Artikel top billede

Kvinde mister 17 millioner kroner til dating-svindlere

Britere og australiere mister vanvittige summer til dating-svindlere, der målrettet går efter at score millioner af kroner frem for den store kærlighed. Også danske datingbrugere har været i dating-svindlernes søgelys.

Kærligheden kan have en meget høj pris, hvis man lader sig forføre af online-svindlere på datingtjenester.

Det må en britisk forretningskvinde sande, efter hun over en periode på et lille års tid har overført store pengesummer til to mænd, der udgav sig for at være beundrere.

De to svindlere, nigerianerne Ife Ojo på 31 og Olusegun Agbaje på 43, har begge erklæret sig skyldige i datingsvindlen.

Undervejs i deres korrespondancer med den kærlighedstrængende kvinde havde de udgivet sig for at være henholdsvis studerende på School of Business and Finance samt administrationsassistent hos sundhedsvæsenet i Essex.

Det skriver The register med reference til London Politis hjemmeside.

Mister millioner til svindlere

Kvinden med det nu knuste hjerte og sønderflåede pengepung er langt fra den eneste, som falder for svindlere på datingtjenester.

Omkring 100 britere har i det seneste års tid tilsammen tabt godt 40 millioner kroner i dating-svindlere.

"De mistænkte har badet deres ofre i komplimenter og vækket tillid ved at fortælle om deres tilsyneladende inderste hemmeligheder. I mange af sagerne har de mistænkte talt med deres ofre hver dag i timevis over nettet eller i telefon," lyder budskabet fra Londons Politi også kendt som Metropolitan Police.

Også det danske politi har tidligere advaret mod dating-fuskere, hvilket du kan læse mere om her:

Rigspolitiet: Danskere mister flere hundredetusinde kroner på dating-svindlere

Australiere mister 142 millioner kroner

De britiske summer er dog næsten vand ved siden af, hvad australiere hælder ind på dating-svindlernes konti.

For ifølge Den Australske Konkurrence- og Forbrugerstyrelse har over 1.000 australiere til sammen mistet over 142 millioner kroner til pengegriske hjerteknusere.

Styrelsen advarer mod, at udover potentielt kærlige partnere på datingtjenesterne ligger der også kriminelle på lur for at score en stor sæk penge eller to hos sårbare ofre.

"Disse snyderier kan også udgøre en personlig sikkerhedsrisiko, da fuskerne ofte er en del af et internationalt kriminelt netværk. Fuskere har snydt uvidende australiere og dermed bragt en række mennesker i farlige situationer, der kan ende med tragiske konsekvenser," lyder det fra styrelsen downunder.

Læs også:

Latterligt billigt: Du kan blive hardcore it-kriminel for 12 kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere