Artikel top billede

Hvilken Android-telefon kan du købe, som svarer til den nye iPhone SE?

Med den nye iPhone SE har Apple noget, som ikke findes hos Android eller for den sags skyld Windows Phones: En lille telefon med ydeevnen i top.

Kommentar: Det er svært at finde sammenlignelige alternativer til Apples iPhone SE, som Apple præsenterede fornylig.

Langt de fleste mobiltelefoner på vores liste af alternativer er enten markant billigere end iPhone SE, men dermed også meget mindre kraftfulde, hver af alternativerne vil i den sidste end give dig en dårligere brugeroplevelse, eller de vil have større skærm end 4".

Den eneste smartphone, som vi kunne finde med nogenlunde samme mix af topspecifikationer og lille skærmstørrelse er den udmærkede Sony Xperia Z5 Compact. Men her kravler skærmstørrelsen alligevel op på 4,5" - altså kun 0,1" mindre end en iPhone 6S.

Hvis du vil have en lille smartphone, men med gode specs, så kan Apple ende med at sidde i førerpositionen.

Og interessen for små smartphones er der.

Apple selv oplyser, at de i 2015 solgte 30 millioner enheder med en 4"-skærm med sin iPhone 5S, hvilket svarer til 13 procent af hele Apples smartphonesalg.

Men hvad er Android-alternativet? En billig smartphone fra LG i plast, med en uimponerende skærmtype og en processor, som mildest talt råber efter hjælp, så snart du tænder Asphalt 8.

Der findes ikke en lille telefon på omkring de 4" med Android, som kan det samme, som en iPhone SE kan.

Den nye Samsung Galaxy S7 er en fabelagtig telefon uden de store kompromisser, LG G5 ser lige så spændende ud og HTC er også på vej med sin HTC 10, der lanceres i midten af april.

Men de har alle en skærm på 5" eller deromkring. Og det er for stort for mange.

Ejer du i dag en iPhone 4S eller 5, og vil blive i den "lille" verden, så er der ikke så mange alternativer, med mindre du vil gå op i skærmstørrelse eller gå på kompromis med ydeevnen.

Hvilken lille Android-telefon ville du vælge, og hvornår kan en smartphone egentlig betegnes som "lille" i din verden?

Læs også: Derfor bliver en iPad Pro aldrig lige så god som en PC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere