Artikel top billede

Medie afslører: Snart vil Apple lade dig slette uønskede apps

Meget tyder på, at iPhone-brugere snart vil få mulighed for at fjerne præinstallerede apps.

Det ser ud til, at Apple langt om længe vil lade iPhone-brugere slette nogle af de mange apps, der kommer præinstalleret på deres telefoner.  

Det er mediet App Advice, der har opdaget, at der for få uger siden begynde at dukke spor op i koden til App Store og iTunes, der tyder på, at Apple vil gøre det muligt at "skjule" såkaldte "første parts apps" - altså apps, der er udviklet af Apple selv.

Når formuleringen "skjule" anvendes, tyder det dog på, at du næppe vil kunne slette de pågældende apps helt fra telefonen.

I stedet vil du formodentligt blot kunne fjerne dem fra din iPhones hjem-skærm.

Læs også: Her er listen med tvungne iOS-apps: Nu vil Apple (måske) lade dig slette dem

Til stor irritation

Gennem tiden har iPhone-brugere ofte klaget over, at de ikke har haft mulighed for at fjerne det stigende antal apps, som Apple selv har produceret.

Eksempelvis kommer alle iPhones med en præinstalleret Apple Watch-app. Men appen er kun relevant for brugere, der rent faktisk ejer et Apple Watch.

På samme måde er der mange iPhone-brugere, der eksempelvis foretrækker andre note-apps eller aktie-apps end dem, der kommer præinstalleret på deres telefoner.

Tim Cook kom med antydninger

Allerede sidste år antydede Apples administrerende direktør Tim Cook i et interview med det amerikanske netmedie Buzzfeed, at Apple vil gøre det muligt at fjerne de præinstallerede apps.

Om de præinstallerede apps sagde han:

"Vi ønsker, at du er glad. Så jeg anerkender, at nogle folk ikke ønsker det her, og det er noget, vi undersøger," sagde han ifølge Buzzfeed.

I et interviewet siger Tim Cook dog også, at der er apps, som det formodentligt ikke vil være muligt at fjerne, fordi de spiller en central rolle for styresystemet og er bundet sammen med andre funktioner i telefonen.

Et kvalificeret gæt er, at det eksempelvis gælder Apples besked-app, telefon-appen samt appen med din telefonbog.

Læs også:
Ny funktion i iOS 9: Vil slette apps for at skaffe plads til sig selv på fyldte telefoner 

Ny aftale: Stigende antal Android-telefoner kommer med Microsoft-apps som ikke kan slettes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere