Artikel top billede

Gratis kryptering på vej til en million hjemmesider

Samtlige sider hostet hos Wordpress får nu gratis HTTPS. Forbedrede protokoller og gratis SSL certificering har hjulpet hostingfirmaet, der tidligere har haft store sikkerhedsproblemer.

Wordpress har ikke altid været heldig med sikkerheden. Så sent som februar kæmpede CMS-firmaet med en bølge af ransomware angreb. Men nu kommer firmaet med en god nyhed på sikkerhedsfronten.

Wordpress opdaterer nemlig samtlige hostede hjemmesider til HTTPS, der er en krypteret udgave af den almindelige HTTP-protokol. Det forklarer firmaet i et blog-indlæg.

"Stærk kryptering beskytter vores brugere på flere måder, inklusive overvågning af indhold og kommunikation, cookie svindel, hijacking af konti og lignende," forklarer Barry Abrahamson fra Automatic, firmaet bag Wordpress.

Læs også: Joomla og Wordpress under angreb: Rammes af ransomware

Gratis SSL til alle

Skiftet til HTTPS forhindrer i vid udstrækning, at uvedkommende piller ved data mellem server og klient.

Samtidig bliver mere end en million hjemmesider betydeligt mere sikre i forhold til såkaldte man-in-the-middle angreb.

HTTPS kræver et såkaldt SSL-certifikat for at generere krypteret trafik mellem hjemmesiden og brugeren. Indtil nu har SSL-certifikater kostet op til flere hundrede dollar per styk hos de forskellige såkaldte certificate authorities, som sælger dem.

Men et nyt initiativ, Let's Encrypt, giver SSL-certifikater væk ganske gratis. Derfor koster det altså ikke Wordpress en krone at sikre de mange hjemmesider.

Hastighedsproblemer hører til fortiden

HTTPS har tidligere mødt modstand på grund af en langsommere dataoverførsel end HTTP. Det problem er dog en saga blot, mener Barry Abrahamson.

"Protokol-forbedringer som SPDY og HTTP/2 har reduceret forskellen mellem krypteret og ukrypteret web-traffik, og krypteret HTTP/" er faktisk nogle gange hurtigere end ukrypteret HTTP/1.1."

Vigtigt for søgemaskineoptimering

Sikkerhed er ikke den eneste vægtige årsag til at Wordpress omfavner HTTPS.

Søgegiganten Google har i flere år inkluderet HTTPS som en positiv faktor i sine søgeresultater. Det er en alvorlig motivationsfaktor i en verden, hvor hvert eneste klik gælder, og de færreste nogensinde har besøgt side to i deres google-søgning.

Læs også: WordPress CMS-system står nu bag hver fjerde hjemmeside i verden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere