Artikel top billede

Hvilken Android-telefon kan du købe, som svarer til den nye iPhone SE?

Med den nye iPhone SE har Apple noget, som ikke findes hos Android eller for den sags skyld Windows Phones: En lille telefon med ydeevnen i top.

Kommentar: Det er svært at finde sammenlignelige alternativer til Apples iPhone SE, som Apple præsenterede fornylig.

Langt de fleste mobiltelefoner på vores liste af alternativer er enten markant billigere end iPhone SE, men dermed også meget mindre kraftfulde, hver af alternativerne vil i den sidste end give dig en dårligere brugeroplevelse, eller de vil have større skærm end 4".

Den eneste smartphone, som vi kunne finde med nogenlunde samme mix af topspecifikationer og lille skærmstørrelse er den udmærkede Sony Xperia Z5 Compact. Men her kravler skærmstørrelsen alligevel op på 4,5" - altså kun 0,1" mindre end en iPhone 6S.

Hvis du vil have en lille smartphone, men med gode specs, så kan Apple ende med at sidde i førerpositionen.

Og interessen for små smartphones er der.

Apple selv oplyser, at de i 2015 solgte 30 millioner enheder med en 4"-skærm med sin iPhone 5S, hvilket svarer til 13 procent af hele Apples smartphonesalg.

Men hvad er Android-alternativet? En billig smartphone fra LG i plast, med en uimponerende skærmtype og en processor, som mildest talt råber efter hjælp, så snart du tænder Asphalt 8.

Der findes ikke en lille telefon på omkring de 4" med Android, som kan det samme, som en iPhone SE kan.

Den nye Samsung Galaxy S7 er en fabelagtig telefon uden de store kompromisser, LG G5 ser lige så spændende ud og HTC er også på vej med sin HTC 10, der lanceres i midten af april.

Men de har alle en skærm på 5" eller deromkring. Og det er for stort for mange.

Ejer du i dag en iPhone 4S eller 5, og vil blive i den "lille" verden, så er der ikke så mange alternativer, med mindre du vil gå op i skærmstørrelse eller gå på kompromis med ydeevnen.

Hvilken lille Android-telefon ville du vælge, og hvornår kan en smartphone egentlig betegnes som "lille" i din verden?

Læs også: Derfor bliver en iPad Pro aldrig lige så god som en PC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere