Artikel top billede

Hvilken Android-telefon kan du købe, som svarer til den nye iPhone SE?

Med den nye iPhone SE har Apple noget, som ikke findes hos Android eller for den sags skyld Windows Phones: En lille telefon med ydeevnen i top.

Kommentar: Det er svært at finde sammenlignelige alternativer til Apples iPhone SE, som Apple præsenterede fornylig.

Langt de fleste mobiltelefoner på vores liste af alternativer er enten markant billigere end iPhone SE, men dermed også meget mindre kraftfulde, hver af alternativerne vil i den sidste end give dig en dårligere brugeroplevelse, eller de vil have større skærm end 4".

Den eneste smartphone, som vi kunne finde med nogenlunde samme mix af topspecifikationer og lille skærmstørrelse er den udmærkede Sony Xperia Z5 Compact. Men her kravler skærmstørrelsen alligevel op på 4,5" - altså kun 0,1" mindre end en iPhone 6S.

Hvis du vil have en lille smartphone, men med gode specs, så kan Apple ende med at sidde i førerpositionen.

Og interessen for små smartphones er der.

Apple selv oplyser, at de i 2015 solgte 30 millioner enheder med en 4"-skærm med sin iPhone 5S, hvilket svarer til 13 procent af hele Apples smartphonesalg.

Men hvad er Android-alternativet? En billig smartphone fra LG i plast, med en uimponerende skærmtype og en processor, som mildest talt råber efter hjælp, så snart du tænder Asphalt 8.

Der findes ikke en lille telefon på omkring de 4" med Android, som kan det samme, som en iPhone SE kan.

Den nye Samsung Galaxy S7 er en fabelagtig telefon uden de store kompromisser, LG G5 ser lige så spændende ud og HTC er også på vej med sin HTC 10, der lanceres i midten af april.

Men de har alle en skærm på 5" eller deromkring. Og det er for stort for mange.

Ejer du i dag en iPhone 4S eller 5, og vil blive i den "lille" verden, så er der ikke så mange alternativer, med mindre du vil gå op i skærmstørrelse eller gå på kompromis med ydeevnen.

Hvilken lille Android-telefon ville du vælge, og hvornår kan en smartphone egentlig betegnes som "lille" i din verden?

Læs også: Derfor bliver en iPad Pro aldrig lige så god som en PC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere