Artikel top billede

Slut med billige tablet-computere fra HP: Dropper alle de prisbillige modeller

HP opgiver kampen om kunderne på markedet for lavpris-tablet-computer.

Snart er det slut med at kunne finde HP-mærket på tablet-computere i den lave ende af markedet.

Selskabet har nemlig besluttet at droppe markedet helt og i stedet satse på de lidt dyrere modeller.

Det sker, fordi priserne ifølge HP fortsætter med at falde i den lave ende af markedet i takt med, at efterspørgslen falder, og leverandørerne dermed kæmper om færre kunders gunst.

"Vi vil nu fokusere på områder, der er profitable, og hvor der er vækst, og vi vil ikke længere forfølge den lave ende af tablet-markedet," lyder det fra HP.

Det betyder dog ikke, at HP melder sig helt ud af tablet-markedet.

Fremtidigt fokus kommer bare til at ligge på de såkaldte 'detachables,' hybrider og tablet-computere til erhvervsmæssig brug.

Fælles for disse områder er, at de ikke på samme måde er underlagt ekstremt prispres, som det er tilfældet for de helt billige tablet-computere, hvor nogle få kroner kan gøre forskellen.

HP meddeler, at selskabet vil fokusere på det, som selskabet kalder for 'erhvervsmæssig mobilitet,' og at selskabet her vil levere særligt udviklede enheder til forskellige områder som uddannelses-sektoren, detail-handelen, sundhedssektoren og lignende.

Et element i beslutningen er også, at hele tablet-markedet ikke længere er den store vækst-motor, som det har været i de senere år.

Det kan du læse mere om her: Tablet-salget styrtdykker: Forbrugerne vender ryggen til tablet-computerne.

Beslutningen kommer lige i kølvandet på HP's store opsplitning i to selvstændige virksomher - nemlig HP Inc (pc - og printerforretning) samt HP Enterprise (hardware, software, services til erhvervslivet)

Opsplitningen er kommet efter flere år præget af en lang nedtur.

Det kan du læse mere om her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to.

Beslutningen om at droppe den lave ende af markedet er en af de første, som HP har truffet efter opsplitningen med henblik på at forbedre selskabets nøgletal.

Hverken Apple eller Microsoft - begge selskaber kendt for at være gode til at tjene penge - har enheder i den lave ende af markedet, men satser begge på tablet-computere i den høje ende, mens Dell er i gang med at nedtone tilstedeværelsen i markedet for de helt billige enheder.

Fremtrædende på markedet for de billige tablet-computere er producenter som Amazon, Lenovo, Acer, Asus samt en hel stribe af såkaldte bambus-mærker, der kan levere Android-baserede tablet-computer til meget lave priser
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere