Artikel top billede

Hvilken Android-telefon kan du købe, som svarer til den nye iPhone SE?

Med den nye iPhone SE har Apple noget, som ikke findes hos Android eller for den sags skyld Windows Phones: En lille telefon med ydeevnen i top.

Kommentar: Det er svært at finde sammenlignelige alternativer til Apples iPhone SE, som Apple præsenterede fornylig.

Langt de fleste mobiltelefoner på vores liste af alternativer er enten markant billigere end iPhone SE, men dermed også meget mindre kraftfulde, hver af alternativerne vil i den sidste end give dig en dårligere brugeroplevelse, eller de vil have større skærm end 4".

Den eneste smartphone, som vi kunne finde med nogenlunde samme mix af topspecifikationer og lille skærmstørrelse er den udmærkede Sony Xperia Z5 Compact. Men her kravler skærmstørrelsen alligevel op på 4,5" - altså kun 0,1" mindre end en iPhone 6S.

Hvis du vil have en lille smartphone, men med gode specs, så kan Apple ende med at sidde i førerpositionen.

Og interessen for små smartphones er der.

Apple selv oplyser, at de i 2015 solgte 30 millioner enheder med en 4"-skærm med sin iPhone 5S, hvilket svarer til 13 procent af hele Apples smartphonesalg.

Men hvad er Android-alternativet? En billig smartphone fra LG i plast, med en uimponerende skærmtype og en processor, som mildest talt råber efter hjælp, så snart du tænder Asphalt 8.

Der findes ikke en lille telefon på omkring de 4" med Android, som kan det samme, som en iPhone SE kan.

Den nye Samsung Galaxy S7 er en fabelagtig telefon uden de store kompromisser, LG G5 ser lige så spændende ud og HTC er også på vej med sin HTC 10, der lanceres i midten af april.

Men de har alle en skærm på 5" eller deromkring. Og det er for stort for mange.

Ejer du i dag en iPhone 4S eller 5, og vil blive i den "lille" verden, så er der ikke så mange alternativer, med mindre du vil gå op i skærmstørrelse eller gå på kompromis med ydeevnen.

Hvilken lille Android-telefon ville du vælge, og hvornår kan en smartphone egentlig betegnes som "lille" i din verden?

Læs også: Derfor bliver en iPad Pro aldrig lige så god som en PC
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere