Artikel top billede

Efter stor ståhej: FBI har ikke fundet noget at værdi på omstridt iPhone

FBI var på vej i juridisk krig mod Apple om adgangen til en krypteret iPhone. Men nu tyder det på, at den omstridte iPhone slet ikke indeholder data af værdi på for de amerikanske myndigheder.

Det viser sig nu, at det amerikanske forbundspoliti, FBI, tilsyneladende ikke har fundet noget af værdi på den meget omstridte iPhone, der har tilhørt terroristen Syad Rizwan Farook.

Han udførte sidste år en terrorhandling, der kostede 14 mennesker livet i den californiske by San Bernadino.

Indtil for nylig var FBI ellers klar til at føre en langvarig retssag mod Apple for at få adgang telefonen.

Men efter at politiet for uger siden fik hacket sig adgang til telefonen uden Apples hjælp, ser det nu ud til, at indholdet på telefonen er uden betydning for efterforskningen.

"Indtil videre er der ikke fundet noget af betydning på telefonen," siger kilder i det amerikanske forbundspoliti til den amerikanske tv-station CBS News.

Allerede i februar gjorde politichefen i byen San Bernadino, hvor terrorhandlingen fandt sted, dog opmærksom på, at det langt fra var sikkert at telefonen vil indeholde data af betydning for efterforskningen.

"Der er stor sandsynlighed for, at der ikke findes noget af værdi på telefonen," sagde han til den amerikanske radiostation NPR.

Læs også: Derfor er kampen mellem Apple og FBI langt fra slut

Myndigheder i kamp med Apple

Siden februar har myndighederne kæmpet for at få adgang til telefonen, og dermed få klarlagt om den indeholder væsentlige beviser.

Det har dog ikke været muligt på grund af det stadig stærkere kryptering, som Apple har indført på virksomhedens iPhones gennem de seneste år.

Disse bestræbelser fra myndighedernes side udviklede sig til en bemærkelsesværdig magtkamp mellem FBI og Apple, der tog sin begyndelse den 16. februar i år.

Her krævede en lokal domstol i San Bernadino, at Apple skulle konstruere en særlig udgave af styresystemet iOS, der ville give FBI mulighed for at oplåse den krypterede telefon.

Men for få uger siden meddelte FBI, at det var lykkedes at få adgang til telefonen uden Apple hjælp. Derfor valgte forbundspolitiet at indstille retssagen.

Læs også:
Betalte hackere: På denne måde fik FBI adgang til omstridt terrorist-iPhone 

Sådan kan FBI have hacket omstridt iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere