Topnyhed:Nana Bule forlader Microsoft: Her er den nye direktør for Microsoft Danmark

Artikel top billede

Advarsel fra it-chefen: I må ikke opdatere til Apples El Capitan

Syddansk Universitet har i flere omgange frarådet de studerende mod at opdatere deres Mac-computere til Apples nyeste styresystem. Opdateringen kunne kollidere med eksaminerne til januar, var beskeden.

I slutningen af september udsendte Apple sin store styresystemsopdatering El Capitan til Mac-folket, hvilket Computerworld har skrevet om her.

Apple-opgraderingen til Mac OS X med en række nye funktioner fik dog alarmlamperne til at blinke hos it-afdelingen på Syddansk Universitet (SDU).

Allerede 25. september udsendte universitets it-afdeling derfor en advarsel til sine medarbejdere og flere tusinde studerende, hvoraf flere bruger Mac-computere.

I advarslen udsendt på universitets tekniske Facebook-side og på universitetets interne læringssystem, at der er problemer med El Capitan og universitets trådløse netværk.

"Vi har forinden haft systemet til gennemsyn, og vi kan med vores faglige viden konstatere, at det nye styresystem ikke vil virke med på to af vores lokationer. Det kan påvirke eksamenerne til januar, og derfor fraråder vi opgraderingen," forklarer SDU's it-chef Kurt Gammelgaard Nielsen til Computerworld.

Han fortæller, at universitet derpå kontakter Apple for at få hjælp med at løse El Capitan-problemet. 

Problemer med netværksdrivere

Dagen efter Apples lancering af El Capitan i slutningen af september udsender it-afdelingen igen en advarsel, fordi Apple ikke har været i stand til at løse problemet. 

"IT-service fraråder på det kraftigste at opdatere til Apples nye Mac OS X 10.11 "El Capitan", da det kan give alvorlige problemer med vores trådløse netværk og pt. har vi IKKE noget fix tilgængelig. Når vi har en løsning klar, vil der komme yderligere information," lyder det.

Til Computerworld forklarer it-chef Kurt Gammelgaard Nielsen:

"Vores studerende kommer med al slags it-udstyr, og vi plejer at kunne fikse netværksproblemer via et hotfix med et USB-stik, men det kunne vi ikke denne gang. Måske taber de studerende så nogle funktioner ved ikke at opdatere, men til gengæld vil deres udstyr virke under undeervisning og eksamen."

Læs også: Fire grunde til at virksomheder ikke bør vælge Apple-produkter: Er du enig?

Kurt Gammelgaard Nielsen peger på, at når de berørte accesspunkter ikke understøttes af netværksdriverne i El Capitan, drejer det sig om et generelt problem for alle organisationer med en bring-your-own-device-kultur. 

"Vores bedste bud var derfor, at vi konkret skulle skifte accesspunkterne ud på blandt andet de to store lokationer på J. B. Winsløws Vej og Campusvej," fortæller han.

Nu virker det igen

Computerworld erfarer, at universitet har skiftet accesspunkterne fra Trapeze ud med Cisco-hardware, men det ønsker Kurt Gammelgaard Nielsen ikke at kommentere på.

I stedet glæder han sig over, at universitet i denne uge kunne sende en ny meddelelse ud til de ansatte og studerende.

"IT-Service garanterer at alle enheder kan komme på det trådløse netværk til eksamen i januar. Det gælder både på Campusvej og i Winsløwsparken. Det gælder også Macs med El Capitan," hedder det i meddelelsen, hvor der lige et tilføjet et aber dabei.

"Men: Hvis du som studerende har en velfungerende computer, hvor programmerne til eksamen er testet og virker så vent med at opdatere til efter eksamen."

Til Computerworld forklarer it-chef Kurt Gammelgaard Nielsen desuden, at studerende bør have testet deres it-udstyr inden eksamen, så de kan være sikre på, at alt fungerer, som det skal.

Hvor mange Mac-studerende, der har været påduttet til at undlade at køre Apples styresystemsopdatering på grund af eksamenerne på Syddansk Universitet i januar, har it-chefen ikke konkrete tal på, da Computerworld interviewer ham i telefonen.

"Vi ved, at en gruppe studerende med Macs har været ramt, og derfor har det været vigtigt for os at informere løbende om udviklingen og dermed hjælpe de studerende," runder Kurt Gammelgaard Nielsen af.

Læs også:
Apple klar med spritnyt Mac-styresystem: Nu begynder kampen mellem El Capitan og Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere