Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Computerworld-læser: "Min mail forsvinder i Outlook"

"Min mail forsvinder ud i den blå luft," fortæller Leif Sørensen. Her er forklaringen og løsningen på problemet, som skyldes en fejl i Outlook 2016 leveret af Redmond-kæmpen.

En Computerworld-læser har henvendt til med et problem.

Hans mails forsvinder fra mail-kontoen.

"Jeg har igennem de sidste dage oplevet, at mine mails forsvinder ud i den blå luft fra Min TDC-mail-konto, som er min mailserver. Ved kontakt til TDC kender de problemet, for jeg har snakket med flere medarbejdere, som siger, at de har mange henvendelser om det," beretter Leif Sørensen.

Han fortæller også, at TDC's forklaring er, at han anvender Outlook i Office 365 til at læse sin digitale korrespondance.

"Jeg kan konstatere, at hvis jeg henter mails til min Google-konto eller til min Apple-telefon, forsvinder der ingen mails. Så snart jeg åbner Outlook, forsvinder mine mails på min TDC-mailserver."

TDC: Der er en fejl
TDC forklarer da også, at der er et problem.

"Det er korrekt, at der er en fejl. Det er dog ikke specifikt en TDC-fejl. Derimod er der en fejl i den seneste opdatering af Outlook 2016, hvor problemet opstår med en POP3-opsætning," siger Povl D. Rasmussen, der er kommunikationskonsulent i TDC.

Altså en fejl, der berører brugere med Outlook i Office 365 fra 2016, og ikke bare TDC-kunderne.

"Vi anbefaler her i TDC Group, at man ruller versionen et nummer tilbage og afventer en senere opdatering, hvor fejlen er udbedret. Vores indtryk er, at fejlen er rettet ved månedens udgang. Microsoft har i hvert fald foreslået at opdatere igen 1. april," siger han.

Microsoft: Den er god nok. Det virker ikkeMicrosoft har også selv registreret fejlen og fortæller om den på firmaets webside.

Du kan finde forklaringen her.

Problemet opstår ifølge Microsoft, hvis du bruger Outlook 2016 version 16.0.6568.2025, anvender POP3 og benytter Leave a copy of messages on the Server-funktionen.

Se også billedet i boksen.

Microsoft fortæller, at man arbejder på en løsning og vender tilbage når den er klar.

I mellemtiden kan du finde en såkaldt Workaround på Microsofts webside. Den kan anvendes indtil Redmond-giganten har løst problemet.

Som Leif Sørensen fortæller, er der ikke problemer med eksempelvis Gmail. Gmail sættes op til IMAP, og her opstår problemet tilsyneladende ikke.

Læs også:

Skal det være Office 365 eller Googles cloud-mail? Her bruger virksomhederne pengene

Gratis dansk mail-system vil sikre din kommunikation fra en koldkrigsbunker

Emailens endeligt? Derfor er Google på vej mod en ny slags mail-service




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere