Artikel top billede

Elgiganten overtager Fona

Norske Elkjøp, der ejer Elgiganten, overtager 10 Fona-butikker. Dermed bliver Elkjøp Nordic ejer af hele den del af Fona, der var udset til at overleve. Resten af Fona lukkes. Se de 10 butikker, der overlever her.

Selskabet bag Elgiganten, norske Elkjøp Nordic, overtager 10 Fona-butikker af den kriseramte Fona-kæde.

Fona meddelte fornylig, at kæden drejede nøglen om på langt de fleste af sine butikker som led i den akutte redningsplan, der for tiden er blevet iværksat.

Lukningerne ville samtidig føre til opsigelse af flere hundrede medarbejdere.

Det kan du læse mere om her: Fyrer 282 medarbejdere: Kun otte Fona-butikker overlever.

De 10 butikker, som Elkjøp Nordic nu overtager, inkluderer samtlige de otte butikker, som Fona havde udset til at overleve. Hertil kommer henholdsvis butikken på Strøget i Aarhus samt på Nørreport i København.

Dermed overtager Elkjøp hele den tilbageværende Fona-forretning. Det norske selskab meddeler, at samtlige medarbejdere i de 10 butikker beholder deres job.

Koncernchef i Elkjøp, Jaan Ivar Semlitsch, begrunder købet med, at Elkjøp har gode erfaringer med bynære butikker i Norge og Sverige.

Dermed passer Fona-konceptet godt ind som et supplement til Elgiganten, hvis store varehuse altid ligger uden for by-midten.

"De store salgsvolumener vil fortsat komme fra vores 29 Elgiganten-varehuse placeret uden for bycentrum og fra nethandelen. Vi har imidlertid god erfaring fra Norge og Sverige med butikker i bycentrum, og derfor er vi glade for denne aftale," siger Jaan Ivar Semlitsch i en udsendt meddelelse.

Elkjøp kender Fona ganske udmærket, i det selskabet i de seneste 10 år har ejet omkring 40 procent af Fona.

Det vakte derfor en del opsigt, da Elkjøp i februar trak sig helt ud af Fonas bestyrelse netop som selskabets livstruende krise var brudt ud.

Det kan du læse mere om her: Storaktionær trækker sig fra kriseramte Fonas bestyrelse - se hans kryptiske begrundelse

Resten lukkes

F Group, der ejer Fona, vil i løbet af de kommende par måneder afvikle alle de resterende aktiviteter i selskabet.

Det betyder med andre ord, at de resterende 46 Fona-butikker planmæssigt lukker og sluker. F Group meddeler, at selskabet er i fuld gang med at finde løsninger med udlejere og nye lejere af de pågældende butikker.

Elkjøp overtager følgende Fona-butikker:

- Strøget i København.

- Strøget i Aarhus.

- Lyngby Storcenter nord for København.

- Frederiksberg.

- Rødovre.

- Fisketorvet i København.

- Hørsholm.

- Nørreport i København.

- Nytorv i Aalborg.

- Østerbro i København.

Fona gik i betalingsstandsning i begyndelsen af februar, efter selskabet var løbet tør for penge som følge af hård konkurrence.

Dengang meddelte ejerkredsen, at løsningen kunne være 'en ny stærk partner eller ejer, der kan tilføre virksomheden kapital," hed det.

Det kan du læse mere om her: Fona går i betalingsstandsning: Skal finde ny kapital for at undgå konkurs

Parterne meddeler, at købet skal godkendes af de danske konkurrence-myndigheder, da Elgiganten i forvejen er stor på det danske marked.

Ifølge dem er der således i første omgang tale om en 'princip-aftale,' som de imidlertid forventer kan godkendes inden for 'rimelig tid.'

Læs også:

På besøg i tre Fona-butikker: Fire kunder købte tilsammen én cd og ét iPhone-cover

Overblik: Fona står på afgrundens rand - er en redning overhovedet mulig?

Er fyringsrunde og butikslukninger nok? Slagsmålet om Fonas fremtid er langt fra slut

Her er de mulige - og mest sandsynlige - købere af Fona

Debat: Lukker din lokale Fona - og hvad betyder det for dig?

Fona-ansatte måtte læse om massefyringer i pressen

Her er årsagen til Fonas betalingsstandsning - mindst to købere klar i kulissen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere