Artikel top billede

(Foto: Politiet)

Ny funktion fra dansk politi: Kontroller selv om bilen er stjålet

Politiets app er ganske effektiv til at opdage tyveri af cykler og andre genstande. Nu skal bilen med i søgelyset.

Politiet er på vej med en renoveret og opdateret version af sin app.

En af de nyheder, som du kan få glæde af som borger, er, at du fremover selv får adgang til registeret over stjålne biler.

I praksis betyder det, at du kan være helt sikker på, at den brugte bil, du handler, eller bilen, som har været parkeret i dit område i lang tid, ikke er stjålet.

Denne udbygning kommer efter, at politiet har evalueret det første år, siden appen blev lanceret og opdaget, at borgerne er mere end villige til at biddrage med oplysninger.

"Vi kan klart mærke, at borgerne er glade for nemt at kunne give deres viden videre til os og følge med i vores arbejde. Derfor fortsætter vi med at udvikle app'en," siger politiinspektør Jørn Kjer fra Rigspolitiet.

Det oplyser politiet på sin hjemmeside.

Du kan læse mere om, hvordan borgerne har taget imod politiets app her: Efter det først år: Sådan går det med danskernes politi-app

Både cykler og biler

I forvejen er det muligt for brugerne af appen at se, om en cykel er kendt i cykelregisteret. Nu bliver det også muligt at søge på både en bils nummerplade og stelnummer.

"I dag kan borgerne selv foretage ejer- og brugerskifte af en bil på nettet. Med app'en får de fremover nem mulighed for selv at sikre sig, at de ikke er ved at købe en stjålen bil," siger Jørn Kjer.

Læs også: Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

Mere end 170.000 danskere har indtil nu hentet Politi-applikationen.

"Der er allerede i dag mange, der giver os tip om fundne genstande eller mistænkelige forhold. Når vi udvider app'en, kan man også kontrollere, om en bil, der måske holder mærkeligt i ens lokalområde, er stjålet, og på den måde hjælpe politiet."

Politiets app er tilgængelig for brugere af Android og iOS, men ikke for folk med Microsofts telefonsystem.

Læs også:
Mød den it-baserede trafikstyring: Sådan slipper du for rødt lys

Oldnordiske mobiltelefoner bremsede terror-jagt: Politifolks mobiler kan ikke engang modtage billeder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere