Artikel top billede

Efter stor ståhej: FBI har ikke fundet noget at værdi på omstridt iPhone

FBI var på vej i juridisk krig mod Apple om adgangen til en krypteret iPhone. Men nu tyder det på, at den omstridte iPhone slet ikke indeholder data af værdi på for de amerikanske myndigheder.

Det viser sig nu, at det amerikanske forbundspoliti, FBI, tilsyneladende ikke har fundet noget af værdi på den meget omstridte iPhone, der har tilhørt terroristen Syad Rizwan Farook.

Han udførte sidste år en terrorhandling, der kostede 14 mennesker livet i den californiske by San Bernadino.

Indtil for nylig var FBI ellers klar til at føre en langvarig retssag mod Apple for at få adgang telefonen.

Men efter at politiet for uger siden fik hacket sig adgang til telefonen uden Apples hjælp, ser det nu ud til, at indholdet på telefonen er uden betydning for efterforskningen.

"Indtil videre er der ikke fundet noget af betydning på telefonen," siger kilder i det amerikanske forbundspoliti til den amerikanske tv-station CBS News.

Allerede i februar gjorde politichefen i byen San Bernadino, hvor terrorhandlingen fandt sted, dog opmærksom på, at det langt fra var sikkert at telefonen vil indeholde data af betydning for efterforskningen.

"Der er stor sandsynlighed for, at der ikke findes noget af værdi på telefonen," sagde han til den amerikanske radiostation NPR.

Læs også: Derfor er kampen mellem Apple og FBI langt fra slut

Myndigheder i kamp med Apple

Siden februar har myndighederne kæmpet for at få adgang til telefonen, og dermed få klarlagt om den indeholder væsentlige beviser.

Det har dog ikke været muligt på grund af det stadig stærkere kryptering, som Apple har indført på virksomhedens iPhones gennem de seneste år.

Disse bestræbelser fra myndighedernes side udviklede sig til en bemærkelsesværdig magtkamp mellem FBI og Apple, der tog sin begyndelse den 16. februar i år.

Her krævede en lokal domstol i San Bernadino, at Apple skulle konstruere en særlig udgave af styresystemet iOS, der ville give FBI mulighed for at oplåse den krypterede telefon.

Men for få uger siden meddelte FBI, at det var lykkedes at få adgang til telefonen uden Apple hjælp. Derfor valgte forbundspolitiet at indstille retssagen.

Læs også:
Betalte hackere: På denne måde fik FBI adgang til omstridt terrorist-iPhone 

Sådan kan FBI have hacket omstridt iPhone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere