Artikel top billede

Efter stor ståhej: FBI har ikke fundet noget at værdi på omstridt iPhone

FBI var på vej i juridisk krig mod Apple om adgangen til en krypteret iPhone. Men nu tyder det på, at den omstridte iPhone slet ikke indeholder data af værdi på for de amerikanske myndigheder.

Det viser sig nu, at det amerikanske forbundspoliti, FBI, tilsyneladende ikke har fundet noget af værdi på den meget omstridte iPhone, der har tilhørt terroristen Syad Rizwan Farook.

Han udførte sidste år en terrorhandling, der kostede 14 mennesker livet i den californiske by San Bernadino.

Indtil for nylig var FBI ellers klar til at føre en langvarig retssag mod Apple for at få adgang telefonen.

Men efter at politiet for uger siden fik hacket sig adgang til telefonen uden Apples hjælp, ser det nu ud til, at indholdet på telefonen er uden betydning for efterforskningen.

"Indtil videre er der ikke fundet noget af betydning på telefonen," siger kilder i det amerikanske forbundspoliti til den amerikanske tv-station CBS News.

Allerede i februar gjorde politichefen i byen San Bernadino, hvor terrorhandlingen fandt sted, dog opmærksom på, at det langt fra var sikkert at telefonen vil indeholde data af betydning for efterforskningen.

"Der er stor sandsynlighed for, at der ikke findes noget af værdi på telefonen," sagde han til den amerikanske radiostation NPR.

Læs også: Derfor er kampen mellem Apple og FBI langt fra slut

Myndigheder i kamp med Apple

Siden februar har myndighederne kæmpet for at få adgang til telefonen, og dermed få klarlagt om den indeholder væsentlige beviser.

Det har dog ikke været muligt på grund af det stadig stærkere kryptering, som Apple har indført på virksomhedens iPhones gennem de seneste år.

Disse bestræbelser fra myndighedernes side udviklede sig til en bemærkelsesværdig magtkamp mellem FBI og Apple, der tog sin begyndelse den 16. februar i år.

Her krævede en lokal domstol i San Bernadino, at Apple skulle konstruere en særlig udgave af styresystemet iOS, der ville give FBI mulighed for at oplåse den krypterede telefon.

Men for få uger siden meddelte FBI, at det var lykkedes at få adgang til telefonen uden Apple hjælp. Derfor valgte forbundspolitiet at indstille retssagen.

Læs også:
Betalte hackere: På denne måde fik FBI adgang til omstridt terrorist-iPhone 

Sådan kan FBI have hacket omstridt iPhone




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere