Artikel top billede

Slut med billige tablet-computere fra HP: Dropper alle de prisbillige modeller

HP opgiver kampen om kunderne på markedet for lavpris-tablet-computer.

Snart er det slut med at kunne finde HP-mærket på tablet-computere i den lave ende af markedet.

Selskabet har nemlig besluttet at droppe markedet helt og i stedet satse på de lidt dyrere modeller.

Det sker, fordi priserne ifølge HP fortsætter med at falde i den lave ende af markedet i takt med, at efterspørgslen falder, og leverandørerne dermed kæmper om færre kunders gunst.

"Vi vil nu fokusere på områder, der er profitable, og hvor der er vækst, og vi vil ikke længere forfølge den lave ende af tablet-markedet," lyder det fra HP.

Det betyder dog ikke, at HP melder sig helt ud af tablet-markedet.

Fremtidigt fokus kommer bare til at ligge på de såkaldte 'detachables,' hybrider og tablet-computere til erhvervsmæssig brug.

Fælles for disse områder er, at de ikke på samme måde er underlagt ekstremt prispres, som det er tilfældet for de helt billige tablet-computere, hvor nogle få kroner kan gøre forskellen.

HP meddeler, at selskabet vil fokusere på det, som selskabet kalder for 'erhvervsmæssig mobilitet,' og at selskabet her vil levere særligt udviklede enheder til forskellige områder som uddannelses-sektoren, detail-handelen, sundhedssektoren og lignende.

Et element i beslutningen er også, at hele tablet-markedet ikke længere er den store vækst-motor, som det har været i de senere år.

Det kan du læse mere om her: Tablet-salget styrtdykker: Forbrugerne vender ryggen til tablet-computerne.

Beslutningen kommer lige i kølvandet på HP's store opsplitning i to selvstændige virksomher - nemlig HP Inc (pc - og printerforretning) samt HP Enterprise (hardware, software, services til erhvervslivet)

Opsplitningen er kommet efter flere år præget af en lang nedtur.

Det kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to.

Beslutningen om at droppe den lave ende af markedet er en af de første, som HP har truffet efter opsplitningen med henblik på at forbedre selskabets nøgletal.

Hverken Apple eller Microsoft - begge selskaber kendt for at være gode til at tjene penge - har enheder i den lave ende af markedet, men satser begge på tablet-computere i den høje ende, mens Dell er i gang med at nedtone tilstedeværelsen i markedet for de helt billige enheder.

Fremtrædende på markedet for de billige tablet-computere er producenter som Amazon, Lenovo, Acer, Asus samt en hel stribe af såkaldte bambus-mærker, der kan levere Android-baserede tablet-computer til meget lave priser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere