Artikel top billede

Snart stopper supporten på en række IE-browsere - så mange brugere kan få problemer

Microsoft stopper supporten på en række Internet Explorer-browsere. Det bringer en gruppe webbrugere i risikozonen.

Der er kun få uger til, at en række ældre versioner af Internet Explorer mister supporten fra Microsofts side.

Som vi skrev tirsdag, trækker Microsoft den 12. januar 2016 stikket til alle versioner af Internet Explorer, der er ældre end version 11.

"Efter den 12. januar 2016 vil Microsoft ikke længere komme med sikkerhedopdateringer og teknisk support til ældre versioner af Internet Explorer," lyder det hos Microsoft.

"Internet Explorer 11 er den sidste version af Internet Explorer og vil fortsætte med at modtage sikkerhedsopdateringer, kompabilitets-fixes og teknisk support på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10," skriver Microsoft og opfordrer kunderne til at opgradere til denne version.

Læs også: Microsoft meddeler: Nu stopper supporten på alle ældre versioner af Internet Explorer

"Sikkerhedsopdateringer lukker sårbarheder, der måske kan udnyttes af malware, og hjælper med at sikre brugerne og deres data. Hyppige sikkerhedsopdateringer hjælper med at beskytte computere mod ondsindede angreb, så det er vigtigt at opgradere og holde sig opdateret," forklares det - læs mere her.

Så mange bruger de gamle browsere

Selvom Microsofts besked ikke bør komme som den store overraskelse, så er der stadig en del brugere af de IE-versioner, der nu snart ikke længere er support på.

Det potentielle problem er blevet mindre i takt med, at flere og flere er begyndt at anvende Chrome, ligesom de fleste trofaste IE-brugere enten er på version 11 eller er skiftet til den nye Edge-browser, som Microsoft lancerede sammen med Windows 10.

Det ændrer imidlertid ikke ved, at de ældre IE-versioner stadig er i brug hos mange webbrugere.

Ifølge Statcounter seneste opgørelse over de forskellige browseres globale markedsandele i november ligger IE 11 på en markedsandel på lidt over 10 procent og er dermed den mest anvendte version af IE.

IE 8 har en markedsandel på 1,89 procent, IE 9 har 1,48 og IE 10 har 1,44 procent.

Disse versioner modtager nu ikke længere support, og de står for en samlet markedsandel på 4,81 procent på globalt plan.

Tager vi et kig på situationen i Danmark, viser de seneste Gemius-tal, at IE 11 ligger på en markedsandel på 12,36 procent.

IE 10, 9 og 8 har en samlet markedsandel på 2,65 procent i Danmark.

Edge erstatter Internet Explorer

Microsoft opfordrer IE-brugerne til at opdatere til version 11. Denne version vil dog også have en udløbsdato, selvom den ligger et stykke tid ude i fremtiden.

Microsofts nye Edge-browser erstatter nemlig den aldrende Internet Explorer.

Edge er en af grundpillerne i det nye Windows 10 og Microsofts bud på, hvordan web-browsing kan ske sikkert og hurtigt.

Indtil videre har Edge dog kun haft begrænset succes med at vinde markedsandele. Læs mere om det her.

Læs også:

Microsoft meddeler: Nu stopper supporten på alle ældre versioner af Internet Explorer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere