Artikel top billede

Firmware på din pc og din telefon fyldt med sikkerheds-huller: Så dårligt står det til

Sikkerhedseksperter finder tusindvis af alvorlige sårbarheder i firmwaren til nogle af it-løsninger, som du måske anvender allermest.

Bagdøren for hackere og andre står pivåben i den firmware, som embeddede løsninger i din telefon, din pc eller lignende anvender. Det gælder i routere, DSL-modemmer, VoIP-telefoner, IP-kameraer og andre embeddede enheder.

Det viser en stor sikkerhedstest af firmware - altså de små softwareprogrammer, som de embeddede løsninger styres af - som den franske sikkerhedsorganisation Eurecom samt universitetet i tyske Bochum har udarbejdet.

De to organisationer har bygget en løsning, der automatisk kan udpakke firmware og køre løsningerne i et emuleret miljø, hvor de sammenholdes med de embeddede web-servere, som hoster deres interfaces.

Testen omfatter 1.925 Linux-baserede stykker firmware-images til embeddede enheder fra 54 producenter. Det lykkedes dog kun at starte webs-serverne i 246 tilfælde.

Resultatet er slående: Organisationerne fandt 225 alvorlige sårbarheder i 46 af de testede stykker firmware.

Resultatet blev underbygget af flere tjek-forsøg, hvor organisationerne testede sikkerhedsniveauet med ændret vinkel - blandt andet med en statisk analyse med et open source-værktøj, der blev holdt op mod PHP-kode.

Tusindvis af sårbarheder

Denne alternative test resulterede i opdagelsen af yderligere 9.046 sårbarheder i 145 stykker firmware.

Ifølge organisationerne er fremgangsmåden, som de har anvendt, enkel og ligetil, og samtlige de opdagede sårbarheder ville være nemme at finde med helt almindelige standard-sikkerheds-tjek.

Så hvorfor er de ikke blevet opdaget og lappet af producenterne?

Ifølge organisationerne er svaret ligetil: Enten har de slet ikke testet, eller også er deres test-metoder af meget dårlig kvalitet.

Sikkerheds-udfordringerne i firmwaren er højaktuel i denne tid, hvor vi for fuld fart er på vej ind i en tid, hvor alverdens sensorer, maskiner og apparater bliver koblet sammen via 'Internet of Things.'

Med den ventede knopskydning af internettet til milliarder af meget forskellige slut-enheder følger også, at mange af de bittesmå it-systemer vil blive udviklet som en slags 'køb-og-smid-væk' - ganske som det er tilfældet med den køkkenmaskine eller den vandhane, som net-opkoblingen sidder i.

Det betyder, at mange af enhederne ikke vil blive opdateret løbende - hvis de altså overhovedet er udstyret med tilstrækkelig sikkerhed fra fødslen.

Det kan du læse mere om her: Sikkerhedsmareridt venter: Dine piv-åbne it-systemer kan hverken lappes eller opgraderes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere