Artikel top billede

(Foto: Politiet)

Ny funktion fra dansk politi: Kontroller selv om bilen er stjålet

Politiets app er ganske effektiv til at opdage tyveri af cykler og andre genstande. Nu skal bilen med i søgelyset.

Politiet er på vej med en renoveret og opdateret version af sin app.

En af de nyheder, som du kan få glæde af som borger, er, at du fremover selv får adgang til registeret over stjålne biler.

I praksis betyder det, at du kan være helt sikker på, at den brugte bil, du handler, eller bilen, som har været parkeret i dit område i lang tid, ikke er stjålet.

Denne udbygning kommer efter, at politiet har evalueret det første år, siden appen blev lanceret og opdaget, at borgerne er mere end villige til at biddrage med oplysninger.

"Vi kan klart mærke, at borgerne er glade for nemt at kunne give deres viden videre til os og følge med i vores arbejde. Derfor fortsætter vi med at udvikle app'en," siger politiinspektør Jørn Kjer fra Rigspolitiet.

Det oplyser politiet på sin hjemmeside.

Du kan læse mere om, hvordan borgerne har taget imod politiets app her: Efter det først år: Sådan går det med danskernes politi-app

Både cykler og biler

I forvejen er det muligt for brugerne af appen at se, om en cykel er kendt i cykelregisteret. Nu bliver det også muligt at søge på både en bils nummerplade og stelnummer.

"I dag kan borgerne selv foretage ejer- og brugerskifte af en bil på nettet. Med app'en får de fremover nem mulighed for selv at sikre sig, at de ikke er ved at købe en stjålen bil," siger Jørn Kjer.

Læs også: Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

Mere end 170.000 danskere har indtil nu hentet Politi-applikationen.

"Der er allerede i dag mange, der giver os tip om fundne genstande eller mistænkelige forhold. Når vi udvider app'en, kan man også kontrollere, om en bil, der måske holder mærkeligt i ens lokalområde, er stjålet, og på den måde hjælpe politiet."

Politiets app er tilgængelig for brugere af Android og iOS, men ikke for folk med Microsofts telefonsystem.

Læs også:
Mød den it-baserede trafikstyring: Sådan slipper du for rødt lys

Oldnordiske mobiltelefoner bremsede terror-jagt: Politifolks mobiler kan ikke engang modtage billeder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere