Artikel top billede

300 millioner har nu hentet Windows 10 - men snart er det slut med gratis opgradering

Windows 10 er på under et år blevet en historisk succes for Microsoft, der nu melder om 300 millioner aktive enheder med styresystemet. Snart er det dog slut med de gratis opgraderinger.

Microsoft har siden lanceringen af Windows 10 sidste sommer formået at sikre 300 millioner aktive enheder med styresystemet på verdensplan.

Det skriver Yusuf Mehdi, corporate vice president for Microsofts Windows and Devices Group, i et blogindlæg.

"Vi er tilfredse med at se Windows 10 blive en af de største online-services på under et år."

"Vi ser folk derhjemme, i skoler, i små virksomheder, i store virksomheder og i andre organisationer tage Windows 10 til sig hurtigere end nogensinde og benytte Windows 10 mere end nogensinde," skriver Yusuf Mehdi.

Læs også: Her er Microsofts roadmap for Windows 10: Disse funktioner er på trapperne

Da Microsoft afholdt den store BUILD-konference for et par måneder siden, kunne selskabet meddele, at Windows 10 havde 270 millioner brugere på verdensplan - så opgraderingerne fortsætter altså i et hastigt tempo.

En stor del af forklaringen på den massive succes, Windows 10 har opnået, er naturligvis, at styresystemet er gratis for forbrugerne, og at Microsoft har været yderst ihærdig med at skubbe på med at få brugerne til at opgradere fra Windows 7 og 8.1 til Windows 10.

Snart ikke gratis længere

Dette tilbud ophører dog denne sommer, minder Microsoft nu Windows-brugerne om.

"Vi vil gerne minde dig om, at hvis du ikke har udnyttet tilbuddet om gratis opgradering, så er tiden inde til det nu."

"Tilbuddet om gratis opgradering til Windows 10 var det første fra Microsoft og har hjulpet brugerne med at opgradere hurtigere end nogensinde. Og tiden løber ud," skriver Windows-chefen.

Læs også: Ny bølge af opgraderinger fra Windows 7 til Windows 10: Her er forklaringen fra Microsoft Danmark

Det er mere specifikt til 29. juli, at det er slut med at hente Windows 10 gratis.

Herefter er det kun gratis, hvis man samtidig køber en ny pc eller tablet - ellers må man til lommerne, hvis man vil opgradere fra eksempelvis Windows 7 eller Windows 8.1.

Uanset hvad der kommer til at ske med opgraderings-tempoet efter den 29. juli, så har Windows 10 allerede opnået en betydelig succes - ikke mindst i forhold til forgængeren, Windows 8.1.

Analysefirmaet Gartner har tidligere vurderet, at Microsoft med Windows 10 har ramt så meget plet, at det vil blive den største Windows-succes nogensinde - og at Windows 10 også kommer til at slå Windows 7 og XP, hvad angår udbredelsen.

Læs også:

Her er Microsofts roadmap for Windows 10: Disse funktioner er på trapperne

Advarer Microsoft: Pas nu på med det opgraderings-fokus med Windows 10

Eksperter slår fast: Windows 10 bliver den største succes nogensinde - vil også slå Windows 7 og XP

Ny bølge af opgraderinger fra Windows 7 til Windows 10: Her er forklaringen fra Microsoft Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere