind.

"Hvis du har brækket din højre arm, og du er derhjemme, hvor du nu benytter venstre hånd, kan softwaren finde ud af, at lokationen er god, pinkoden er fin, biometriske data er også godkendt, men der er noget underligt ved den måde, telefonen bliver holdt på. Derpå kan ansigtsgodkendelsen træde til," forklarer Nick Doddy, som er Deutsche Banks regionaldirektør, til Financial Times.

Ingen kan bryde ind

Banken bedyrer, at tests indtil videre har vist, at ingen har kunnet score mere end et 15 procent match, hvis de har forsøgt sig med at logge ind på en anden persons telefon med bevægelser, ansigtsgenkendelse, pinkode og andre kombinationer.

Og når sikkerheden er øget, kan funktionaliteten på Deutsche Banks telefon-software også strækkes, så der eksempelvis kan overføres store pengebeløb over mobilen.

Udover Deutsche Bank har andre banker også gang i eksperimenter og konkrete produkter som britiske Barclays Bank, der sidste år introducerede en aflæser af blodstrømmen i deres fingerspidser.

Denne løsning er dog endnu kun rullet ud til forretningskunderne.

Læs også: 
Firmware på din pc og din telefon fyldt med sikkerheds-huller: Så dårligt står det til

Ny funktion fra dansk politi: Kontroller selv om bilen er stjålet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.