Artikel top billede

Fyrer 282 medarbejdere: Kun otte Fona-butikker overlever

Elektronikkæden Fona varsler lukning af yderligere 23 butikker og firmaets reparationsværksted. 282 medarbejdere fyres. Syv af butikkerne ligger i Storkøbenhavn, mens blot en enkelt butik uden for Storkøbenhavn overlever. Resten drejer nøglen om.

Første forsøg på at sælge resterne af den kriseramte elektronikkæde Fona er faldet til jorden. Oprindeligt var det planen at finde en køber, der ville drive 31 af Fonas oprindelige 56 butikker videre.

Men advokat Ole Borch, som de seneste fire uger har arbejdet med på at rekonstruere Fonas forretning oplyser, at man nu arbejder ud fra en model, hvor kun otte butikker overlever.

Han understreger dog, at der ikke er truffet endelige beslutning om, hvordan et eventuelt fremtidigt Fonas kommer til at se ud.

"Vi lagde ud med den ambitiøse plan for fire uger siden for at se, om vi kunne finde nogen, som ville byde ind. Vi har nu konstateret, at det var der ikke. Så må vi tage konsekvensen og reducere i antallet af butikker," siger Ole Borch til Computerworld.

282 mister jobbet

Den seneste udvikling i dramaet omkring Fona betyder, at yderligere 282 medarbejdere er blevet opsagt med udgangen af denne måned.

Med de seneste fyringer er der også lagt op til en lukning af Fonas reparationsværksted, Elektronikcentret.

Ole Borch understreger dog, at man fortsat arbejder på at finde en løsning, så flere end otte butikker kan drives videre.

"Vi understreger, at der dermed ikke er nogen endelig løsning. Men vi anser denne løsning for den aktuelt mest sandsynlige. Der var bare ikke nogen, der ville tage den store pakke, og nu arbejder vi videre med en mindre pakke. Nu prøver vi fra det udgangspunkt, og hvis det lykkes at få flere butikker med, må vi kalde opsigelserne tilbage," siger Ole Borch.

De seneste fyringer kommer oveni afskedigelserne af omkring 300 ansatte, som fik deres opsigelser i begyndelsen af marts.

De otte Fona-butikker som ifølge den seneste rekonstruktionsplan forsætter ligger med en undtagelse i Københavnsområdet.

Det drejer sig om butikkerne på Østerbro, Fisketorvet, Strøget og Frederiksberg i København, Hørsholm nord for København,  Lyngby Storcenter og Rødovre Centrum. Eneste butik uden for København, som efter planen fortsætter, ligger på Nytorv i Aalborg.

Læs også:
Er fyringsrunde og butikslukninger nok? Slagsmålet om Fonas fremtid er langt fra slut

Her er årsagen til Fonas betalingsstandsning - mindst to købere klar i kulissen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere