Artikel top billede

Snart stopper supporten på en række IE-browsere - så mange brugere kan få problemer

Microsoft stopper supporten på en række Internet Explorer-browsere. Det bringer en gruppe webbrugere i risikozonen.

Der er kun få uger til, at en række ældre versioner af Internet Explorer mister supporten fra Microsofts side.

Som vi skrev tirsdag, trækker Microsoft den 12. januar 2016 stikket til alle versioner af Internet Explorer, der er ældre end version 11.

"Efter den 12. januar 2016 vil Microsoft ikke længere komme med sikkerhedopdateringer og teknisk support til ældre versioner af Internet Explorer," lyder det hos Microsoft.

"Internet Explorer 11 er den sidste version af Internet Explorer og vil fortsætte med at modtage sikkerhedsopdateringer, kompabilitets-fixes og teknisk support på Windows 7, Windows 8.1 og Windows 10," skriver Microsoft og opfordrer kunderne til at opgradere til denne version.

Læs også: Microsoft meddeler: Nu stopper supporten på alle ældre versioner af Internet Explorer

"Sikkerhedsopdateringer lukker sårbarheder, der måske kan udnyttes af malware, og hjælper med at sikre brugerne og deres data. Hyppige sikkerhedsopdateringer hjælper med at beskytte computere mod ondsindede angreb, så det er vigtigt at opgradere og holde sig opdateret," forklares det - læs mere her.

Så mange bruger de gamle browsere

Selvom Microsofts besked ikke bør komme som den store overraskelse, så er der stadig en del brugere af de IE-versioner, der nu snart ikke længere er support på.

Det potentielle problem er blevet mindre i takt med, at flere og flere er begyndt at anvende Chrome, ligesom de fleste trofaste IE-brugere enten er på version 11 eller er skiftet til den nye Edge-browser, som Microsoft lancerede sammen med Windows 10.

Det ændrer imidlertid ikke ved, at de ældre IE-versioner stadig er i brug hos mange webbrugere.

Ifølge Statcounter seneste opgørelse over de forskellige browseres globale markedsandele i november ligger IE 11 på en markedsandel på lidt over 10 procent og er dermed den mest anvendte version af IE.

IE 8 har en markedsandel på 1,89 procent, IE 9 har 1,48 og IE 10 har 1,44 procent.

Disse versioner modtager nu ikke længere support, og de står for en samlet markedsandel på 4,81 procent på globalt plan.

Tager vi et kig på situationen i Danmark, viser de seneste Gemius-tal, at IE 11 ligger på en markedsandel på 12,36 procent.

IE 10, 9 og 8 har en samlet markedsandel på 2,65 procent i Danmark.

Edge erstatter Internet Explorer

Microsoft opfordrer IE-brugerne til at opdatere til version 11. Denne version vil dog også have en udløbsdato, selvom den ligger et stykke tid ude i fremtiden.

Microsofts nye Edge-browser erstatter nemlig den aldrende Internet Explorer.

Edge er en af grundpillerne i det nye Windows 10 og Microsofts bud på, hvordan web-browsing kan ske sikkert og hurtigt.

Indtil videre har Edge dog kun haft begrænset succes med at vinde markedsandele. Læs mere om det her.

Læs også:

Microsoft meddeler: Nu stopper supporten på alle ældre versioner af Internet Explorer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere