Artikel top billede

Slut med billige tablet-computere fra HP: Dropper alle de prisbillige modeller

HP opgiver kampen om kunderne på markedet for lavpris-tablet-computer.

Snart er det slut med at kunne finde HP-mærket på tablet-computere i den lave ende af markedet.

Selskabet har nemlig besluttet at droppe markedet helt og i stedet satse på de lidt dyrere modeller.

Det sker, fordi priserne ifølge HP fortsætter med at falde i den lave ende af markedet i takt med, at efterspørgslen falder, og leverandørerne dermed kæmper om færre kunders gunst.

"Vi vil nu fokusere på områder, der er profitable, og hvor der er vækst, og vi vil ikke længere forfølge den lave ende af tablet-markedet," lyder det fra HP.

Det betyder dog ikke, at HP melder sig helt ud af tablet-markedet.

Fremtidigt fokus kommer bare til at ligge på de såkaldte 'detachables,' hybrider og tablet-computere til erhvervsmæssig brug.

Fælles for disse områder er, at de ikke på samme måde er underlagt ekstremt prispres, som det er tilfældet for de helt billige tablet-computere, hvor nogle få kroner kan gøre forskellen.

HP meddeler, at selskabet vil fokusere på det, som selskabet kalder for 'erhvervsmæssig mobilitet,' og at selskabet her vil levere særligt udviklede enheder til forskellige områder som uddannelses-sektoren, detail-handelen, sundhedssektoren og lignende.

Et element i beslutningen er også, at hele tablet-markedet ikke længere er den store vækst-motor, som det har været i de senere år.

Det kan du læse mere om her: Tablet-salget styrtdykker: Forbrugerne vender ryggen til tablet-computerne.

Beslutningen kommer lige i kølvandet på HP's store opsplitning i to selvstændige virksomher - nemlig HP Inc (pc - og printerforretning) samt HP Enterprise (hardware, software, services til erhvervslivet)

Opsplitningen er kommet efter flere år præget af en lang nedtur.

Det kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to.

Beslutningen om at droppe den lave ende af markedet er en af de første, som HP har truffet efter opsplitningen med henblik på at forbedre selskabets nøgletal.

Hverken Apple eller Microsoft - begge selskaber kendt for at være gode til at tjene penge - har enheder i den lave ende af markedet, men satser begge på tablet-computere i den høje ende, mens Dell er i gang med at nedtone tilstedeværelsen i markedet for de helt billige enheder.

Fremtrædende på markedet for de billige tablet-computere er producenter som Amazon, Lenovo, Acer, Asus samt en hel stribe af såkaldte bambus-mærker, der kan levere Android-baserede tablet-computer til meget lave priser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere