Artikel top billede

Fiber-direktør trækker sig: Tabte kampen om toppost efter stor-fusion

Energi- og fiberselskabet EnergiMidts administrerende direktør, Mads Miltersen, har valgt at sige op, fordi han ikke fik topposten i et nyt, fusioneret selskab.

Der var kun plads til én administrerende direktør i det nye selskab, der opstår, når EnergiMidt fusionerer med Himmerlands Elforsyning, HEF - og posten tilfaldt ikke den nuværende administrerende direktør i EnergiMidt, Mads Miltersen.

Han har derfor valgt at sige op og stoppede i selskabet allerede i fredags, meddeler EnergiMidt i en pressemeddelelse.

"Fusionen er netop blevet vedtaget af de to repræsentantskaber og afventer nu kun konkurrence-myndigheders godkendelse. Bestyrelserne for de to selskaber har imidlertid besluttet, at HEF's nuværende adm. direktør, Martin Romvig, skal være øverste chef for det fusionerede selskab med Mads Miltersen som viceadministrerende direktør."

"Dén ansvarsfordeling har Mads Miltersen i det lange løb ikke kunnet se sig selv i. Han har derfor valgt at bruge sin option og fratræde sin stilling med virkning fra i dag," skriver EnergiMidt.

Omsætning på 3,5 milliarder 

EnergiMidt er med en omsætning på 3,5 milliarder kroner et af landets største energiselskaber.

EnergiMidt har 235.000 kunder og cirka 650 medarbejdere. Hovedkontoret ligger i Silkeborg.

Flere end 68.000 midt- og østjyder har fiberbredbånd fra EnergiMidt.

Mads Miltersen har været ansat i EnergiMidt i 14 år og han fik topposten, da den tidligere direktør i selskabet, Holger Blok, gik på pension i sommeren 2015.

Nu er han imidlertid fortid i EnergiMidt. I stedet bliver det altså Martin Romvig fra HEF, der kommer til at sidde i direktørstolen, når de to selskaber smelter sammen.

"EnergiMidts bestyrelse har med beklagelse modtaget Mads Miltersens opsigelse men har forståelse og respekt for beslutningen," lyder det i pressemeddelelsen, hvor det desuden oplyses:

"Bestyrelsen har, i forlængelse af Mads Miltersens fratrædelse, konstitueret koncernsekretariatschef Bent Kristensen i stillingen som administrerende direktør for EnergiMidt frem til myndighedernes godkendelse af fusionen."

Når EnergiMidt og HEF er fusioneret, får det nye selskab flere end 383.000 andelshavere, hvilket vil gøre det til landets tredjestørste energiselskab.

Læs også:

Ny klage over kæmpe fiber-projekt i kommune: "De går langt over stregen"

Teleindustrien klager over manglende indsigt i kæmpe-aftale om fiberbredbånd

Aftale indgået: Alle borgere og virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune får lynhurtig fiberbredbånd.

Bredbåndsfirma klager over TDC's samarbejde med kommune: "Det er konkurrenceforvridende"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere