Artikel top billede

Overblik: Slut med det danske folke-klenodie Fona: Hvordan kunne det gå så galt?

Overblik: Efter 90 år på det danske marked nærmer den endegyldige afslutning sig nu for Fona. 46 butikker skal lukkes, mens de 10 mest attraktive er blevet solgt. De skal nu omdøbes.

Norske Elkjøp Nordic, der ejer Elgiganten, bliver redningskrans for de 10 mest attraktive af Fonas i alt 56 butikker.

Sådan ligger landet, efter Elkjøp Nordic mandag meldte ud, at selskabet køber de 10 butikker, mens de resterende 46 Fona-butikker nu afvikles.

Fona har været i krise længe - ikke mindst på grund af prispres fra store konkurrenter som Power og netop Elgiganten.

Konkurrencen har suget så meget på Fonas pengekasse, at selskabet gik i betalingsstandsning i februar. Det skete med henblik på at få ro til at finde en fremadrettet løsning for selskabet.

Få overblikket over Fonas krise.

Klik på hver enkelt artikel herunder for at få mere at vide.


Elkjøp-direktør: Fona-butikker skifter navn til Elgiganten
Det er slut med Fona-navnet i Danmark med Elgigantens køb af selskabet.


Stort strategiskift for Elgiganten, men der er en god grund: Derfor køber Elgiganten Fona
ComputerViews: Elgigantens køb af stumperne efter Fona åbner ny front, der sætter hovedkonkurrenten under pres. Men det er en dristig manøvre, som let kan ende galt.


Elgiganten overtager Fona
Norske Elkjøp, der ejer Elgiganten, overtager 10 Fona-butikker. Dermed bliver Elkjøp Nordic ejer af hele den del af Fona, der var udset til at overleve. Resten af Fona lukkes. Se de 10 butikker, der overlever her.


Flere købere var interesserede i Fona: Men Elkjøp Nordic ville betale mest
Der har været flere interesserede købere i Fona-butikkerne. "Vi har selvfølgelig solgt til højestbydende," siger det kriseramte selskabs advokat og rekonstruktør.


Fyrer 282 medarbejdere: Kun otte Fona-butikker overlever
Elektronikkæden Fona varsler lukning af yderligere 23 butikker og firmaets reparationsværksted. 282 medarbejdere fyres. Syv af butikkerne ligger i Storkøbenhavn, mens blot en enkelt butik uden for Storkøbenhavn overlever. Resten drejer nøglen om.


Er fyringsrunde og butikslukninger nok? Slagsmålet om Fonas fremtid er langt fra slut
Computerviews: Trods butikslukninger og en stor fyringsrunde mangler den kriseramte elektronikkæde Fona stadig at fremlægge et bud på, hvordan man vil komme ind i fremtiden. Nye ejere fra en helt anden branche er måske det, der skal til, for at Fona kan overleve.


Debat: Lukker din lokale Fona - og hvad betyder det for dig?
Her er listen med de 25 Fona-butikker, der lukker. Begræder du lukningen af din lokale Fona, eller handler du elektronik helt andre steder i dag? Deltag i debatten her.


Skæbnetime for Fona: Undgår konkurs med ny aftale - men stadig ekstremt usikker fremtid
Sø- og Handelsretten giver Fona en ny frist på seks måneder for, hvornår en redningsplan for den kriseramte elektronikkæde skal være på plads. Men så lang tid kommer der næppe til at gå.


Her er årsagen til Fonas betalingsstandsning - mindst to købere klar i kulissen
To købere er interesserede i en stærkt beskåret udgave af kriseramte Fona. Nye dokumenter afslører de konkrete problem-stillinger, der har fået læsset til at vælte for Fona.


På besøg i tre Fona-butikker: Fire kunder købte tilsammen én cd og ét iPhone-cover
Reportage: Tag med Computerworld for finde forklaringen på den hæderkronede elektronikædes aktuelle krise, som i sidste ende kan koste hundredevis af job


Her er de mulige - og mest sandsynlige - købere af Fona
Fona skal inden 25. februar finde en villig investor, som helt eller delvis vil overtage den kriseramte butikskæde. Altenativet er en konkurs. Her har du en oversigt over de mulige købere af selskabet.


Avis: Fona forhandler med mulige købere
Fona står på fallittens rand og er i fuld gang med at forhandle med mulige købere.


Storaktionær trækker sig fra kriseramte Fonas bestyrelse - se hans kryptiske begrundelse
Trods en ejerandel på 40 procent har den norske detailkæmpe Elkjøp trukket sig ud af det kriseramte Fonas bestyrelse. Dermed står Fonas ledelse alene med opgaven at finde en investor, der kan sikre fremtiden for den kriseramte butikskæde.


Konkursen truer: Her er den eneste løsning, hvis Fona vil overleve
Fona må genopfinde sig selv helt fra bunden, hvis butikskæden skal have en chance for at overleve, lyder det fra ekspert i detailhandel.


Fona har en måned til at redde livet: Ingen vej uden om at lukke butikker
Fona-direktør er klar til at lukke butikker for at redde butikskædens fremtid. Han har givet sig selv en frist på en måned til at skaffe ny kapital og lande en aftale med kreditorerne.


Konkursen truer: Derfor er det gået helt galt for Fona
Computerviews: Engang lå der en Fona på de fleste handelsstrøg i Danmark. Nu vipper selskabet tæt på afgrunden. Og det er der flere gode grunde til.


Fona går i betalingsstandsning: Skal finde ny kapital for at undgå konkurs
Den voldsomme konkurrence på markedet for forbrugerelektronik har sendt butikskæden Fona til tælling. Selskabet går i betalingsstandsning, mens man forsøger at rekonstruere selskabet.


Trods fyringer og lønnedgang: Nyt millionhul i Fonas regnskab
Fyringer og lønnedgang for de ansatte virker ikke for den hæderkronede elektronikkæde Fona, som - igen - slår et tocifret millionhul i jorden. Men herfra går det fremad, lover økonomidirektøren.


Fonas nedtur værre end først antaget
Udsigten til underskud på 20 millioner kroner fik i efteråret Fona til at tvinge sine ansatte ned i løn. Nyt regnskab viser, hvor dybt krisen stikker.


Fem grunde til at din lokale pc-forhandler er forsvundet
ComputerViews: Bilka, Elgiganten og ikke mindst netbutikkerne har på et årti fortrængt den lokale it-købmand, hvor både it-nørder og hr. og fru Danmark købte deres computer. Få forklaringen på udviklingen her.


Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur
Fona er i krise. De dyre butikker er i klemme mellem kundernes krav om lav pris og høj service. Imens dundrer it-supermarkeder som Elgiganten frem. Også lokale it-butikker kæmper for at klare sig i den stenhårde konkurrence. Her får du historien om, hvordan fremtidens salg af it kommer til at se ud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere