Artikel top billede

Ny funktion fra dansk politi: Kontroller selv om bilen er stjålet

Politiets app er ganske effektiv til at opdage tyveri af cykler og andre genstande. Nu skal bilen med i søgelyset.

Politiet er på vej med en renoveret og opdateret version af sin app.

En af de nyheder, som du kan få glæde af som borger, er, at du fremover selv får adgang til registeret over stjålne biler.

I praksis betyder det, at du kan være helt sikker på, at den brugte bil, du handler, eller bilen, som har været parkeret i dit område i lang tid, ikke er stjålet.

Denne udbygning kommer efter, at politiet har evalueret det første år, siden appen blev lanceret og opdaget, at borgerne er mere end villige til at biddrage med oplysninger.

"Vi kan klart mærke, at borgerne er glade for nemt at kunne give deres viden videre til os og følge med i vores arbejde. Derfor fortsætter vi med at udvikle app'en," siger politiinspektør Jørn Kjer fra Rigspolitiet.

Det oplyser politiet på sin hjemmeside.

Du kan læse mere om, hvordan borgerne har taget imod politiets app her: Efter det først år: Sådan går det med danskernes politi-app

Både cykler og biler

I forvejen er det muligt for brugerne af appen at se, om en cykel er kendt i cykelregisteret. Nu bliver det også muligt at søge på både en bils nummerplade og stelnummer.

"I dag kan borgerne selv foretage ejer- og brugerskifte af en bil på nettet. Med app'en får de fremover nem mulighed for selv at sikre sig, at de ikke er ved at købe en stjålen bil," siger Jørn Kjer.

Læs også: Sådan overvåger politiet din nummerplade helt automatisk

Mere end 170.000 danskere har indtil nu hentet Politi-applikationen.

"Der er allerede i dag mange, der giver os tip om fundne genstande eller mistænkelige forhold. Når vi udvider app'en, kan man også kontrollere, om en bil, der måske holder mærkeligt i ens lokalområde, er stjålet, og på den måde hjælpe politiet."

Politiets app er tilgængelig for brugere af Android og iOS, men ikke for folk med Microsofts telefonsystem.

Læs også:
Mød den it-baserede trafikstyring: Sådan slipper du for rødt lys

Oldnordiske mobiltelefoner bremsede terror-jagt: Politifolks mobiler kan ikke engang modtage billeder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere