Artikel top billede

Storbank tester den password-fri mobiltelefon

Storbank knokler på at udvikle teknologi til mobiltelefonen, så du slipper for at indtaste passwords til netbanken. Til gengæld vil telefonen være spækket med op mod 50 andre teknologier, der kan genkende telefonens ejermand.

Der har længe været en række alternativer til en firecifrede pinkode, når folk skal åbne deres smartphones.

Læs også: Syv løsninger: Sådan slipper du i fremtiden for at huske passwords

Nu vil en af verdens største banker, Deutsche Bank med 100.000 medarbejdere på verdensplan, afprøve at benytte smartphone-brugernes bevægelser fremfor password til at genkende sine brugere.

Samtidig skal brugerbevægelserne sikre, at det reelt også er den rigtige bruger, der står med telefon og dermed bankkonto i hånden.

I alt ønsker Deutsche Bank, at teknologien skal analyse på op mod 50 forskellige parametre fra eksempelvis ansigtsgenkendelse til trykmønstre på skærmen over brugernes bevægelser med telefonen og deres geografiske placering.

Det skriver Financial Times.

Backup med dit ansigt

I dag har blandt andre Mastercard introduceret ansigts- og stemmegenkendelse, hvis der skal betales med et kreditkort indlejret i en smartphone.

Den tendens følger Deutsche Bank op på i alliance med sin teknologiske samarbejdspartner Callsign, som ser frem til at integrere mere end en håndfuld genkendelsesteknologier til sikker benyttelse af Deutsche Banks software på telefonen.

"Hvis jeg stjal din mobiltelefon, og jeg fik fat i din pinkode og fingeraftryk, og jeg forsøgte at efterligne dig på en eller anden måde, så betyder det jo ikke, at jeg er dig, bare fordi kan forsøge at være det," forklarer direktør og Callsign-stifter, Zia Hayat, til Financial Times.

Samtidig skal systemet være fleksibelt, så det samtidig lukker de rette brugere ind.

"Hvis du har brækket din højre arm, og du er derhjemme, hvor du nu benytter venstre hånd, kan softwaren finde ud af, at lokationen er god, pinkoden er fin, biometriske data er også godkendt, men der er noget underligt ved den måde, telefonen bliver holdt på. Derpå kan ansigtsgodkendelsen træde til," forklarer Nick Doddy, som er Deutsche Banks regionaldirektør, til Financial Times.

Ingen kan bryde ind

Banken bedyrer, at tests indtil videre har vist, at ingen har kunnet score mere end et 15 procent match, hvis de har forsøgt sig med at logge ind på en anden persons telefon med bevægelser, ansigtsgenkendelse, pinkode og andre kombinationer.

Og når sikkerheden er øget, kan funktionaliteten på Deutsche Banks telefon-software også strækkes, så der eksempelvis kan overføres store pengebeløb over mobilen.

Udover Deutsche Bank har andre banker også gang i eksperimenter og konkrete produkter som britiske Barclays Bank, der sidste år introducerede en aflæser af blodstrømmen i deres fingerspidser.

Denne løsning er dog endnu kun rullet ud til forretningskunderne.

Læs også: 
Firmware på din pc og din telefon fyldt med sikkerheds-huller: Så dårligt står det til

Ny funktion fra dansk politi: Kontroller selv om bilen er stjålet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere