Artikel top billede

Dump: Youtube.

Nu behøver du ikke køre din Tesla i garage - det klarer den selv

Ny software gør Tesla selvparkerende, og om to år henter bilen dig, ligegyldigt hvor du befinder dig i landet, lover firmaet.

I løbet af to år kan du kalde på din Tesla, ligegyldigt hvor du befinder dig i landet, fortæller firmaet.

Det første skridt er netop taget med en ny software-opdatering.

I skyggen af den store CES-messes mere eller mindre selvkørende biler, tager Tesla nemlig yderligere et skridt mod den førerløse verden.

For godt et år siden kom bilen med en autopilot, der eksempelvis kan skifte vejbane og læse skilte i trafikken.

Læs mere her: Ny Tesla får digital autopilot

I weekenden har firmaet så udgivet endnu en opdatering af autopiloten, der gør, at Model S og Model X kan lære sig selv at parkere på egen hånd.

Læs også: Ny monster-elbil er en ren Tesla-dræber

Funktionen hedder Summon, og den gør det muligt at kommandere bilen i garage eller få den til at kører frem til din hoveddør ved et tryk på Teslas mobilapp.

Tesla-bossen skriver også om det på sin Twitter-profil.

Tesla er ganske kvikke til at slippe nye funktioner fri, og det pointeres da også, at Summon stadig er på beta-stadiet, og at funktionen kun bør anvendes på privat område.

Ligeledes bør du være inden for synsrækkevidde af bilen, når du anvender den automatiske parkering.

Total-selvhenter

Men kun foreløbig, for i løbet af de næste år vil bilfirmaet forfine løsningen så den har langt større perspektiver.

"I løbet af to år vil Summon virke alle steder. Din Tesla vil kunne køre rundt i hele landet (USA, red.) for at møde dig," skriver Elon Musk på Twitter.

Bilen vil kunne synkronisere med din kalender og vide præcis hvor du befinder dig, så du kan blive afhentet på det helt rigtige tidspunkt, hævder Tesla.

Læs også: Her er verdens sejeste elbil

Det ser også ganske smart ud, som du selv kan se på videoen herunder. Du kan også se funktionen i auktion på Teslas blog.

Flere billeder: Se vores store galleri af Tesla Model S

Se også: Video: Sådan virker kæmpe-skærmen på Tesla S




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere