Artikel top billede

Tablet-salget får drøje tæsk - men Microsoft har fundet vejen til det helt store gennembrud

Der bliver solgt færre og færre tablets, men Microsoft ser ud til at have fundet den gyldne formel med Surface-computerne og det nye Windows 10.

I takt med at vi nærmer os årets udgang, er det også blevet tid til at gøre status over salget af forskellige typer hardware.

Og det er ikke en rar opgørelse, tablet-producenterne nu får serveret.

Der bliver ifølge analysefirmaet IDC sendt 8,1 procent færre tablet-computere afsted fra fabrikkerne i 2015 i forhold til 2014.

Det fald skal ses i lyset af, at tablet-salget allerede i en længere periode har haft det svært, efter at denne produktkategori i de første par år var præget af en markant købeeufori hos forbrugerne.

Til trods for det markante fald i antallet af tablets, der sendes ud til butikkerne, lander det samlede antal trods alt på 211 millioner enheder i 2015, skriver IDC.

Her er tendenserne

Det mest interessante ved opgørelsen er imidlertid, at særligt 2-i-1-produkterne (maskiner, der både kan være tablet og bærbar) klarer sig godt, og at Microsofts Windows er det styresystem, der står til at klare sig bedst i de kommende år på tablet-markedet.

Det skyldes blandt andet, at fokus hos kunderne i stigende grad skifter til, at hardwaren skal være egnet til produktivitet og ikke kun til underholdning.

Læs også: Skal det være en Surface Pro 4 eller en iPad Pro: Her er de to nye topprodukter

IDC skriver, at denne type maskiner (kaldes også detachables) vil øge salget med 75 procent næste år i forhold til 2016.

"Skiftet mod detachable tablets varsler også to andre trends: Windows-væksten og en turnaround for Apples iPad-produktlinje," udtaler IDC.

"Selvom de første anmeldelser af iPad Pro har været blandede, mener vi, at Pro'en er den eneste grund til, at Apple skulle hente markedsandele i de kommende år, da man retter sig mod udvalgte virksomheder og prosumer-publikummet."

Læs også: En iPad Pro kommer til at koste dig 10.000 kroner: Er den pengene værd?

Microsoft ser ud til allerede at have fundet den gyldne formel med Surface-computerne og det nye Windows 10, der vil blive anvendt af mange hardware-producenter i de kommende år.

IDC skriver, at Windows i år er installeret på 8,5 procent af de tablets, der sendes på markedet, mens det vil være steget til 17,8 procent i 2019, hvis man skal tro analysefirmaet.

iOS ligger på 24,5 procent i 2015, og den markedsandel står til at stige en smule til 25,7 procent frem mod 2019.

Android ligger nu på 67 procent i markedsandel, og her ventes der at blive tale om et fald til 56,5 procent frem mod 2019.

Det er altså primært fra Android-lejren, at Windows kommer til at hente markedsandele i de kommende, mens iOS-platformen ser ud til at gå en relativ stabil fremtid i møde, hvad angår markedsandelen.

Se video

Herunder kan de se vores gennemgang af iPad Pro og Surface Pro 4:

Læs også:

Skal det være en Surface Pro 4 eller en iPad Pro: Her er de to nye topprodukter

En iPad Pro kommer til at koste dig 10.000 kroner: Er den pengene værd?Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.