YouTube på trapperne med reklamer du ikke kan skippe

Googles videotjeneste YouTube er på trapperne med en ny type reklamer, som du ikke bare kan klikke dig videre fra. Læs her, hvorfor Google introducerer dette nye reklameformat.

En af verdens allermest populære hjemmesider er Googles videotjeneste YouTube, som i de senere år gradvist har sneget flere og flere reklamer ind, før du kan se din ønskede video.

For det meste kan du blot klikke dig videre, så du slipper for uønskede forstyrrelser i din playliste af kattevideoer eller hvad du nu ser og hører på verdens største videosite.

I næste måned er folkene bag YouTube så klar med en ny type reklame, som du ikke bare kan klikke dig videre fra, fremgår det af Googles Adwords-blog.

Reklamer som haikudigte
'Bumper-ads' hedder den nye type reklamer, der er seks sekunder lange spots, som især er målrettet mobilbrugere.

YouTubes produktmanager for videoreklamer, Zach Lupei, beskriver på bloggen de kommende bumper ads - der er små, korte budskaber - som 'hurtige' og 'sjove', og som et format, der virker godt på produktgenkendelse og på at skabe viden om et produkt.

"Vi tænker på bumper ads som videoreklamernes små haikudigte, og vi er spændte på at se, hvordan det kreative miljø vil arbejde med dem," forklarer Zach Lupei på bloggen.

Læs også: Google tvinger Adblock-brugere til at se reklamer alligevel med fiffig fidus

Reklamer passer til vores vaner
Han nævner ingen steder, at de kommende seks sekunders reklamer ikke er mulige at klikke sig videre fra, hvis man nu er den type person, der hellere vil se sit fremsøgte indhold frem for andres reklamebudskaber.

I Googles oversigt over forskellige typer reklamer figurerer bumper ads dog som en del af de videoreklamer, som du ikke bare kan klikke dig videre fra.

Googles forklaring på de korte reklamer er, at de passer godt til mobilbrugere, hvor Google har en helt særlig målgruppe i kikkerten.

"Ny forskning viser, at halvdelen af de 18 til 48 årige først og fremmest tænder for deres mobile enhed for at se videoer. Selv i stuen er der mange folk, der foretrækker at se videoer på deres smartphone. [...] Og når seervaner ændrer sig, arbejder vi på at introducere nye formater, der passer til disse vaner," lyder det på Google-bloggen.

Læs også: 
Google blokerer for reklamer til nyhedssite: Sitet misbruger Google-navnet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.