Artikel top billede

Den nye Tesla Model 3 er udstyret med en tagkonstruktion i glas fra front til bagende.

Kunderne er ellevilde: Tesla modtager ordrer for milliarder på ny hightech-bil

Efterspørgslen efter Teslas nye bil er massiv, og ordrebeholdningen lyder nu på et stort to-cifret milliardbeløb.

Efterspørgslen på elbilsproducenten Teslas kommende bil, Tesla Model 3, ser ud til at blive massiv.

Lørdag aften skrev Teslas stifter og administrerende direktør Elon Musk på Twitter, at der allerede nu er 276.000 personer, der har betalt 1.000 dollar (10.000 kroner i Danmark) for at reservere en Model 3.

Ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal svarer det til en samlet ordrebeholdning på 11,6 milliarder dollar eller knap 75 milliarder danske kroner.

Til sammenligning har Tesla, siden virksomheden i 2007 sendte sin første bil på gaden, blot produceret 115.000 biler.

Den nye Model 3 blev afsløret for offentligheden ved en stor præsentation i Los Angeles i sidste uge.

Præsentationen af den nye Tesla har længe været imødeset med stor forventning, fordi Model 3 er udset til at være realiseringen af Tesla-stifteren Elon Musks drøm om at producere en elbil, der på pris, design og ydeevne er konkurrencedygtig med benzin og disel-biler i mellemklassen.

Den nye Tesla får en startpris på 35.000 dollar i USA. Det er knap halv pris sammenlignet med startprisen på Teslas billigste bil i dag, Model S. Model 3's danske pris med afgifter kendes endnu ikke. 

Den nye lavere startpris betyder, at Teslas elbiler nu ikke længere blot bliver et legetøj for de rige, men også vil blive tilgængelig for dele af middelklassen.

Fra 0 - 100 på 6 sekunder

Den billigste udgave af bilen får en rækkevidde på 315 kilometer og kan accelerere fra 0-100 på seks sekunder.

Elon Musk har lovet, at der også vil blive produceret en mere potent udgave af Model 3, der både får større rækkevidde og hurtigere accelerationer. 

Derudover kommer den nye bil også med Tesla selvkørende teknologi, som vi tidligere har testet her på Computerworld.

Den massive efterspørgsel efter den nye Model 3 er tilsyneladende kommet bag på Elon Musk selv, der allerede i fredags, da de første forudbestillinger begyndte at vælte ind, udsendte et tweet, hvor han skrev: "Nu kommer vi uden tvivl til at skulle gentænkte vores produktionsplanlægning." 

Opgraderede produktionsfaciliteter

Tesla har dog allerede øget produktionskapacitet på sine fabrikker ganske kraftigt.

Eksempelvis er Tesla allerede i gang med at etablere en kæmpe batterifabrik, den såkaldte Gigafactory, i den amerikanske stat Nevada, hvor batterierne til den nye Model 3 bliver produceret. 

Læs også: Video: Tag med på flyvetur over Teslas gigantiske batterifabrik

Samtidig har Tesla investeret i at opgradere produktionsfaciliteterne i virksomhedens fabrik i byen Fremont syd for San Francisco i Californien.

Ifølge det amerikanske medie Bloomberg har Tesla op til afsløringen af Model 3 opgraderet sine produktionsfaciliteter i Fremont for knap 10 milliarder kroner. 

For at forudbestille en Tesla Model 3 skal du lægge et depositum på 10.000 kroner, men frem til at bilen går i produktion, kan du frit vælge at annullere bestillingen og få dit depositum refunderet. 

Læs også: 

Her er Teslas nye bil: Sådan bliver den nye 'billigmodel' Model 3

Nu kan Tesla S køre selv med Autosteer: Vi har været på tur i den (næsten) selvkørende bil 

Tech-giganter retter kanonerne mod bilindustrien: Volkswagen kan blive det nye Nokia
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere