Artikel top billede

Samlet regning for Skats kuldsejlede EFI-system ender på næsten 1,2 milliarder kroner

Det kommer til at koste langt mere end forventet at lukke ned for Skats skandale-system, EFI. Det bringer den samlede pris for nedlukningen op på knap 1,2 milliarder kroner. Men der er flere udgifter i vente.

Det kommer til at koste op mod en milliard kroner at lukke ned for Skats kuldsejlede inddrivelsessystem, EFI, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) aflivede i september i fjor.

Det kan du læse mere om her: Skat: EFI virker ikke, og nu lukker vi det ned

Ifølge DR har Skat fået bevilget 275 millioner kroner ekstra til nedlukningen af EFI-systemet samt til udviklingen af et midlertidigt erstatnings-system.

Hertil kommer ifølge DR de 100 millioner kroner, der oprindeligt blev afsat til nedlukningen samt de oprindelige 700 millioner kroner, som det kostede at udvikle EFI - altså i alt 1,17 milliarder kroner.

Der er imidlertid langt flere udgifter i vente, i det Skat har sendt EFI's afløser i udbud. Det ventes at komme til at have kostet flere hundrede millioner kroner, når det er klart engang i 2019.

Der findes kun ganske få mulige leverandører af it-systemer af denne størrelse, og dem kender det offentlige særdeles godt, da de har været involveret i udviklingen af netop de kuldsejlede systemer, EFI og Debitormotor.

Det har Karsten Lauritzen tidligere kaldt 'et dilemma' over for Computerworld.

Det kan du læse mere om her: Afløser for Skats skandalesystem skal være klar i 2019 - kammeradvokat skal undersøge EFI-leverandører

Karsten Lauritzen har desuden varslet, at han vil have skrevet skatteloven om i kølvandet på skandalen.

Det kan du læse mere om her: Markante ændringer på vej efter EFI-skandalen: Skattelov skal skrives om

Computerworld kunne for nylig afsløre, at Skat i årevis har forsøgt at slippe ud af de evighedskontrakter, der i mange år har låst offentlige myndigheder fast til CSC, KMD og IBM.

Afsløring: Skat har forsøgt at slippe ud af evighedskontrakt med CSC i 16 år

Det har blandt andet ført til, at Digitaliseringsstyrelsen har igangsat et arbejde, der skal føre til et stort opgør med de store leverandører.

Det kan du læse mere om her: Det store opgør på vej: Vil det lykkes for staten af frigøre sig fra dyb afhængighed af CSC og IBM?

Læs også:

Skat indfører ny metode for at undgå at nyt kæmpe it-system flopper som EFI

Efter EFI: Skatteministeriet kaster millioner i nyt it-system - vil selv udvikle det




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere