Artikel top billede

Se Intels nye manifest: Det er (næsten) slut med pc'er

Intel er ikke et pc-firma længere, lyder det fra topchef Brian Krzanich efter enorm fyringsrunde. Nu offentliggør han et manifest, der tegner selskabets fremtid. Se det her.

Det vakte opsigt, da Intel fornylig meddelte, at selskabet vil skille sig af med hver 11. medarbejder og repositionere selskabet fuldstændigt.

Det sker i erkendelsen af, at pc-markedet, som Intel er bygget op omkring, ikke ser ud til at stoppe det fald, der har været i gang i nogle år.

Det kan du læse mere om her:
Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering

Skulle der være nogen tvivl om den kurs, som det mægtige selskab nu slår ind på, slår Intels topchef, Brian Krzanich, nu budskabet fast med syvtommer-søm.

Det sker i en meddelelse, der bedst af alt kan beskrives som et manifest under titlen "Our strategy and the future of Intel."

Her opridser direktøren Intels nye værdier. Og der er ingen tvivl: Intel skal ikke længere være funderet på at udvikle chip til pc'er.

"Vores strategi handler om at transformere Intel fra et pc-selskab til et selskab, der driver cloud'en og milliarder af smarte, forbundne 'computing devices,' skriver Brian Krzanich.

I dette billede udgør pc'en blot en ud af mange forskellige af de forbundne enheder.

Intel-chefen fastslår i manifestet, at det nye Intel efter fyringsrunde og omstruktureringer skal bygges op omkring det, som han kalder fem 'kerne-værdier,' som han mener er 'ubestrideligt sande,' når det gælder fremtiden.

De er:

- Cloud'en - inklusive servere, datacentre og virtualisering - udgør den vigtigste trend i den nye sammenkoblede verden.

- Internet of Things: De mange enheder, der udgør Internet of Things - inklusive pc'er, sensorer, køretøjer og meget andet - bliver meget mere værdifulde via deres forbindelse til cloud'en.

- Ny hukommelses-teknologi: Hukommelses-teknologier og programmerbare løsninger til servere og datacentre, der kan understøtte Internet of Things.

- 'Connectivity:' Ikke mindst 5G bliver en nøgleteknologi.

- Udvikling: Moores Lov vil fortsat gælde, og Intel vil fortsat stræbe efter at udvikle de bedste produkter.

Stor omstilling

Brian Krzanich skriver, at teknologi i dag ikke længere vurderes på de produkter, som teknologien producerer, men på de oplevelser, som bliver mulige via produkterne.

"Intel vil blive et selskab med et bredere fokus og med skarpere levering. Vores mission er at være førende i en intelligent og forbunden verden," skriver han.

"Vores arbejde i Intel lige nu vil forandre dette selskab, vores industri og hele verden," skriver direktøren.

Intel har set tegnene på væggen i et stykke tid, men der er nu ingen vej uden om: For pc-markedets fald vil fortsætte, og det giver ingen mening at basere sine vækst-forhåbninger på det marked i frit fald.

Du kan læse mere om pc-markedets dramatiske nedtur her: Pc-salget styrtdykker - på laveste niveau siden 2007

Med refokuseringen lægger Intel sig på flere måder i kølvandet på Microsoft, der på samme måde for nogle år siden besluttede sig for at gå all in på cloud'en og altså lægge sit historiske fokus på pc'en som motoren under det hele i graven.

Du kan læse hele Intel-chefens manifest her: Our strategy and the future of Intel.

Læs også:

Tre årsager til at it-giganterne fyrer og omstrukturerer i ét væk

Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering

Intel fyrer 11 procent af medarbejderne: 12.000 ansatte skal ud af vagten

Vil udnytte Intels krise: Her er ærkerivalen AMD's angrebsplan




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere